Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

*****
22
32%
****
22
32%
***
16
24%
**
4
6%
*
4
6%
 
Ääniä yhteensä: 68

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja lharju » 22 Maalis 2014, 16:55

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 2010
Kappale: Työlki ellää
Esittäjä: Kuunkuiskaajat
Säveltäjä: Timo Kiiskinen
Sanoittaja: Timo Kiiskinen
Sijoitus semifinaalissa: 11./17
Pisteet semifinaalissa: 49
Sanat: http://diggiloo.net/?2010fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Finland2010.html

Duon Kuunkuiskaajat perustivat Värttinä-yhtyeen jäsenet Johanna Virtanen (nyk. Hytti) ja Susan Aho vuonna 2008. Värttinä on Suomen maineikkain etno- ja kansanmusiikkia esittävä orkesteri, joka on nauttinut suurta kansainvälistä menestystä ja esiintynyt ympäri maailmaa isoilla areenoilla. Niinpä Aholle ja Virtaselle kansainväliset lavat olivat olleet tuttuja jo kauan ennen euroviisuesiintymistä. Susan Aho on ollut Värttinän jäsen vuodesta 1997 ja Johanna Virtanen vuodesta 2001.

Kuunkuiskaajat-duo syntyi sosiaalisesta tilauksesta. Kävi nimittäin niin, että Saksa–Suomi-seura kysyi Värttinää esiintyjäksi Saksan-kiertueelle. Toivomuksena oli kuitenkin, että kansanmusiikin lisäksi kiertueella voitaisiin esittää myös muun muassa tangoa. Tango oli Värttinälle vierasta, mutta Aho ja Virtanen totesivat pystyvänsä vastaamaan kiertuejärjestäjän toiveisiin, ja niin syntyi Kuunkuiskaajat. Molemmat artistit jatkoivat kuitenkin myös Värttinän jäseninä, joten Kuunkuiskaajat oli ikään kuin eräänlainen Värttinän "sivutuote". Johanna lopetti Värttinän riveissä vuonna 2012, Susan jatkaa siinä edelleen.

Kuunkuiskaajat saivat levytyssopimuksen Magnum Musicilta. Kuunkuiskaajien musiikkityyli yhdisti folkia, kansanmusiikkia ja vanhaa iskelmämusiikkia. Kuunkuiskaajien ensimmäinen single Loputon tie julkaistiin kesällä 2009, ja se sai jonkin verran radiosoittoa vanhemman väestön suosimilta radiokanavilta. Kuunkuiskaajien ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyi joulukuussa 2009. Ennen debyyttialbumin ilmestymistä vahvistettiin Kuunkuiskaajien osallistuminen vuoden 2010 euroviisukarsintoihin.

Kilpailukappaleeksi euroviisukarsintoihin valittiin Kuunkuiskaajien debyyttialbumilta kappale Työlki ellää, jonka oli kynäillyt maineikas lauluntekijä Timo Kiiskinen. Euroviisuja varten laulusta tehtiin kolmeminuuttinen reipaspoljentoisempi versio, joka julkaistiin Kuunkuiskaajien debyyttialbumin bonusraitana nimellä Työlki ellää – remix. Myöhemmin laulusta tehtiin vielä erikseen diskopoljentoinen remix.

Kuunkuiskaajat eivät nauttineet suurta valtakunnallista suosiota, kun he osallistuivat euroviisukarsintoihin. Duon ammattitaitoinen esitys herätti kuitenkin huomiota Euroviisujen alkukarsinnassa, ja heidät äänestettiin jatkoon viisukarsintojen finaaliin, huhujen mukaan suurimmalla äänimäärällä, vaikka samassa alkukarsinnassa kilpaili myös karsinnan suurin ennakkosuosikki Eläkeläiset. Euroviisufanit uskalsivat Kuunkuiskaajien esityksen jälkeen povata duolle hyvää sijoitusta viisukarsinnan finaalista, vaikka aivan aluksi heidän osallistumistaan ei ollut juurikaan noteerattu.

