Vedonlyönti 2016

Euroviisut 2016 Tukholmassa
Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Viisufani kirjoitti:Mielestäni nuo viisukertoimet ja vedonlyönti tässä vaiheessa Euroviisujen voittajasta on lähinnä arvailua, joka perustuu edellisvuosien menestykseen jne. Mistä nyt voisi tietää niiden 36 maan todelliset menestymismahdollisuudet, jotka eivät ole vielä valinneet edustajaansa ja lauluaan?
Eihän niitä kukaan voi tietää. Ei kukaan voi varmasti tietää, ennen kuin voittaja on valittu, kuka se on. Vedonlyönti perustuu aina todennäköisyyksiin. Varmoista tapahtumista on turha lyödä vetoa, kun kukaan ei lyö vetoa sinua vastaan. Eihän kukaan tiedä ennen semifinaaliakaan, millaiset esittäjien lopulliset livet ovat, silti vetoa lyödään ennen sitäkin. Jos minä tietäisin tarkat todennäköisyydet viisubiisien menestymisen suhteen olisin julmetun rikas mies ;). Jos uskoo jonkin asian tapahtumatodennäköisyyden olevan suurempi kuin vedonvälittäjä/toinen pelaaja arvio, kannattaa lyödä vetoa. Pitkässä juoksussa tällainen vedonlyönti (jos arvio todennäköisyydet oikein) tuottaa voittoa.

Etkö sinä löisi vetoa Ruotsin viisuvoiton (ennen kuin olisi tietoa kappaleesta ja esiintyjästä) puolesta jos saisit kertoimeksi 500?

On selvää, että kertoimet tulevat olemaan juuri ennen finaalia aivan toisennäköiset kuin ne nyt ovat. Tällä hetkellä vedonlyöjillä on käytössään vähemmän informaatiota kuin silloin. Mutta ei se vedonlyöntiä tässä ja nyt estä ;).

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Latviaan on luotto pelaajien keskuudessa noussut, tänään oli Betfairilla tehty kauppaa kertoimella 11 . Itse ounastelin, että kerroin olisi hetkellisesti noussut ja sitten laskenut kun Latvia olisi valinnut edustajansa. Tässä voi vaikuttaa sekin, että on viisuvedonlyöjät joutuivat nappaamaan rahat pois Tanskasta (uudelleensijoittavat Latviaan), tanskalaiset kun sössivät pahasti valinnassaan. Tanskan kerroin on noussut 18:ta 70:neen. Latvian Justs on oikeastaan ainoa (Ace Wilderin lisäksi, varauksin Jamie-Lee Kriewitz) tähän mennessä nähdyistä viisukarsinnoissa, joka aidosti kamppailee viisujen voitosta. Tällä kertaa uskoisin, että Latvian kerroin on ns "oikea" kerroin, eli siinä ei ole suurta nationalismiharhaa.

Toisin on Saksan kohdalla (kerroin 13,5), vaikka Ghost on ihan ookoo biisi, en sen usko voitosta taistevan voitosta. Sen sijaan saksalaiset uskovat ja se pitää kertoimen alhaalla. Ukrainan kerroin on selvinnyt "Jamalalaskustaan" ja noussut kymmenestä kahteenkymmeneenkolmeen. Vaikka 1944 on varmasti korkealla viisuissa, ei se voitosta taistele. Ukrainalaiset (ja ehken myös viisufanit) löivät tuota kerrointa alas, nyt se on palannut "oikealle" tasolle. On kyllä mahdollista, että se painuu uudestaan, Jamalan valinnan jälkeen. Jamalan kerroin Ukrainan viisuedustajaksi on muuten 1.15...

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14190
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja JuhaUK »

Tuolla UMK-vedonlyonnissa viittasin siihen, miten jotkut maat saattavat (tatahan on aika mahdoton todistaa) myos itse keinotekoisesti pyrkia vaikuttamaan saamaan kappaleelleen alhaisen kertoimen ja varhaisessa vaiheessa. Varsinkin sen jalkeen, kun viisufinaalien esiintymisjarjestys on kisan tuottajien paatettavissa, ennakkosuosikin asema voi vaikuttaa suotuisasti esiintymispaikkaan.

