Viro: Victor Crone – Storm

Edustuskappale: Storm
Esittäjä: Victor Crone
Lauluntekijä(t): Stig Rästa, Vallo Kikas, Victor Crone, Sebastian Lestapier
Keskustele aiheesta foorumillamme

Monet maat luottavat ruotsalaiseen laatuun ja niin tekee Virokin laulajan kohdalla. Edustaja on ruotsalainen Victor Crone, joka on tuttu viisufaneille Melodifestivalenista vuodelta 2015, jolloin hän löi hynttyyt yhteen Behrang Mirin kanssa kappaleella “Det rår vi inte för”, joka ei kuitenkaan päässyt finaaliin asti.

Victor Crone on Ruotsin Österåkeristä kotoisin oleva 27-vuotias laulaja ja kitaristi. 15 vuoden iässä hän aloitti laulamisen ja kitaransoiton. Kolme vuotta myöhemmin Victor muutti Los Angelesiin tehdäkseen lauluja artistien kuten Diane Warrenin, Desmond Childin ja Eric Bazilianin kanssa. Mies julkaisi nimellä Vic Heart kappaleen ”Jimmy Dean” ja esiintyi useissa kansainvälisissä konferenssikeskuksissa.

Pitkän hiljaiselon jälkeen Crone julkaisi singlen, joka kantoi nimeä “Burning Man”. Tämän jälkeen luvassa oli Melodifestivalenissa kilpailemista ja neljä vuotta myöhemmin Eesti Laul 2019, johon hän teki kappaleen yhdessä Viron menestyksekkään biisinikkari Stig Rästan kanssa. Muita kappaleen tekoon lusikkansa laittaneita ovat Vallo Kikas, Sebastian Lestapier ja Fred Krieger.

“Storm” ei menestynyt raatien saralla, mutta kappale voitti ylivoimaisesti puhelinäänet ja siirtyi sitä kautta nippa nappa superfinaaliin, joka niin ikään meni Victorille isolla marginaalilla. Viron kansa oli myrskyn takana, mutta ovatko toukokuussa 1. semifinaalissa äänestävät?

Teksti: Aleksi Mikkola
Kuva: Stina Kase