Suomen euroviisukarsintojen finaali järjestettiin 30.1.2010 Tampereella. Kilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki oli alkoholinhuuruisella maineella ratsastanut humoristinen humppaorkesteri Eläkeläiset. Vedonlyöjät ja erinäiset gallupit olivat varmoja Eläkeläisten voitosta. Kilpailu ratkaistiin kaksivaiheisella äänestyksellä: ensimmäiseltä kierrokselta valittiin kolme eniten ääniä saanutta jatkoon kaiken ratkaisevaan superfinaaliin. Superfinaaliin etenivät Eläkeläiset, Kuunkuiskaajat ja rantaruotsalaisten äänillä menestynyt Nina Lassander. Superfinaalikierroksella kansan syvät rivit päättivät näyttää jälleen kerran voimansa. Kaupunkilaisnuorison suosima Eläkeläiset jäi vasta kolmanneksi 20,2 % ääniosuudella ja voiton veivät Kuunkuiskaajat, jotka keräsivät peräti 42 % äänimäärästä. Voitto tuli suurena yllätyksenä kaikille, myös esiintyjille itselleen.

Vaikka kansan suosio euroviisukarsinnoissa olikin suurta, ei Työlki ellää -kappale nauttinut suurta listamenestystä Suomessa, vaikka sitä radiokanavilla soitettiinkin. Kappaleeseen kuvattiin virallinen musiikkivideo, mutta Yleisradio ei pitänyt siitä, minkä takia sitä ei lähetetty Suomen viralliseksi esikatseluvideoksi. Kaikkein suurimmaksi ilmiöksi nousi kuitenkin euroviisufanien Dekel Ben Avin ja Bastien Venturin tekemä hyväntuulinen parodiavideo Kuunkuiskaajista. Netti-ilmiöksi nousi myös slovakialaisen Timur-pojan tulkinta kappaleesta.

Suomi oli arvottu esiintymään Oslon Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 25.5. numerolla viisi. Harjoituksissa Suomen esiintyjät olivat herättäneet huomiota ammattitaidollaan, minkä myötä monet tahot uskalsivat veikata Suomelle paikkaa finaalissa, vaikka alun perin Suomi ei ollutkaan kuulunut suuriin ennakkosuosikkeihin.

Pettymys suomalaisleirissä oli kuitenkin suuri, kun semifinaali päättyi. Suomen lippua ei paljastunut jatkoonpääsijöiden kirjekuorista, ja näin ollen Suomi tippui euroviisufinaalista ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006. Finaalipaikka jäi kuitenkin pienestä kiinni, sillä Kuunkuiskaajat sijoittuivat semifinaalissa sijalle 11. Viimeisenä jatkoonpäässyt Moldova oli saanut vain kolme pistettä enemmän kuin Suomi. Närää herätti se, että Ranskan oli ollut alun perin tarkoitus äänestää toisessa semifinaalissa, mutta se oli pyytänyt EBU:lta erikoisluvan äänestää sittenkin jo ensimmäisessä semifinaalissa, ja Ranska antoi Moldovalle juuri kolme pistettä. Myöhemmin vielä enemmän närää herätti tieto siitä, että puhelinäänestäjät olisivat äänestäneet Kuunkuiskaajat finaaliin, mutta asiantuntijaraadit torpedoivat finaalipaikan. Yleisöäänestyksen perusteella Työlki ellää olisi sijoittunut semifinaalissaan peräti kuudenneksi, mutta asiantuntijaraadit olivat jättäneet sen kolmanneksi viimeiseksi. Kuunkuiskaajien ”tilalle” raadit saivat nostettua Bosnia-Hertsegovinan esityksen, joka ei ollut yleisöäänestyksen kärkikymmenikössä.

Euroviisujen jälkeen Kuunkuiskaajat on laajentunut duosta 5-henkiseksi bändiksi. He ovat esiintyneet yhdessä muun muassa Viktor Klimenkon kanssa. Kuunkuiskaajat ovat parhaillaan työstämässä toista albumiaan. Albumia ollaan tekemässä omakustanteena täysin Kuunkuiskaajien omilla ehdoilla ja sille etsitään parhaillaan kampanjan myötä rahoitusta.