Tama escinsightin artikkeli kertoo mielestani aika hyvin tuosta suosikkiaseman tarkeydesta, eli kuinka erottua massasta jo alkuvaiheessa:

http://escinsight.com/2014/03/26/heres- ... urovision/
Hello Hi!

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

JuhaUK kirjoitti:Tuolla UMK-vedonlyonnissa viittasin siihen, miten jotkut maat saattavat (tatahan on aika mahdoton todistaa) myos itse keinotekoisesti pyrkia vaikuttamaan saamaan kappaleelleen alhaisen kertoimen ja varhaisessa vaiheessa. Varsinkin sen jalkeen, kun viisufinaalien esiintymisjarjestys on kisan tuottajien paatettavissa, ennakkosuosikin asema voi vaikuttaa suotuisasti esiintymispaikkaan.
Kertoimenlaskutoimet pitäisi tehdä ensisijaisesti Betfairilla, jossa viisukertoimet loppupeleissä päätetään (muut firmat pääsääntöisesti kopiovat kertoimensa pääsääntöisesti sieltä). Se pitäisi myös ajoittaa sopivasti, jotta sillä olisi merkitystä finaalipaikan määrittymiseen. Finaalipaikathan jaetaan vasta semin jälkeen. Kertoimet myös asettuvat uudelleen semin jälkeen, tavallaan nollautuvat.

Juuri ennen viisuja peli on kuumimmillaan, eli puhutaan varmaan maailmanlaajuisesti kymmenien miljoonien pelivaihdoista. Jos kerroin on liian korkealla jossain, pelaajat pelaavat siellä. Liian alhaalla olevaa kerrointa ei tietenkään mielellään pelata. Mutta se, että muita kertoimia pelataan, nostaa taas liian alhaalla olevan kerrointa. Betfairilla sitten voi pelata suoraan vastaan tuota liian alhaalla olevaa kerrointa.

Hetkellisesti saa minkä tahansa kertoimen tippumaan (tätä näkyy hyvin usein), mutta se nousee helposti takaisin. Toisaalta, kyllä viisupelaajistakin löytyy fiksuja, jos jokin kerroin on liian alhaalla, niin sitä myös pelataan. Kerroin pyrkii "etsiytymään" oikeaan paikkaan, eli siihen kohtaan missä sen puolesta/vastaan on hankalinta pelata. Jos kerroin on "väärä" aiheuttaa se sen, että sitä aletaan pelata enemmän. Mahdollisella manipuloijalla siis pitää olla massia.

Toki, jos tarpeeksi löytyy niitä, jotka haluavat jonkin asian puolesta pelata, niin kerroin jää alas. Pelaajat haluavat mahdollisimman hyvän tuoton minimiriskillä. Tämä näkyi Suomen kertoimessa viime vuonna.

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5000
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja toivo »

Suomi tipahtanut sijalle 34 vedonlyönnissä. Oli viikko sitten sijalla 16-20 tai jotain. Eikö suomen UMK-finalisteihin ole uskoa vedolyöjien keskuudessa. Nyt olis Suomen kertoimet korkealla

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2041
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 18:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Haksis »

Hyvin on sujunut betsit tähän mennessä. Tuuli Okkosen finaalipaikka toi mukavasti pelivaraa tuleville viikoille. Saara Aallon, Cristalin, Mikaelin tai Tuulin voitto toisi lisää profitteja. Tai tuli sitä juuri betfairilla lyötyä Oscar Zia:n voittoa 25 eurolla kun kerroinkin oli kohtalaisen hyvä 4,5 :peukku:

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3750
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Stargazer »

Onpa Islannin kerroin vielä korkea :shock: Jos harrastaisin vedonlyöntiä, laittaisin sille rahani.
Why? Because it's Eurovision.
Empire of the freaks, all drinks on me

Avatar
Axell
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2401
Liittynyt: 13 Kesä 2013, 09:55

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Axell »

Puolan kerroin tippunut ihan mukavasti

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

-Axel- kirjoitti:Puolan kerroin tippunut ihan mukavasti
Se on tippunut niin hurjasti, että se on pistänyt koko Betfairin viisuvedonlyönnin hieman sekaisin. Kertoimet hakevat uutta muotoaan tämän touhun ansiosta. Puolalaiset sitten innostuivat iskemään vetoja jo ennen kuin liveä on nähty. Harvemmin näin.

