Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

*****
13
18%
****
7
10%
***
18
25%
**
9
13%
*
25
35%
 
Ääniä yhteensä: 72

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja lharju » 17 Huhti 2013, 12:43

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1982
Kappale: Nuku pommiin
Esittäjä: Kojo
Säveltäjä: Jim Pembroke
Sanoittaja: Juice Leskinen
Kapellimestari: Ossi Runne
Sijoitus: 18./18
Pisteet: 0
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1982fi
Karsinnan tulos:

Kojo (oik. Timo Kojo, s. 9. toukokuuta 1953) aloitti muusikon uransa 70-luvun alussa erinäisten bändien kitaristina. Koko 70-luvun ajan Kojo esiintyi sekalaisissa kokoonpanoissa, ja hän pääsi myös näyttämään laulutaitojaan kitaristi Albert Järvisen soololevyillä. 70-luvun lopulla Kojolla oli oma bändi Madame George, joka ei kuitenkaan noussut suurempaan julkisuuteen. Itse Kojo herätti kuitenkin levy-yhtiöiden kiinnostuksen, ja hän pääsi vuonna 1979 levyttämään ensimmäistä soololevyään Suomen suurimpaan levy-yhtiöön Finnlevyyn. Kojo sai levyttää itsensä näköistä musiikkia, soulia ja rockia. Raspikurkkuisen Kojon ensimmäinen sooloalbumi So mean herätti rock-piireissä laajaa huomiota ja levy menestyikin erinomaisesti myyden kultaa. Uusi tulokas herätti kiinnostusta, sillä monien mielestä juuri kukaan ei ollut laulanut Suomessa näin kansainvälisellä tavalla soulia ja rockia. Myös seuraava levy Lucky street menestyi mainiosti.

Vuonna 1982 Yleisradio järjesti Suomen euroviisukarsinnat kutsukilpailuna. Se kutsui 10 säveltäjää säveltämään euroviisuehdokkaita ja lisäksi se kutsui neljä solistivaihtoehtoa, joista säveltäjien tuli poimia sävellykselleen sopivin esittäjä. Levy-yhtiö oli saanut suostuteltua Kojon mukaan yhdeksi euroviisukarsintojen solistiksi, vaikka Euroviisut eivät oikein sopineet artistin imagoon. Kojo itse harmittelikin jo ennen varsinaisia karsintoja, kuinka hänestä yritetään tehdä väkisin iskelmälaulajaa. Muut kutsuartistit olivat Tapani Kansa, Ami Aspelund sekä lauluyhtye Opus 5.

Kojo sai karsinnassa esitettäväkseen Jim Pembroken sävellyksen Nuku pommiin sekä Jukka Siikavireen sävellyksen Video-Venus. Suomen karsintojen rock-henkinen asiantuntija raati päätti lähettää ydinaseita vastustavan Nuku pommiin –kappaleen Suomen edustajaksi Harrogateen. Suomalaiset tv-katsojat tyrmistyivät karsinnan tuloksesta. Yleisradion puhelinpäivystys tukkeutui vihaisten suomalaisten aggressiivisista viesteistä – tällä kappaleella ei kannata lähteä viisuilemaan, me häpäisemme itsemme.

Nuku pommiin –kappaleen syntyhistoriasta on liikkunut mitä erilaisimpia huhuja. Laulun säveltäjä Jim Pembroke on jälkikäteen väittänyt, että saatuaan jälleen kutsun Suomen euroviisukarsintoihin (Pembroke oli säveltänyt myös Suomen edellisvuotisen viisun Reggae OK), hän halusi testata, kuinka pitkälle mahdollisimman huonolla kappaleella voisi kilpailussa pärjätä. Huhujen mukaan Pembroke ja laulun sovittaja Otto Donner eivät olleet edes paikan päällä Kulttuuritalolla seuraamassa Suomen euroviisukarsintoja, vaan lähiseudulla Kalliossa eräässä kuppilassa. Kun tulokset alkoivat olla selvillä, pojille tuli kiire ehtiä Kulttuuritalon lavalle. Laulun sanaleikkejä sisältävän kantaaottavan tekstin oli kynäillyt legendaarinen suomalainen rock-lyyrikko Juice Leskinen. Kojo itse luonnehti, ettei olisi levyttänyt tällaista kappaletta omalle levylleen, mutta teksti oli sellainen, jonka hän voisi itsekin allekirjoittaa.