Suomen karsintaa 2010:

:hopea: Nina Lassander - Cider hill

:pronssi: Eläkeläiset - Hulluna humpasta

Kuunkuiskaajat – Työlki ellää (musiikkivideo)

Kuunkuiskaajat – Työlki ellää (disco remix)

Kuunkuiskaajat – Työlki ellää (2012)

Kuunkuiskaajat Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
http://www.kuunkuiskaajat.fi/fi/etusivu/
Viimeksi muokannut lharju, 23 Maalis 2014, 21:54. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 50092
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 22 Maalis 2014, 17:28

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Hauska biisi. Mukavasti folk-elementtejä ja haitari on kiva lisä. :mrgreen:
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7275
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja WildDance » 22 Maalis 2014, 17:30

Tykkään :peukku: Erikoinen ja tarttuva kapaple. Jäipä ärsyttävän täpärästi pois finaalista.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10459
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Happy » 22 Maalis 2014, 17:38

Oon pitäny tätä aina Värttinän halpana ja mauttomana kopiona... mut joo nyt tajusin et noi molemmat typykäthän on ollu itse Värttinässä.. no se selittääkin ja antaa anteeks "kopioinnin" :mrgreen:

No itse vihasin tätä aikoinaan paaljon.. mutta Oslon esitys oli ihan siedettävä ja piristävä
Tiesin tämän karsiutumisen olevan selviö.. yllätti se parin pisteen ero finaalipaikasta.. jälkikäteen ajateltuna harmittaaa.. oishan tää kuulunu finaaliin, erottui joukosta erillaisuudellan

Kolme freshii tähtee, enempää en pysty antaa sillä mun muistot ovat tästä viisusta vielä syviä,suolaisia ja katkeria :mrgreen:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16897
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 22 Maalis 2014, 17:52

Mistäköhän johtuu, että 2010-luvulla olen tykännyt eniten niistä kahdesta Suomen viisusta, jotka yleisesti pärjäsivät huonoiten fanilistoilla (2010 & 2012)? :miettii:

Eli tosiaan, rempseä, iloinen, aidosti suomalainen folk, jossa tykkään haitareista, temmon vaihtelusta ja suomen kielestä. Hyvin meni myös live-esitys Oslossa, ja ehdottomasti olisi finaalipaikan ansainnut. Kirkkaat neljä. :peukku:

Ja pakko sanoa, että olen yhä todella iloinen, että Eläkeläiset eivät voittaneet tuolloin Suomen karsintoja. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6960
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 22 Maalis 2014, 18:00

Kyllä tämä olisi finaali paikan ansainnut
:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 28630
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 22 Maalis 2014, 18:01

Päätti Suomen kolmen vuoden yhden tähden viisujen sarjan. Ihana kappale, annan viisi tähteä! Kannatin tätä karsinnoissa jo ihan hulluna. <3
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8400
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 22 Maalis 2014, 19:03

Oih, mitä muistoja tuo esittely palauttikaan mieleen talvelta 2010. Seurasin tuolloin ensimmäistä kertaa Suomen karsintoja aktiivisesti "fanina" myös Kuppilan keskusteluja vahdaten. Tunnelmaa latisti etukäteen varmana pitämäni Eläkeläisten voitto, ja superfinalistien selvittyä peli näytti jo kokonaan menetetyltä. Mutta voi sitä iloa, kun lopulliset tulokset selvisivät - Eläkeläiset olivatkin jääneet vasta kolmansiksi! Olisin halunnut voittajaksi ehkä mieluiten Antti Kleemolan tai Heli Kajon, mutta kyllä tämänkin ammattitaitoisen duon yllätysvoitto makealta tuntui. :tuuletus: Ajatella, että tuostakin ihanasta draamakarsinnasta on jo yli neljä vuotta. Ja ajan myötä olen oppinut antamaan myös Eläkeläisille anteeksi - ihan hauskojahan hekin joo olivat.

