Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Re: Reseptivinkit
Ilman palovammoja en selvinnyt, mutta nyt on uunissa kakku ja illalla maistetaan! Toivottavasti se ehtii tekeytyä tarpeeksi.
I'm not as think as you drunk I am
Re: Reseptivinkit
Hmm. Pitäisiköhän minunkin tuota tehdä?
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.
Re: Reseptivinkit
Joku oli ostanut kaikki kaupan Philadelphiat eilen, onneksi tänään löytyi toisesta kaupasta. Mullakin on juustot uunissa.
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.
Re: Reseptivinkit
Sovelsin vähän ja korvasin yhden Philadelphian vaniljarahkalla, saa nähdä mitä tulee. ja laitoin vahingossa yhden munan liian vähän.
Weewa: pitäisi!
Weewa: pitäisi!
I'm not as think as you drunk I am
Re: Reseptivinkit
Juustokakku oli hyvää! Sitä on vieläkin yli puolet jäljellä. Ehkä syön loput yksin tähän euroviisumasikseen.
Yllättäviä viisubongauksia:
"Kirkkobändi soitti luojani munia" -akuankka13
"Kirkkobändi soitti luojani munia" -akuankka13
Re: Reseptivinkit
Kysymys kaikille jauhopeukaloille: Onko kukaan teistä tehnyt pavlovaa valmiilla marenkipohjalla? Olen himoinnut marenkipohjaista kakkua jo pitkään, mutta en ole koskaan tehnyt itse sellaista. Jotenkin ne munan valkuaisten erittelyt ja muut ovat tuntuneet ajatuksenkin tasolla hankalilta. Vai teenkö kärpäsestä härkäsen?
Nimierkki: Haluan mansikkapavlovaa
Nimierkki: Haluan mansikkapavlovaa
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Tee ehdottomasti itse. Valmiit tavallaan läpirapeita kun Pavlovan kuuluu olla sisältä vähän vaahtokarkkimaista. On oikeasti helppoa ja sen arvoista.
Muoks. Mä oon käyttäny ainakin tätä ohjetta onnistuneesti. http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/04 ... ivian.html
Muoks. Mä oon käyttäny ainakin tätä ohjetta onnistuneesti. http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/04 ... ivian.html
Послушай - у сердца голос мой.
Re: Reseptivinkit
^ Se ihana "vaahtokarkkimaisuus" on kyllä parasta Ehkä voisin siinä tapauksessa uskaltautua kokeilemaan. Kiitos reseptistä!
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Minäkin aina kuvittelin, että munanvalkuaisen erotteleminen on jotenkin sairaan vaikeaa tai että se pavlova palaisi uunissa karrelle. Mitään tuollaista kamalaa ei ole koskaan tapahtunut.
Munat kannattaa kyllä erotella tarkasti ja olla vaikka kolme kippoa: yksi iso vatkauskulho valkuaisille, yksi kippo keltuaisille ja yksi muki tms. sille senhetkiselle eroteltavalle valkuaiselle. Jos nimittäin sattuu kämmi viimeisen munan kohdalla, ei mene koko erottelu-urakka hukkaan. Suurin ongelma mulla on yleensä se, että meinaan heittää munan eri osaset vääriin kippoihin. Järki ei pelaa. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta ei oikeasti ole vaikeaa.
Pavlova. Se on muuten sopiva kakku myös gluteenittomille vieraille tai tutuille.
Munat kannattaa kyllä erotella tarkasti ja olla vaikka kolme kippoa: yksi iso vatkauskulho valkuaisille, yksi kippo keltuaisille ja yksi muki tms. sille senhetkiselle eroteltavalle valkuaiselle. Jos nimittäin sattuu kämmi viimeisen munan kohdalla, ei mene koko erottelu-urakka hukkaan. Suurin ongelma mulla on yleensä se, että meinaan heittää munan eri osaset vääriin kippoihin. Järki ei pelaa. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta ei oikeasti ole vaikeaa.
Pavlova. Se on muuten sopiva kakku myös gluteenittomille vieraille tai tutuille.
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.
Re: Reseptivinkit
Reseptivinkki . Ainakin kuulostaa taloudelliselta!Aintsu kirjoitti:teenkö kärpäsestä härkäsen?
Mutta muniin mennäkseni, minusta se erottelu on ihan helppoa. Pavlovaa en ole koskaan duunannut.
Rise, angel, shine, love!
Re: Reseptivinkit
Mulla on sellainen keltuaisen erottelija, koska rakastan turhia keittiövälineitä.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Tuollainen olisi kyllä kätevä. Ehkä yritän ensimmäisen kerran ainakin ilman mitään vempeleitä. Olen vain kerran elämässäni tehnyt marenkia ja sekin oli 13-vuotiaana köksän tunnilla. Men hur svårt kan det va?Violette kirjoitti:Mulla on sellainen keltuaisen erottelija, koska rakastan turhia keittiövälineitä.