Minä muuten kuvittelin että Islannin kerroin olisi lähtenyt laskuun, mutta se onkin päinvastoin noususuunnassa. Uskoisin kuitenkin sen jossain vaiheessa laskevan alemmaksi. Joskus markkinat reagoivat oudosti, tässä voi olla taustalla se, että jotkin vedonlyöjät olivat olettaneet, että Islanti valitsee jonkin muun kappaleen ja olivat sijoittaneet siihen paljon. Pettyivät sitten kun näin ei käynyt.

Toinen vaihtoehto on, että jokin todella isoilla panoksilla pelaava taho halusi Islannin kertoimen pysyvän ylhäällä, jotta saisi ostettua vetoja paremmalla kertoimella jonkin aikaa ja sitten myydä nuo vedot voitolla myöhemmin. Tämä on siinä mielessä kummallinen juttu, että selkeä suosikki voitti Islannissa. Yllättäjän voittaessa kertoimet usein nousevat, suosikin voittaessa pysyvät ennallaan/laskevat.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Suomen viisuvoittajaksi kerroin lähti, raketin lailla, nousuun Sandhjan valinnan jälkeen. Tällä hetkellä se painelee 160:ssä. Suomen kerroin ei varmaan kuin hetkellisesti huiskahda tuonne parin sadan päälle. Suomalaiset kuitenkin itse huolehtivat jossain vaiheessa, että kerroin tipahtaa alle sadan. Todennäköisesti alle 50:n.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13071
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

^ Näkemäni mukaan kertoimet ovat kyllä yhä 51:ssä.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

OIkeastaan on turha katsella muualta kuin Betfairilta suoria reaktioita viisuvalintoihin. Muualla kertoimet ovat staattisempia, Betfairilla pelaajat alkavat heti myymään/ostamaan vetoja viisuvalinnan ratkettua. Se kertoo nopeasti sen, miten tilanne on muuttumassa. Muualla sitten seurataan perässä, jos edes seurataan (käytännössä harva firma antaa tässä vaiheessa yli sadan kertoimia millekään maalle). Betfairilla on viimeksi käyty kauppaa Suomesta kertoimella 150. Sekunti sitten tarkistettu. Muualla tuo kaupankäynti on sitä paitsi hyvin vähäistä tässä vaiheessa.

Kuten olen täällä moneen kertaan selittänyt, oleellisin paikka missä kertoimet viisuvedonlyönnissä muodostuvat on Betfairin vedonlyöntipörssi. Se reagoi negatiivisesti (välittömän kerroinnuosun muodossa) Suomen viisuvalintaan. Pelaajat halusivat myydä Suomeen sijoittamiaan vetojaan pois, siellä oli oletettu Suomen valitsevan potentiaalisemman viisumenestyjän.

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2041
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 18:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Haksis »

Oletko Kodiac seuraillut mellojen kertoimien muutosta viime aikoina? Itse olen pannut merkille, että kahden viikon aikana ykkösenä vedonlyöntilistoilla on ollut vuoronperään Ace Wilder, Molly Sanden, Oscar Zia, Wiktoria, Robin Bengtson ja nyt Frans. Muistaakseni viime vuonna Måns taisi olla alusta loppuun asti ykkösenä. Mistähän nämä heilahtelut mahtaa johtua? Todella vaikea veikattava on kyllä nyt tämä ruotsin voittajaehdokas, mutta nythän siihen saisi ihan napakoita kertoimia varsinkin betfairilta.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13071
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