Kuunkuiskaajille odotin Oslosta kohtalaista menestystä ja itsestäänselvää finaalipaikkaa, ja olen kyllä edelleen katkera siitä, että raati meni tämän niin törkeästi torppaamaan. Kyllä puhelinäänestyksen 6. sijalta finaaliin olisi pitänyt päästä, sijoitushan oli suomalaisittain jopa erinomainen. :draamaa: Muutenkin ärsyttää, miten raatien myötä tämä genre on hävinnyt viisuista lähes kokonaan. :niinpa:

Itse joka tapauksessa annan täydet viisi tälle elämäniloiselle humpalle. Kuunkuiskaajilla on kuitenkin paljon tätä parempiakin biisejä, esim. jo valmiiksi viisumitassa ollut Maailman majoilla. Tämä sen sijaan tuntuu vähän junnaavalta näin lyhennettynä. Silti Suomen ja vuoden 2010 parhaimmistoa, ehdottomasti. :peukku:
Viimeksi muokannut Teräsbekoni, 19 Loka 2014, 19:47. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
ESC 2021 TOP-10: 1. Liettua 2. Suomi 3. Tanska 4. Italia 5. Venäjä 6. Belgia 7. Ukraina 8. Bulgaria 9. San Marino 10. Norja

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Leo » 22 Maalis 2014, 20:28

Kuunkuiskaajat :ihana:
Kun kappaleet julkaistiin kotimaiseen finaaliin edellisessä joulukuussa, tämä meni minulta ohi. Kun alkukarsinnat käytiin, niin Kuunkuiskaajat valloittivat minut ihan täysin. Finaalissa minulla oli vain yksi suosikki: Kuunkuiskaajat ja yksi pelko: viekö Eläkeläiset viisulipun Osloon. Helpotus oli suuri, kun Peltsi paljasti kolmannelle sijalle tulleen Eläkeläisten.

EDIT: Poistettu omakohtainen, (mutta ei Kuppilassa kiinnostusta / kommentteja herättänyt) osuus.

Oslon esitystä varten oli tehty valtavasti työtä ja se kannatti, sillä Kuunkuiskaajien esitys meni täydellisesti nappiin ja Suomen finaalipaikan jääminen niin täpärälle harmitti suuresti. Samalla ymmärsin, etteivät mukaan tuodut asiantuntijaraadit tuoneetkaan odotettua ammatillista otetta kisaan, vaan naapuruussuhteet ja politiikka ratkaisivat niilläkin.Raadit eivät erottaneet musiikin huippuammattilaisten taitoa, vaan jättivät yhdet Oslon kisojen kokeneimmista artisteista tylysti hännille.

Työlki ellää -kappaleesta tuli suuri hitti Suomessa: se oli radio Suomen soitetuin kappale v. 2010, näin muistan lukeneeni ja ilahtuneeni.

Työlki ellää on minusta yksi Suomen kaikkien aikojen parhaita viisuja ja niinpä Kuunkuiskaajat saavat minulta laululleen kirkkaat :suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
Viimeksi muokannut Leo, 25 Maalis 2014, 21:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 29823
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Pete » 22 Maalis 2014, 20:36

Esittäjät ovat hyvät, mutta kappale on humppamaisuudessaan/kasakkamusiikkimaisuudessaan kamala. :sekava:
Typerehä kouraasi!

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2658
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 22 Maalis 2014, 21:50

Läheisin ystäväni sai minut aikoinaan houkuteltua Värttinän keikalle -olisikohan ollut v. 2004- ja ennakkoluuloisuuteni sai nokilleen... keikka oli kerrassaan loistava ja laulupuoli hyvinkin vakuuttavaa. :) Arvostan siis ko. naisia (ja onhan Johanna myös aika hekumallinen ilmestys :puna: )... silti tämä kappale ei ole järin vakuuttava. Heikohkot kolme tähteä riittää.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
Steven Weinberg

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1653
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Hapa » 23 Maalis 2014, 07:09

Siinä mielessä olin tyytyväinen, että tämän voitto katkaisi Suomen 4 vuotta kestäneen nollan tähden putken. Nyt ei tarvinnut toivottavasti kenenkään hävetä näitä kivoja tyttöjä ja muita esittäjiä seksisymboleineen. Ja he vielä jopa lauloivat suomeksi!
Biisi oli mikä oli, melkoisen pikkusievä sävellys ja tuntui ylipitkältä ja aika nopeasti tähän sitten kyllästyikin. Mutta koska pystyin vihdoin taas kannattamaan Suomea, niin annetaan kolme tähte tälle porukalle.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5058
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 23 Maalis 2014, 10:07

Suomen parhaisiin edustusviisuihin kuuluu tämä kappale! Harmi, ettei pärjännyt paremmin. Hiiteen mokomat asiansotkijaraadit.