Suomen karsinnassa Kojo oli esittänyt laulunsa vielä orkesterin säestämänä Opus 5 –lauluyhtye taustalaulajinaan. Kansainväliseen kilpailuun päätettiin kuitenkin lähteä taustanauhan kanssa, jolloin laulun säestys oli uskollisempi laulun levytetylle versiolle. Kojon viisuesityksen taustalle koottiin bändi, johon kuului nimekkäitä suomalaisia rock-muusikoita: Pave Maijanen, Jim Pembroke, Juha Björninen, Keijo Hirvonen ja Häkä Virtanen.

Harrogaten Euroviisuissa Suomen harjoituksissa oli ollut toistuvasti vaikeuksia kappaleen taustanauhan kanssa. Itse suorassa lähetyksessä teknisiä ongelmia ei kuitenkaan ollut. Kilpailuissa Suomi pärjäsi niin huonosti kuin oli etukäteen pelättykin. Suomi jäi kilpailussa kokonaan ilman pisteitä ja liittyi näin Norjan kanssa nollan pisteen kerhoon, sillä vuoteen 1982 mennessä mitkään muut maat eivät olleet jääneet täysin pisteittä sen jälkeen, kun Euroviisuihin lanseerattiin nykyinen 12 pisteen äänestysjärjestelmä vuonna 1975.

Suomi ei ohittanut euroviisutappiota olankohautuksella. Kojo sai suomalaisten keskuudessa liikanimen Nolla-Kojo ja lisäksi hänestä tuli muutenkin nollatulosten synonyymi, sillä esimerkiksi urheilukilpailujen 0-0-tuloksia alettiin kutsua ”kojo-kojo”-tuloksiksi. Huomiota herätti myös Suomen Espanjan-suurlähettilään Joel Pekurin kirjoitus Helsingin Sanomissa, jossa hän julisti Suomen euroviisuedustajien olleen häpeäksi Suomelle. Huhujen mukaan Espanjan-suurlähetystössä oli ollut viisujen jälkeisenä päivänä Suomen lippu puolitangossa. Kojo itse kuitenkin suhtautui tappioonsa rock-henkiseen tapaansa. Hänen mukaansa oli vain hyvä, ettei tullut mitätöntä kolmea tai neljää pistettä, koska vain ensimmäinen ja viimeinen muistetaan. Nuku pommiin -kappaletta ja sen menestystä on käytetty yleisesti Suomen huonon euroviisumenestyksen allegoriana.

Euroviisujen jälkeen Kojon soolouralla ei mennyt kovinkaan lujaa. 80-luvun puolivälissä Kojo muutti levytystensä esityskielen suomeksi. Laulu Rommia sateessa herätti jonkin verran huomiota, mutta uransa alkuaikojen suosiota hän ei enää saavuttanut. Myöhempinä vuosina Kojo on toiminut levytuottajana. Lahjakkaalle muusikolle on riittänyt erinäisiä töitä ja keikkoja kaikki nämä vuodet.