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Aina voi kokeilla erottelemiseen vesipulloa:
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-
-Miik-
Re: Reseptivinkit
^ OMG, tuotahan pitää testata! Näyttää varsin toimivalta.
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
^^Tuota pitää kokeilla ihan kokeilemisen ilosta. Haluan nähdä omassa keittiössäni, kuinka keltuainen noin kiltisti hyppää pulloon! (Minusta se näytti koiralta, jolle on opetettu temppu.)
Rise, angel, shine, love!
Re: Reseptivinkit
Kiitos vielä jälkikäteen kais(t)alle hyvästä pavlova-ohjeesta! Se osoittautui niin toimivaksi, että aion huomenna tehdä sitä uudelleen.
Sen sijaan tuota keltuaisen imaisemista en saanut onnistumaan. Ihan käsikopelolla erottelin lopulta valkuaiset.
Sen sijaan tuota keltuaisen imaisemista en saanut onnistumaan. Ihan käsikopelolla erottelin lopulta valkuaiset.
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Ei kestä, kiva että onnistui.
Seuraavaksi testailen ehkä näitä eräiden tamperelaisten viisuneitosten kanssa, koska näyttää juuri liian makealta ja rasvaiselta. Taikinan aion kyllä tehdä itse.
http://goodshomedesign.com/oreo-peanut- ... nie-cakes/
Seuraavaksi testailen ehkä näitä eräiden tamperelaisten viisuneitosten kanssa, koska näyttää juuri liian makealta ja rasvaiselta. Taikinan aion kyllä tehdä itse.
http://goodshomedesign.com/oreo-peanut- ... nie-cakes/
Послушай - у сердца голос мой.
Re: Reseptivinkit
^ Mitä ihania kaloripommeja! Noitakin olisi kiva maistaa. Maailmassa on liikaa herkullisia ohjeita.
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Mä kokeilin kerran pulloa keltuaisen erottelemiseen. Ei ihan onnistunut, ilmeisesti pullon pitää olla tuollaista kevyttä muovia kuten tuossa videossakin. Joten ihan mikään perus cocis-pullo ei toimi! Olkaa tarkkoja sen pullon kanssa.
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.
Re: Reseptivinkit
Kävisiköhän jokin mehupullo?
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Lidlin pienet limsapullot taitavat ainakin olla tommoista pehmoista muovia. Ehkä se toimisi.
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20
- N20
Re: Reseptivinkit
Niin joo! Sellainen multa löytyykin!
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Reseptivinkit
Kerroinkin jo tuolla kausiruokakeskustelusssa nyhtöpossusta. Resepti on tosi yksinkertainen ja helppo ja toimiva. Mulla oli kilo kasleria ja nuoriso varsinkin tykkäsi sikana
http://hernemaissi.blogspot.fi/2013/11/ ... possu.html
Kokeilin myös naudan paistista nyhtönautaa, itse pidin enemmän tästä rasvattomasta ja itämaisesta twististä;
http://www.jotainmaukasta.fi/2013/02/28 ... ranpyllya/
Kaikki ainesosia en löytänyt, riitti kun laittoi chiliä ja valkosipulia, inkivääri olisi ollut hyvä lisä, mutta ei ollut silloin kaapissa.
Suosittelen kumpaakin vaikka pikkujoulutarjottavaksi:)
http://hernemaissi.blogspot.fi/2013/11/ ... possu.html
Kokeilin myös naudan paistista nyhtönautaa, itse pidin enemmän tästä rasvattomasta ja itämaisesta twististä;
http://www.jotainmaukasta.fi/2013/02/28 ... ranpyllya/
Kaikki ainesosia en löytänyt, riitti kun laittoi chiliä ja valkosipulia, inkivääri olisi ollut hyvä lisä, mutta ei ollut silloin kaapissa.
Suosittelen kumpaakin vaikka pikkujoulutarjottavaksi:)
Re: Reseptivinkit
Tein tänään UMK-esikatseluille pulledporkwrappeja ja ne oli aivan taivaallisen hyviä
Re: Reseptivinkit
Tein siemennäkkileipää. Innostuin, kun maistelimme erilaisia siemennäkkäreitä. (Suomi voitti Norjan!)
Halusin itse kokeilla ja menin ostamaan kaupasta siemeniä lisää. Huomasin samalla hyllyllä valmiin pussin, lisää vain öljy ja vesi. Oli helppo tehdä, maistuu hyvältä tuorejuuston kanssa. Toinen pelti kärähti, ja se maistuu pop cornilta. Toinen pelti oli ok. Näitä sitten popsitaan Melodifestivalenin finaalissa!
Halusin itse kokeilla ja menin ostamaan kaupasta siemeniä lisää. Huomasin samalla hyllyllä valmiin pussin, lisää vain öljy ja vesi. Oli helppo tehdä, maistuu hyvältä tuorejuuston kanssa. Toinen pelti kärähti, ja se maistuu pop cornilta. Toinen pelti oli ok. Näitä sitten popsitaan Melodifestivalenin finaalissa!