***** tähteä.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Maalaispoju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1278
Liittynyt: 06 Syys 2012, 21:15

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Maalaispoju » 23 Maalis 2014, 10:25

Yksi parhaimmista suomalaisista viisuista! Harmi kun ei päässyt finaaliin! 5 tähteä

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Maalis 2014, 11:03

kyyneleet tuli silmiin täälläkin, tuosta finaalivedosta... yks parhaista meiltä ikinä ... 5 pist. Iki-muistoinen karsinta, wanhan hyvän ajan karsinnat... 2. sijoittunut Ninakin olisi ollut hieno..älyttömän, erikoisen hieno edustus... mutta... tästä näisä kisoissa on siis alunperin kyse - kansallisista piirteistä ja laulelmista ja LAULAMISESTA... nimenomaan suomeksi laulamisesta, tietenkin, vieläpä...
Viimeksi muokannut romualdo, 25 Maalis 2014, 08:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 23 Maalis 2014, 12:55

Tämä viisu on kamala :lohduton:

Esiintyjät ovat kaiketi ihan ammattilaisia ja nättejäkin naisia.
Esityksessä on iloisuutta, pirteyttä ja vauhdikkuutta.

Mutta: En kuuntele, enkä pidä tämän tyyppisestä musiikista. Itse koen tällaisen musiikin vastenmielisenä, tympeänä tuulahduksena jo menneestä, kadonneesta, mullantuoksuisesta, hevosvetoisesta, lannanhajuisesta, takapajuisesta, nurkkakuntaisesta agraariyhteiskunnasta ja sen aikakaudesta.
Tämän viisun eräs vika on minusta myös sama kuin Pernilla Karlssonin viisulla eli molemmat viisut olivat Euroviisuissa väärällä estradilla.
Työlki ellää olisi minusta sopinut paljon paremmin esimerkiksi jonnekin kansanmusiikkitapahtumaan, ei viisuestradille.

Kaiken lisäksi samana vuonna Suomen viisukarsinnoissa oli mukana mielenkiintoisin, omaperäisin, persoonallisin ehdokas, mitä on ollut mukana - tähän mennessä - tällä vuosikymmenellä Suomen viisukarsinnoissa, siis Heli Kajon esittämä Annankadun kulmassa.
Valitettavasti Helin liveveto oli huono.
Olisi ollut kiinnostavaa nähdä kyseinen laulu Euroviisuissa, kunhan siinä olisi ollut hyvä, varma live-esiintyjä.

Tälle Kuunkuiskaajien viisulle annan vain yhden tähden

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6191
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja lharju » 23 Maalis 2014, 13:03

Leo kirjoitti:Työlki ellää -kappaleesta tuli suuri hitti Suomessa: se oli radio Suomen soitetuin kappale v. 2010, näin muistan lukeneeni ja ilahtuneeni.
Njoo, tämä oli tietysti hyvä lisänäkökulma asiaan. :joojoo: Omassa esittelytekstissäni taisin hitti-määritelmällä keskittyä ainoastaan menestykseen Suomen virallisilla listoilla, ja niissähän Kuunkuiskaajat eivät pärjänneet samalla tavalla kuin Suomen neljä edellistä viisua.

EDIT: Esittelytekstiä muokattu tämän asian suhteen hieman sopivammaksi.
Viimeksi muokannut lharju, 23 Maalis 2014, 21:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 23 Maalis 2014, 19:33

Kaikinpuolin hieno viisu Suomelta: reipas ja iloinen kappale, loistavasti suunniteltu ja onnistunut lavaesitys, karismaattinen ja säteilevä duo sekä luonnollisesti suomenkielisyys. :tapu: Ei nyt ihan suurinta mielimusiikkiani, mutta mukavaa kuunneltavaa ja kiitettävästi Radio Suomi sitä silloin soittikin. Kaikkein parasta Kuunkuiskaajien karsintavoitossa oli kuitenkin Eläkeläisistä saatu torjuntavoitto, harvoin olen kokennut Suomen finaalin jälkeen sellaista riemua. :peukku: Ikävä kyllä yksi viime vuosien viisuhistorian suurimmista vääryyksistä eli finaalista putoaminen osui myös Kuunkuiskaajille, tämä jos mikä olisi finaaliin kuulunut kuten puhelinäänestäjien suosio osoitti.