Suomen karsintakappaleita 1982:

:hopea: Ami Aspelund - Mitt äppelträd
:pronssi: Kojo - Video-Venus

10. Tapani Kansa - Paista päivä

Kojo voittaa karsinnan

Kojo 20 suosikkia - So mean (Spotify)

Aiemmin Viisulassa: Suomi 1981: Riki Sorsa – Reggae OK
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18612
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Toni » 17 Huhti 2013, 13:03

Ydinkakkaa. :nohyi:

Jos jotain hyvää, niin ainakin ihan kiva orkestraatio Harrogatessa. :rullaati:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Oopperan kummitus
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 387
Liittynyt: 06 Touko 2006, 20:35

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Oopperan kummitus » 17 Huhti 2013, 13:25

.
Viimeksi muokannut Oopperan kummitus, 16 Helmi 2015, 21:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13331
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 17 Huhti 2013, 13:30

Minusta tämä biisi ei ole lainkaan niin huono kuin mitä väitetään. Ollenkaan. Veikkaan että oli vain liian varhainen rock viisulavalla - edellä siinä mielessä aikaansa. Tässähän on kitarasoolokin, eikö joku väittänyt joskus vasta 2000-luvulla jonkun rokkiehdokkaan kohdalla että nyt kuullaan ensimmäinen kitarasoolo viisuissa? Sanoituskin on ihan sitä mitä Juice omiin biiseihäinsä tuotti.

Itse veikkailisin että mahdollinen kornius nousee lähinnä orkestraatiosta. Sinällään hieno ja mahtipontinen, mutta ristiriitaisuutta biisn kanssa on kyllä havaittavissa. Biisi siis hyvä, ihan itsessään, genrestä riippumatta, mutta se että rock ja ehkä se että tuota ristiriitaisuuta oli koituivat kohtaloksi. Niin ja mielipiteenilmaisu, poliittisuus, siitä ei pidetä.

Kolme pistettä. :ylppis:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50013
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 17 Huhti 2013, 14:48

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Ala-arvostettu Suomiviisu. Minä pidän tästä, enkä häpeä yhtään. :ylppis:
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9444
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Weewa » 17 Huhti 2013, 14:52

Ei todellakaan ole niin huono kuin yleisesti väitetään, mutta tää ei ollut paras valinta euroviisuihin. Euroviisut olivat väärä areena tälle. :eiei: Kojo sai kyllä aika paljon kuraa niskaansa, jossain oli että kun hän oli jääkiekkopeliä katsomassa niin hänen päälleen heitettiin tyhjiä pulloja. :heihaloo: Suomalaiset ovat kyllä olleet ihan turhan julmia. Mitä sitten vaikka tuli nolla pistettä? Tulihan Norjan Jahn Teigenillekin nolla pistettä, mutta norjalaiset vain nauroivat, kun muu Eurooppa ei ymmärtänyt heitä. Jahn Teigen on myös laulanut jossain euroviisudokumentissa "Zero made me hero!" :laulaa: Loistava asenne! :peukku:

Tässä jossain viisudokumentissa, jonka nimeä en muista, oli myös joku suomalais-englantilainen tyttö, joka kertoi että kappale oli tekstitetty englanniksi "Sleep to the bomb". Englannissa koulukiusaajat sitten keksivät, että lauluhan kertoo terroristeista ja alkoivat kiusata tätä suomalaista tyttöä terroristiksi ja lukitsivat hänet johonkin kaappiin välitunniksi. Pahoittelut, jos muistan väärin, mutta jotenkin näin tämä julma muisto meni.

Ja pisteet, annan tälle kolme. Ihan ok biisihän tämä on. :joojoo:
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2834
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Edwina » 17 Huhti 2013, 15:02

Nähtyäni nyt esityksen vuosikymmenten jälkeen, täytyy sanoa, että Kojo veti tämän tosi rennosti.
Eihän kappale kovin ihmeellinen ole, mutta ei se niin nollakaan ole, mitä ajatellaan.
Kuulostaa vaan hassulta, kun viihdeorkesteri soittaa rokkikappaletta. Se ei sovi tälle kappaleelle ja tekee siitä pliisun.
Tämä ei mielestäni ole Suomen huonoin euroviisu, vaikkakin on häntäpäässä.
Kaksi rokkaavaa :stara: :stara: tähteä.