^ Kiva juttu, nyt onkin vähän tasaisempi kilpa, yhtä suurta Loreenin/Månsin kaltaista voittajasuosikkia ei ole.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Haksis kirjoitti:Oletko Kodiac seuraillut mellojen kertoimien muutosta viime aikoina? Itse olen pannut merkille, että kahden viikon aikana ykkösenä vedonlyöntilistoilla on ollut vuoronperään Ace Wilder, Molly Sanden, Oscar Zia, Wiktoria, Robin Bengtson ja nyt Frans. Muistaakseni viime vuonna Måns taisi olla alusta loppuun asti ykkösenä. Mistähän nämä heilahtelut mahtaa johtua? Todella vaikea veikattava on kyllä nyt tämä ruotsin voittajaehdokas, mutta nythän siihen saisi ihan napakoita kertoimia varsinkin betfairilta.
Tuo Mello on jäänyt aika vähälle seurannalle. En ole siis mitään analyysia siitä tehnyt. Jos tässä innostuu, niin voisi tietty yrittää jonkun yleisömielipideanalyysin tehdä (iltapäivälehtien kyselyt, facesivut, kappaleiden katselut yms.). Sinällään Mellon voittajan voi melkoisella varmuudella hakea, ainakin jossain vaiheessa. Live-esiintymiset kun tulevat olemaan käytännössä samat. Nyt ehkä ruotsalaisilta saattaa olla vähän unohduksissa Wilder ja Bengtson (kun olivat ekassa semissa) ja Frans-hype on päällä. Kestääkö/kasvaako Frans-hype, sitä on vaikea varmasti tietää. Ihan heittona arvioisin, että kestää. Tämän, kestääkö hype vai ei, vaikutuksen takia tuota Melloa on vaikea pelata juuri nyt. Toisaalta kertoimetkin tuppaavat aina karkaamaan juuri siihen väärään suuntaan, jos liikaa odottelee.

Ai niin, Romaniaa pääsee pelaamaan Betfairilla (exchangen puolella). Tosin vaihto on niin minimaalista, ettei siellä käytännössä taida pystyä pelaamaan.

Tänä vuonna vedonlyönti ei ole sujunut ihan tanssien, kiitos siitä Tanskan odottamattomalle valinnalle ja Suomen oudosti toimineille raadeille. Ja tiedän, ei pitäisi luottaa Tanskan- eikä Suomenmaahan. Suomen kohdalla minulla oli sekä Mikael että Saara pelattuna reiluilla panoksilla. Siinä tuli kunnolla takkiin. Viime vuosi alkoi samaan malliin, tappioita tuli, mutta varsinainen viisuvedonlyönti sitten meni erittäin hyvin. Katsotaan miten nyt käy.

Avatar
Samiasd
Pelinhoitaja
Pelinhoitaja
Viestit: 14532
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Haksis kirjoitti:Oletko Kodiac seuraillut mellojen kertoimien muutosta viime aikoina? Itse olen pannut merkille, että kahden viikon aikana ykkösenä vedonlyöntilistoilla on ollut vuoronperään Ace Wilder, Molly Sanden, Oscar Zia, Wiktoria, Robin Bengtson ja nyt Frans. Muistaakseni viime vuonna Måns taisi olla alusta loppuun asti ykkösenä. Mistähän nämä heilahtelut mahtaa johtua? Todella vaikea veikattava on kyllä nyt tämä ruotsin voittajaehdokas, mutta nythän siihen saisi ihan napakoita kertoimia varsinkin betfairilta.
Oikeastaan ennen viime viikkoa vain Molly Sanden on (mielestäni) ollut ykkösenä, muiden heiluessa takana vähän miten sattuu. Tämä tietenkin johtuu siitä, että kappaleita ei soiteta ennen semifinaalia eikä esityksistäkään ole mitään tietoa. Melodifestivalenissa nimi vaikuttaa eniten siihen asti, kun kappaleet kuullaan ensimmäistä kertaa.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Nyt tuo Suomen kerroin on lähtenyt vielä huimempaan nousuun. Betfairilla on pelattu viimeksi kertoimella 450. Voi mennä aikaa, ennen kuin se tuolta laskee, eiköhän se nouse tuolla lähemmäksi 1000:tta. Ottaen suomalaisten huonon luoton kappaleen menestysmahdollisuuksiin ja sen, että viisupelaajat nyt eivät siihen ainakaan luota, voi olla että menee hyvin pitkään, ennen kuin se tuolta mihinkään laskee.