Neljä kirkasta tähteä.

Avatar
Samiasd
Press
Press
Viestit: 12891
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47
Viesti:

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Samiasd » 23 Maalis 2014, 21:22

En ole koskaan pitänyt tästä kovinkaan paljoa ja varsinkin kisojen aikaan tämä tuntui todella nololta - Suomen karsinnan finaalissa oli myös paljon parempia ehdokkaita ja ehdoton suosikkini oli Antti Kleemolan Sun puolella. Viisuesitys on ihan pirteä, mutta kaikki ylimääräiset huudot olisivat voineet jäädä pois. Studioversiona kappaletta kuuntelee, mutta liveä en kyllä mielelläni katso. Finaalista karsiutuminen ei sinänsä yllättänyt. Kaksi tähteä.
In your voice I feel it coming back to me
Like a shadow whisper in the night
Like a monument to all the time we spent
A minor symphony

Avatar
Aintsu
Press
Press
Viestit: 16842
Liittynyt: 15 Marras 2003, 11:37
Paikkakunta: Kotka

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Aintsu » 24 Maalis 2014, 10:11

Minullekin Kuunkuiskaajien voitto tuli yllätyksenä, mutta olin siinä vaiheessa niin onnellinen, etteivät Eläkeläiset päässeet edustamaan Suomea. :mrgreen: Saan vieläkin kylmiä väreitä niistä Eläkeläisten faneista... :niinpa:

Kuunkuiskaajat vetivät Oslossa tosi hyvin. Olen vieläkin katkera tuomariäänistä. Minulle tämä on yksi Suomen parhaita viisuja. Neljä tähteä hurmaaville kuiskaajattarille!
Esiintyjän missio on tulla välittää energiaa.
-Nisa Soraya-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja romualdo » 24 Maalis 2014, 10:48

voi kuule nm. Mr Kite-kulti, kirjoitit juuri - ikävä kyllä - Cuppilahistoriasi ylivoimaisesti typerimmän ja turhimman ja noloimman (ainoan? sellaisen, onneksi!) mielipiteesi... (Nohhh, sen erään toisen ärhäkän veteraanifanin lisäksi joka kritisoi ja lyttäsi Taiskan upean Miksi Näin -piisin viestin eli sanoman .... Interviisuissa v. -78!!!!) vai oletko tosissasi... ja samaa mieltä edelleen...? viestistäsi tuli vähän sellainen tunne että et syö mitään maalla, lannalla kasvatettua ruokaa...? et edes maitoa? ... tissuttelet vain päivät pitkät, syöt ulkomaisia eineksiä ja pidät agraariympäristöt mahdollisimman poissa ja kaukana herkän umpiurbaanin elämäntapasi ulkopuolella... ?
honey, taisit kirjoittaa viestisi vahwassa humalatilassa, muutoin emme voi tuota vuodatustasi käsittää... mutta pidä kiirettä, 7-päivää Lehti on kärkäs vetämään otsikot varsinkin tälläisistä kohtu.... -siis kohumielipiteistä... varsinkin jos olet PerSu: kannattajia... tulet kaiketi ja toivon mukaan editoimaan ja siistimään sanomaasi... kuten minullakin on monesti tapana (TOKI!) muokata omaa viestiäni keskimäärin noin 1-4 kertaa ..... ? mutta kaikesta huolimatta - kaikkea hyvää Sinullekin... Maaseudun Tulevaisuuden ja Maalaisjärjen käytön puolesta ry:n toiminnanjohtaja eli Rompsu. heiheiiiii! rakkauvella...
jk: toki, täällä saa jokainen kirjoittaa aivan miltä nyt siltä nanosekunnin lyömältä tuntuupi... mut rajansa toki kaikella... ehkä !?
Viimeksi muokannut romualdo, 25 Maalis 2014, 08:10. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 25 Maalis 2014, 05:35

romualdo kirjoitti:voi kuule nm. Mr Kite-kulti, kirjoitit juuri - ikävä kyllä - ylivoimaisesti Cuppilahistoriasi typerimmän ja turhimman ja noloimman mielipiteesi... (Nohhh, sen erään toisen joka kritisoi ja lyttäsi Taiskan Miksi Näin -piisin viestin.... !!!!) vai oletko tosissasi... ja samaa mieltä edelleen...?
heh ;)