Avatar
mariah
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5970
Liittynyt: 13 Helmi 2005, 15:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja mariah » 17 Huhti 2013, 16:28

ihan kauhea :uujee: varmaan huonoimpia suomelta koskaan..ei en tosiaan halua kuulla tätä enää ;) vetelä ykkönen!

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5057
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 17 Huhti 2013, 19:08

Kantaaottava ja asiallinen biisi. Mukavan reipaskin vielä! En todellakaan tajua, mikseivät eurooppalaiset arvostaneet tätä enempää. :(

*** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Leo » 17 Huhti 2013, 19:18

Tässäkö muka kaikkien aikojen huonoin euroviisu? Ei tosiaankaan. Kappale oli vain parikymmentä vuotta aikaansa edellä, ei tuohon aikaan rock-viisulla voinut pärjätä, balladeja ja iskelmää sen olla piti.
Kojolla on hyvä raspi, esityksensä hän hoiti rennosti ja varmasti. Kappaleen sanat olivat silloin ajankohtaiset. Melodia oli paikoin iskevä, vähän välillä junnasi. Kitarasoolo oli magee, eihän niitä kuultu kovinkaan usein viisuissa.
Minun valintani Suomen edustajaksi Harrogateen olisi ollut Ami Aspelundin huikaisevan kaunis Mitt äppelträd; kappale koskettaa edelleen. Kojo ei todellakaan ollut minulle mieleen ja harmitti ja nolotti sen voitto. Lopputulos Harrogatessa ei ollut yllätys, sen osasi odottaa. Harmittaa kuitenkin Kojon julma kohtelu Suomessa ja ilkkuminen ulkomaita myöten. Euroviisuissa on kuultu minun mielestäni aina silloin tällöin paljon sietämättömämpiä kappaleita kuin Nuku pommiin. Annan kaksi tähteä NP:lle ja lisäksi yhden sympatiatähden Kojolle. Yhteensä siis kolme tähteä.

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja mpappa » 17 Huhti 2013, 19:19

Minusta aivan aiheetta pidetään huonona viisuna. Mielestäni oli aikaansa edellä ja eihän euroopplaiset tällaista ymmärtäneet, ja totta puhuakseni en viisuvuotena voinut hyväksyä viisua itsekään ollenkaan. Nyttemmin pidän ihan hyvänä viisuna, onhan tänäkin vuonna kehnompia. 3/5 Kun korjasin kirjoitusvirheen, niin samalla nostan vielä tähdellä.
Viimeksi muokannut mpappa, 17 Huhti 2013, 19:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Love shine a light

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16888
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 17 Huhti 2013, 19:21

Tulipa tänne vähän suomalaisen musiikkihistorian itseironiaakin. :heh: No, sinivalkolasit unohdettuna on kyllä ihan kamala biisi ja ansaitut nollapisteet. Siinä kun Kojo kamalan melodian päälle huutaa. Ja laulaa ihan tosissaan, että "Nuku pommiin, niin on helpompaa." Vuosikymmenensä huonoin viisu ja yksi tähti. :nohyi:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Karistoteles » 17 Huhti 2013, 19:52

Eipä tullut menestystä tällä biisillä, mutta Nuku pommiin on ensimmäinen euroviisu minkä lapsuudesta muistan. Ja se Kojon punainen nahkatakki on jostain syystä jäänyt erityisesti mieleen. :heh:

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 17 Huhti 2013, 21:33

Samana keväänä tykkäilin kovasti myös Hassisen Kone -nimisestä orkestraatiosta. Toimi tämäkin. Eikä tosiaan ollenkaan niin kehno kuin aina jaksetaan marmattaa. Harrogatessa oli monta kehnompaa mukana, jotka olisivat saaneet napata sen nollan meidän Kojomme sijaan. Kolme tähteä ja minäkin oikein ylpeilen niillä! :peukku:

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 17 Huhti 2013, 22:44

Kaikkien jamojoisten isä ja keisari, punaisen nahan tulinen muoto, pääministeri euroviisumaassa, Kojo, muinaisen suomen kielen mukainen kajo, ilta-aurinko, aamurusko, Suomen antikeisari, jonka palatsissa soi gruuvi, soul, funk ja torventöräytys. Lopputuloksissa viiden joukossa, jos olisi ollut puhelinäänestyssysteemi jo valmistunut. Rätinää, tärinää, punkkeinuntaa, heilumista mikkitelineen kanssa kuin Mick Jagger konsanaan. Ja valtavat aploodit esityksen päätteeksi, semmoiset joita tarzan, apinain kuningas, ei saanut silloinkaan, kun putosi kiehuvaan öljypataan, ympärillä olevilta mustilta hottentoteilta. Viisi timanttia, jotka rouskitaan hampailla ja nielastaan ja talletetaan mahanesteitten rakentamaan pallea-akkuun.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 17 Huhti 2013, 22:48

Nyt oli sitten Suomen viisuhistorian huonoimman viisun vuoro. Minusta tämä vain on kaikin puolin aivan kamala kappale, oli silloin, olisi ollut 20 vuotta myöhemmin ja olisi tänään. :draamaa: En pidä Kojon äänestä, en sävellyksestä, en sanoituksesta (varsinkaan siitä nuku pom, nuku pom -kohdasta ja muusta pommin toistamisesta) enkä esityksestä. :eiei: Voin hyvin uskoa tuon Pembroken väitteen siitä, että hän halusi testata mahdollisimman huonon kappaleen pärjäämistä. No, testi onnistui, kun ihan oikealle sijalle Nuku pommiin sijoittui. :roll: Mutta siinä olen samaa mieltä kuin moni muu täällä, että Kojon arvostelu ja mollaaminen oli asiatonta ja osin suorastaan törkeää.

Yksi himmeä tähti.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja AntSa » 17 Huhti 2013, 22:54

Itse sain euroviisu-herätykseni vasta seuraavana keväänä. Lapsuudestani en tätä laulua edes muista. Muistan vain muiden ihmisten häpeän.

Kun 1990-luvun lopulla sain aimo kasan vanhoja vhs-nauhoja edesmenneistä kisoista, niin olin ainoastaan muiden ihmisten häpeöiden varassa tämän laulun tiimoilta. Silloin ei ollut YouTubeja tai muita helppoja teitä löytää menneisyyden haamuja.. Katselin tuolloisena AntSana vuoden 1982 viisufinaalin, ja aluksi itsekin lähdin mukaan lapsuuteni muiden ihmisten tunteisiin. Mutta ajan myötä kuulin tämän kappaleen omin korvin. Kuulin ihan hienon, omintakeisen laulajan. Kuulin ihan ajan henkeen hengittävän kappaleen, jonka a-osa oli niin parempi kuin kertis. Kuulin kiihkeän sanoituksen, jossa oli myös ironiaa mukana. Ei tämä nyt niin huono ollut!

KOLME! :uujee: Karsinnan oma ykkössuosikkini on jäänyt aivan liian pienoiselle huomiolle. AMI ASPELUND ja "ISÄ" oli mielestäni karsinnan korkeatasoisin. Draamaahan ei voi milloinkaan olla kylliksi. :draamaa: "Omenapuu" on mielestäni aivan yliarvostettu samassa suhteessa aliarvostettuun "Isään". :joojoo:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3956
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu » 17 Huhti 2013, 23:00

ta1ja kirjoitti: Tässähän on kitarasoolokin, eikö joku väittänyt joskus vasta 2000-luvulla jonkun rokkiehdokkaan kohdalla että nyt kuullaan ensimmäinen kitarasoolo viisuissa?
Tarkoitatko sähkökitarasooloa. On Kojoa aikaisemmin jo sooloiltu sähköisesti. Tässä ainakin on semmoinen, vuodelta 1979, bändinä Smokie-kopio, kolme vuotta ajassa jäljessä. Alkaa kohdassa 3.17