Viisupelaajat luottivat joko Saaran tai Mikaelin valintaan. Niillä valinnoilla Suomen kerroin olisi joko laskenut tai pysynyt ennallaan. Uskoisin kuitenkin sen jossain vaiheessa hieman tippuvan, suomalaiset ovat sen verran viisuvetohullua kansaa. Minulla oli tuon Saara/Mikaelin valinnan takia hieman Suomea pelattuna. Ajattelin että tulee vetoa toiseen alaspäin ja saan kerroinalenemasta voittoa. Nyt en kerennyt heti pelaamaan rahojani pois, pitää vaan toivoa, että suomalaiset innostuisivat jossain vaiheessa.

Suomen valinta oli samankaltainen kuin Tanskan, vedonlyöntimarkkinoiden suhteen. Kummankin käyrä lähti pystysuoraan ylöspäin, heti valinnan jälkeen. Tanskan kerroin tosin ei ole sentään noussut kuin 160:een, mutta se lähti huomattavasti alempaa (n. 20), Suomen kerroin taisi olla viidenkymmenen hujakoilla.

Tein tuossa myös hyvin kevyttä analyysia Melodista. Kyllä tuo Frans on erittäin vahvoilla voittajaksi. Mutta ei voi vieläkään tietää varmasti, kestääkö hype finaaliin saakka.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Huominen on mielenkiintoinen päivä vedonlyöntikertoimien muodostumisen kannalta. Miten otetaan Lazarevin biisi vastaan ja miten käy Margaretin? Markkinoilla näkyy pientä epävarmuutta Venäjän suhteen, kerroin on pienessä noususuhdanteessa. Margaretin tapauksessa hänet valittaneen melkoisella varmuudella, jos pystyy jotenkuten laulamaan. Miten käy puolalaisten luoton Margaretiin? Jos luotto on heikko tulee Puolan kerroin nousemaan. Jos sen sijaan Margaret pystyy vakuuttamaan, voi kerroin laskea entisestään. Sillä jos Puola nyt sattuisi valitsemaan jonkun muun, olisi sitten huikea vaikutus, Puolan kerroin nousisi varmuudella reippaasti.

Jos kumpikaan ei vakuuta markkinoita, muodostuisivat markkinat uudelleen. Tällöin voisi olla niin, että etenkin Latvian Justsin kerroin laskisi, samoin varmaan Ruotsin ja monen muun kerroin.

Hollannin kerroin lähti todellakin nousukiitoon. Kattoa ei varmaan olla vielä sen suhteen tavoitettu. Samoin kävi eilen Israelille. Suomen kohdalla katto taisi (sentään) tulla vastaan, viimeksi Suomea on pelattu Betfairilla kertoimella 500.