Mainion ärhäkkä kommentti nimimerkki romualdolta :mrgreen:......... :tapu:

Hyvä, että kommentoinnissa on välillä kunnolla ruutia ja ärhäkkyyttä.......etteivät kommentoinnit, keskustelut mene liian latteaksi :peukku:

................ja kyllä: Olen edelleen samaa mieltä, mitä jo aikaisemmin kirjoitin :joojoo:

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1653
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Hapa » 25 Maalis 2014, 07:04

Juu, säpinää sitä olla pitää. Kiitos Kite ja Romu. :tapu:
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja romualdo » 25 Maalis 2014, 08:05

kiitos Mr Kite ja Haba, näinhän se pitää ollakin...! :) sopivasti adrealiinia välillä niin johan pysyy verisuonetkin kunnossa! :rakastavaa hymyilyä!: :kärlek: ... En halua uskoa että olet jollain lailla agraari-vastainen ... !??
jk. Ja Heli Kajo,... just jooooohhh, vähän liian kevytkenkäistä minun makuuni, vaikka mainio esitys onkin... ja aina kaikki kunnia varsinkin niille jotka tekevät biisinsä itse!
Viimeksi muokannut romualdo, 26 Maalis 2014, 07:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Aleksi
Press
Press
Viestit: 15764
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Aleksi » 25 Maalis 2014, 16:36

Karsinta ei ollut kovatasoinen, joten ehkä kestän juuri ja juuri tämän valinnan. Tavallaan kiehtova, toisaalta myös järkyttävän tyhmä Työlki ellää -hömpötys saa kaksi tähteä.
She's staring out the window of the Roosevelt Hotel
Watching midtown empty out and I kiss her farewell
They say we come from nothing and to nothing we'll return
And in between is gravity and bridges left to burn


Aka Hazard

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11691
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Marjukka » 25 Maalis 2014, 23:47

Minusta oli ihanaa, että tämä voitti! Olin jo niin hammasta purren asennoitunut Eläkeläisten "todella hauskaan" biisiin tai umpitylsään Lassanderiin. Sitten tämä vähän niinkuin yllätti puskista, ja kelpasi kyllä! :tapu: Minusta oli mainiota, että Suomi kerrankin lähti kisaan vähän etnommalla humpalla.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11691
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Marjukka » 26 Maalis 2014, 11:39

Kuunkuiskaajista muuten juttua myös etusivulla. Uuden levyn joukkorahoitusprojektista avasin erillisen ketjun.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2834
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Edwina » 26 Maalis 2014, 22:33

Ei tämä mitään mielimusiikkiani ole, mutta ehdottomasti paras vaihtoehto sinä vuonna Suomen viisuksi.
Kyllä tytöistä ammattitaito paistoi pitkän matkan päähän ja semifinaaliesitys oli hieno, sekä kunniaksi maallemme.

Oli todella törkeää, että Kuunkuiskaajat lempattiin finaalista, olisivat ehdottomasti ansainneet sinne päästä. Ikävää, että Euroviisuissa jylläävät ulkomusiikilliset tekijät, kuten naapureiden suosinta ja muu laskelmointi. Se on estänyt eräämmänkin hyvän kappaleen etenemisen finaaliin.

Annan hienosta edustamisesta ja hyvin tehdystä työstä neljä pointsia. :tapu:

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5199
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 26 Maalis 2014, 22:44

:uujee:

Minä kyllä tykkäsin tästä oikein paljon ja pidän edelleen. Suomalaista dramatiikkaa ja kauniit naiset lavalla, finaaliin olisi kuulunut kevyesti. Kertosäkeen humppaote on tarttuva ja olihan tämä ehdottomasti Suomen karsintojen parhaimistoa. *****

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 2010: Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Viesti Kirjoittaja AntSa » 26 Maalis 2014, 22:45

Voi kuinka ihania muistoja :ihana: . Minustakin tämä on oikein valoisa ralli ja tytöt ovat karismaattista sorttia.

NELJÄ! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Vastaa Viestiin