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10400
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Happy » 18 Huhti 2013, 00:39

Mitä ihmettä?!! Mä oon aina luullu että tää on umpip*ska biisi kun on kaikenmaailman uutisia yms lukenut tästä
Nyt vasta kuuntelin tämän ihan ensimmäistä kertaa ja todellakin yllätti! Odotin jotain aivan hirveää korvia raastavaa roskaa, mutta tää osottautukin todella hyväksi :uujee:
Todella ali-arvostettu viisu, täähän on yksi parhaimmista Suomiviisuista koskaan :tapu:

5 tähteä :ihana:
Tää on kaikenlisäksi mielenjäävä ja tarttuva :peukku:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7253
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja WildDance » 18 Huhti 2013, 09:58

Suomen huonoin. Säälittävää *
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 18 Huhti 2013, 18:13

.

Kohtalaisen hyvin menneen 1970-luvun jälkeen 1980-luku alkoi Suomen osalta huonosti: Ensin huilumies huiluili, sitten Riki reggaeli ja lopuksi Kojo nukkui pommiin.....
Ja tuloksena oli kaksi viimeistä sijaa ja yksi 16. sija.

Nuku pommiin-viisusta (ja Kojosta) on tullut vuosien ja vuosikymmenten aikana jonkinlainen symboli Suomen huonolle menestykselle - tai pitäisikö kirjoittaa: menestymättömyydelle - euroviisuissa.

Ei tämä häävi kappale ole, vaikka on tässä jotain melodiantynkää havaittavissa.
En ole koskaan myöskään suuremmin pitänyt raspikurkkulaulajista.
Mutta ei tämä viisu omalla listallani aivan viimeinen ole Suomen viisujen osalta - muutama muu jää vielä Nuku pommiin-viisunkin taakse.
Mutta kyllä tämä siellä Suomen huonoimpien viisujen joukossa on minunkin listallani.

Voi olla, että Kojo oli liikkeellä viisuissa liian aikaisin. Muutama vuosikymmen myöhemmin tämä / tämän tyylinen viisu olisi voinut menestyä paremmin - tai sitten ei. Mene ja tiedä (?)

Kaksi tähteä.

.

Avatar
Samza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1044
Liittynyt: 19 Helmi 2011, 20:38

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Samza » 19 Huhti 2013, 18:03

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

NUKU POM *PUM PUM* NUKU POMMIIN! :tuuletus: :puna:
"OH, SWEET MARY MOTHER
OF FUCK, THAT'S GOOD!"

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9543
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja romualdo » 20 Huhti 2013, 16:09

meni enemmän ehkä jonkinlaisena hupinumerona ja vitsinä vakavasta viestistä huolimatta... (tämä kun oli niin helppo yhdistää silloisiin pohjois-irlannin terroristi ja IRA -juttuihin) päättelin vaan lähinnä kun kahteli noita hymyileviä kasvoja tuola katsomossa... mut ei siis todellakaan millään tasolla väheksyttävä teos, mukanahan oli myös yksi viisuhistorian komeimmista skittasooloista. Tai jopa siis kokeim, upein... ruutsein...
Alkuaikoina omalla karsintalistallani tämä oli ihan ykkösenä, kisojen kolmonen Videovenus kakkosena ja Ami vasta kolmantena, nyttemmin ja sittemmin vähintään -90 luvulle siirryttäessä arvojärjestykseni kaantyi tietysti Amin eduksi, (paitsi että jo turhankin yksoikoinen ja tulkinnallisesti ehkä heikommanpuoleinen veto V-Venuksesta on saattanut pudota jopa viimeiseksi, samaa kappaletta soitin ylpeänä vielä armeijasa ollessani Haapajarven asevarikon sotkun levyautomaatista!)
myös Antsan mainitsema Isä kappale on enemmän kuin tutustumisen arvoinen. Ja kyllä, monta kappaletta on tainnut jäädä arvoasteikollani tämän taakse, ainakin 2013, 2009, ehkä 1967 ja 1968 .... (ja siis tuossa nousevassa järjestyksessä) - talle Timon rouhealle esitykselle noin 3.3

pist.tahi oikeammin n. 4 points.
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Helmi 2021, 22:46. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7946
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 23 Huhti 2013, 22:51