Avatar
Samiasd
Pelinhoitaja
Pelinhoitaja
Viestit: 14532
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Kodiac kirjoitti:Margaretin tapauksessa hänet valittaneen melkoisella varmuudella, jos pystyy jotenkuten laulamaan. Miten käy puolalaisten luoton Margaretiin? Jos luotto on heikko tulee Puolan kerroin nousemaan. Jos sen sijaan Margaret pystyy vakuuttamaan, voi kerroin laskea entisestään. Sillä jos Puola nyt sattuisi valitsemaan jonkun muun, olisi sitten huikea vaikutus, Puolan kerroin nousisi varmuudella reippaasti.
Oikeastaan Margaretin voitto ei ole mitenkään varmaa. TVP yrittää kovasti puffata Edytaa voittoon. Lisäksi karsinnoissa on ilmeisesti tämä idioottimainen sääntö, että jokaisesta puhelimesta voi äänestää vain kerran. Voi vähentää Margaretin mahdollisuuksia huomattavasti.
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Samiasd kirjoitti:
Kodiac kirjoitti:Margaretin tapauksessa hänet valittaneen melkoisella varmuudella, jos pystyy jotenkuten laulamaan. Miten käy puolalaisten luoton Margaretiin? Jos luotto on heikko tulee Puolan kerroin nousemaan. Jos sen sijaan Margaret pystyy vakuuttamaan, voi kerroin laskea entisestään. Sillä jos Puola nyt sattuisi valitsemaan jonkun muun, olisi sitten huikea vaikutus, Puolan kerroin nousisi varmuudella reippaasti.
Oikeastaan Margaretin voitto ei ole mitenkään varmaa. TVP yrittää kovasti puffata Edytaa voittoon. Lisäksi karsinnoissa on ilmeisesti tämä idioottimainen sääntö, että jokaisesta puhelimesta voi äänestää vain kerran. Voi vähentää Margaretin mahdollisuuksia huomattavasti.
Ehkä tuo, kuitenkin pienehkö, epävarmuustekijä näkyy jo nyt. Puolan kerroin ei ole juuri noussut, mutta Betfairilla on huomattavasti enemmän tarjolla vetoja "Bet" kuin "Lay" puolella. Osa vedonlyöjistä haluaa Puolaan sijoitetut rahansa pois käsistään ennen finaalia. Jos tosiaan joku muu kuin Margaret valitaan, lähtee Puolan kerroin kovaan nousuun. Venäjän kerroin lähti pienoiseen nousuun, mutta tuskin se missään vaiheessa kovin korkeaksi nousee (pysyy koko ajan alle 20:en). Ruotsin kerroin on laskenut entisestään. Mielestäni se on jo ylipelattu, Frans ei mielestäni voi saada huippupisteitä tuomareilta, kansa voi kyllä kaikkialla tykätä. Voittoon Fransillakin voi olla saumat, mutteivät niin vahvat, kuin tämähetkinen kerroinasetelma antaisi ymmärtää. Ja eihän Fransia tietty olla vielä edes valittu. Tosin Ruotsista joka tapauksessa tulee kärkikahinoihin yltävä kappale, joten siinä mielessä ei juuri väliä.

Edit: Tätä kirjoittaessa Venäjän kerroin tipahti alle kymmeneen :). Vedonlyöntimarkkinoiden hetkellinen epävarmuus Venäjän kanssa näyttää siis toistaiseksi kadonneen. Voihan tuo kyllä aikansa heilahdella, ennen kuin asettuu. Nyt nousi taas yli kymmenen. Lazarevin biisi ei ollut hillitön tykki, mutta kyllä se varmasti kärkikahinoissa on.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

KERTOIMET UUSIKSI!

Olipas huima muutos Puolan kertoimessa. Ja tulee toki vielä muuttumaan. Kerroin asettunee jonnekin 200-400 väliin. Nyt oli mielenkiintoista seurattavaa, onneksi en itse tullut pennosiani Puolaan laittaneeksi. Samalla kaikkien muiden, vähänkin suosikkeiksi laskettavien kertoimet aloittivat laskukiidon. Ruotsi tipahti kolmen tienoille, Venäjä kuuden tietämille. Mutta tilanne elää vielä pitkään.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Ihan noin korkealle, kuin tuossa ounasteilin, ei Puolan kerroin vielä noussut. 40-50 välissä tehdään kauppaa tällä hetkellä. Eikä se toisaalta ihan heti hirvittävän korkealle nousekaan. Sitä pitää aisoissa se, että nyt ne jotka ovat pelanneet "lay"-puolelle haluaisivat saada realisoitua voittonsa mahdollisimman pian, tämä pitänee kertoimen kurissa hetken aikaa. Puolan kerroin saattaa pysyä liian alhaisena jopa viisuihin saakka. Sama efekti oli viime vuonna Suomen kohdalla, kerroin ei tavallaan "toipunut", suomalaisten hillittömän alkurynnistyksen jälkeen.