-
- Hörppijä
- Viestit: 201
- Liittynyt: 06 Helmi 2016, 15:37
Re: Reseptivinkit
Oi, tällainen ruokaketju löytyi. Mä rakastan hyvää ruokaa ja ruoanlaittoa... mutta olen kuitenkin aika mielikuvitukseton kokki, ja siksi tykkään lukea muiden kokkailuista, koska silloin voi saada vinkkejä omaankin keittiöön. sen lisäksi että pelkästään selailisi reseptejä kirjoista ja netistä, on kiva lukea ihmisten kokemuksista, hyväksihavaituista jutuista.
Re: Reseptivinkit
Ei nyt ehkä varsinainen vinkki, mutta näin unta, jossa valmistin ja nautin rosollismoothieta. Siis rosollin ainekset, joskin perunaa paljon tavallista vähemmän ja maitotuotetta enemmän. Hyvää oli, pitäisiköhän kokeilla oikeastikin?
Rise, angel, shine, love!
Re: Reseptivinkit
Tässä olisi mainio resepti euroviisufaneille / euroviisuharrastajille.
Kyseessä on resepti, miten valmistetaan Hard rock hallelujah-tryffeleitä.
Siitä vaan valmistamaan tryffeleitä ja nautiskelemaan..
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/hard ... it/0423010
Kyseessä on resepti, miten valmistetaan Hard rock hallelujah-tryffeleitä.
Siitä vaan valmistamaan tryffeleitä ja nautiskelemaan..
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/hard ... it/0423010
Re: Reseptivinkit
Valiolta löytyy mainio resepti täytettyihin munakoisoihin. Suosittelen lämpimästi!
https://www.valio.fi/reseptit/taytetyt-munakoisot/
https://www.valio.fi/reseptit/taytetyt-munakoisot/
Riskinä seniorilaumat
Re: Reseptivinkit
^Onnistuin lukemaan "esitäytetyt munakoisot". Liikaa lomakkeita tänään ilmeisesti.
Mutta munakoisosta toiseen, nyt kun ne eivät enää ole järkyttävän tyyriitä niin kokeilkaa ihmeessä tätä: Ratatuuli, eli simppeli ratatouille. Melkein kaikkea on yksi:
munakoiso
kesäkurpitsa
(puna)sipuli
paprika
porkkana
purkki tomaattimurskaa
rkl kuivattua basilikaa (vähintään)
tl suolaa (pistän puolitoista)
kylmäpuristettua oliiviöljyä PALJON. Ei ehkä desiä, mutta ruokalusikallinen on liian vähän.
Pilko kasvikset, lorota kattilaan öljyä reilusti ja heitä kaikki muu päälle, keitä miedolla lämmöllä kypsäksi.
On hyvää kuumana, haaleana ja kylmänä. Annoksesta saa noin kolmen päivän vähimmäissuosituskasvikset, tosin minulla se ei riitä kolmeksi päivää. Sipulirajoitteisena käytän sitä vähemmän (ehkä neljänneslohkon), ja voi se olla vaikka salottisipulikin. Porkkana kandee viilapoida, koska se kypsyy muita hitaammin. Jos tulee vastaan ylikypsiä tomaatteja pilkkahintaan niin niitä voi mainiosti käyttää murskan sijaan. Ja mausteita tietysti säätää miten miellyttää, lisätä jotakin ym.
Mutta munakoisosta toiseen, nyt kun ne eivät enää ole järkyttävän tyyriitä niin kokeilkaa ihmeessä tätä: Ratatuuli, eli simppeli ratatouille. Melkein kaikkea on yksi:
munakoiso
kesäkurpitsa
(puna)sipuli
paprika
porkkana
purkki tomaattimurskaa
rkl kuivattua basilikaa (vähintään)
tl suolaa (pistän puolitoista)
kylmäpuristettua oliiviöljyä PALJON. Ei ehkä desiä, mutta ruokalusikallinen on liian vähän.
Pilko kasvikset, lorota kattilaan öljyä reilusti ja heitä kaikki muu päälle, keitä miedolla lämmöllä kypsäksi.
On hyvää kuumana, haaleana ja kylmänä. Annoksesta saa noin kolmen päivän vähimmäissuosituskasvikset, tosin minulla se ei riitä kolmeksi päivää. Sipulirajoitteisena käytän sitä vähemmän (ehkä neljänneslohkon), ja voi se olla vaikka salottisipulikin. Porkkana kandee viilapoida, koska se kypsyy muita hitaammin. Jos tulee vastaan ylikypsiä tomaatteja pilkkahintaan niin niitä voi mainiosti käyttää murskan sijaan. Ja mausteita tietysti säätää miten miellyttää, lisätä jotakin ym.
Rise, angel, shine, love!