Suomen kaikkien aikojen paras viisu. :ylppis:
Qaj.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 33306
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Rousku » 24 Huhti 2013, 22:58

Samza kirjoitti:NUKU POM *PUM PUM* NUKU POMMIIN! :tuuletus: :puna:
Sepä tässä onkin parasta. Kojo osaa laulaa asiaankuuluvalla tyylillä, ja sanatkin on ihan napakat. Muilta osiltaan sävellys ei ole kummoinen, ja onhan se hassua että rokkibiisiin on pakko vääntää orkesterisovitus. Yhteensä kolmonen. Kasariviisuissa on paljon kamalampiakin tapauksia.

Hauska nähdä, miten kaiken häpeäpuheen jälkeen erinäiset nuoremmat viisuharrastajat osaavat kuunnella tämän biisin ennakkoluulottomasti uusin korvin :peukku:.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
wulfila
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1673
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 23:46
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja wulfila » 25 Huhti 2013, 00:41

En oikein meinaa kestää Kojon ääntä. Raspisuus on kivaa, mutta kireänoloinen soundi ei. Biisi itsessään on nerokas, tykkään aina biiseistä jotka pudottaa rumpalisuden :heh: Neljä tähteä.
Na svakom prstu jedan niko me nije vrijedan
Dosta sam ljubila, gubila, sebe ubila

Avatar
helidon
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 371
Liittynyt: 12 Helmi 2013, 08:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja helidon » 27 Huhti 2013, 18:52

Tää on kiva - post punk -meininki ja teksti ajan hermolla v.1982, hyväntuulinen fiilis. Ja tykkään Kojon soundista. Ihan keskitasoa Suomen viisuhistoriassa, pesee Pernillan ja Kuunkuiskaajat, Teräsbetonin ja monet muut sujuvasti.

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28531
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 28 Huhti 2013, 22:33

Viisi. :ylppis:
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Mikel » 04 Touko 2013, 16:05

Mr Kite kirjoitti:Kohtalaisen hyvin menneen 1970-luvun jälkeen 1980-luku alkoi Suomen osalta huonosti: Ensin huilumies huiluili, sitten Riki reggaeli ja lopuksi Kojo nukkui pommiin.....
Ja tuloksena oli kaksi viimeistä sijaa ja yksi 16. sija.
Osoitus tuolloisten eurooppalaisten raatien kyvyttömyydestä ymmärtää mitään vähänkään valtavirrasta poikkeavaa. :ylppis: No, omapahan on häpeänsä, kun eivät ymmärtäneet hyvän päälle. Minulle nuo kaikki kolme teosta ovat neljässä tai viidessä tähdessä, Kojolle taidan antaa vahvan nelosen. Eikä hävetä yhtään. Nuku pommiin on biisinä törkeän nerokas, Kojon ohuesta äänestä en ihan niin paljoa perusta, mutta sekin menettelee.
But may the slightest light start a fire

Avatar
Viisuboy
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 950
Liittynyt: 10 Heinä 2011, 14:14

Re: Suomi 1982: Kojo – Nuku pommiin

Viesti Kirjoittaja Viisuboy » 25 Kesä 2013, 10:16

Kamala "laulaja" tämä Kojo.
En pidä hänen äänestään.
Sanoituksestakaan en pidä.
Mielestäni tyhmä junttirock biisi.
1point
"When the hopes keep on fading
All the pieces I'm saving
Remind me that I am strong enough to
Make my puzzle of dreams"

Vastaa Viestiin