Mutta joo, itse asiassa minua hämmensi vedonlyöjien toiminta Margaretin esityksen jälkeen. Betfairille tuli todella isoja vetoja Margaretin vedon jälkeen ja siellä pyrittiin nimenomaan lyömään Puolan puolesta. Kuitenkin niin, että vedot menivät "lay"-puolelle. Toiselle puolelle, siis sille jolla tarjotaan vetoja ei näitä tullut paljoa. Lay-puolella oli tuhansia euroja ja bet-puolella kymmeniä. Lay-puolelle tulleet vedot "syötiin" kyllä nopeasti, vaikka kyseessä olivat isot summat. On mahdollista, että puolin ja toisin vedonlyöjät tulivat epävarmoiksi ja halusivat nollata tilannettaan. Mutta oudolta tuo näytti. Oikeastaan näytti siltä, että jokin taho (tahot) yritti pitää Puolan kertoimen nousun kurissa.

Tämä ei luonnollisesti enää onnistunut sen jälkeen, kun Margaret ei voittanutkaan. Puolan kerroin nousi sekunneissa aivan huimasti. Oma striimini Puolan karsinnasta tuli hieman jälkijunassa, joten näin kertoimista, että Puolassa tehtiin jotain hullua.

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2041
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 18:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Haksis »

Itse en ole yhtään perillä tuosta "kaupankäynti" vetoilusta, mutta kiinteät kertoimet muuttuivat äsken ainakin Betfairilla. Parin tunnin aikana Puola 3,75 >>> 26.0 :eeek:

Tuoltahan saa ainakin todella hyviä kertoimia ns "tubettajien suosikeille" Espanja ja Italia mm. 41 ja Islannille ja Unkarillekin saa komeat 26.

Avatar
Kodiac
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 463
Liittynyt: 01 Helmi 2015, 13:27

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Kodiac »

Betfairin vedonlyöntipörssistä (viisujen voittajan osalta) saa likimain aina parhaat kertoimet, jos pelaa yllättäjien puolesta. Kiinteät kertoimet tulevat aina jälkijunassa tuohon pörssiin verrattuna. Puolan kerroin nousi hetkellisesti jopa kahdensadan tuntumaan, kun pelaajat panikoivat vähän liiankin kovaa. Mutta tuohon Betfairin systeemiin kannattaa kyllä tutustua kunnolla, ennen kuin siellä alkaa pelaamaan. Toki se toimii tuolla "Bet"-puolella ihan samalla tavalla kuin muutkin. "Lay"-puolen hahmottaminen voi sitten olla hankalampi juttu.

Tänä vuonna on näkynyt yllättävän paljon sitä, että valinta on ollut pettymys vedonlyöjille. Melkein kaikissa tapauksissa kerroin on aluksi noussut. Vaikka olisi valittu selkeä ennakkosuosikki (Norja ja Islanti ainakin kuuluuvat tähän kastiin). Saattaa Ruotsinkin kohdalla käydä näin, vaikka selkeä suosikki eli Frans valittaisiin. Kerroin on kumminkin jo nyt painettu niin alas, ei sen tuosta luulisi paljon laskevan.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30862
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Kroatian kertoimet ovat tänään vapaassa pudotuksessa. Vedonlyöntilistojen kärkikymmenikössä jo.

http://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner

Mitä oikein missaan? :raaps: Ei Kroatian biisi aktiivisesti huono ole mutta vähän toisesta korvasta sisään, toisesta ulos -albumiraita kyllä. Todella vaikea ajatella voittajaehdokkaana.

Onko tilanne vedonlyöntimarkkinoilla nyt se, että itsestäänselvän voittajan puuttuessa takerrutaan mihin tahansa oljenkorteen jäljelläolevista biiseistä? Onhan Kroatia ihan tämän päivän radiomusaa, joten sen ajatellaan voittavan, koska mitään merkittävästi parempaakaan ei (muka) ole? :raaps:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Aleksi
Majakanvartija
Majakanvartija
Viestit: 20768
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

Kroatia tosiaankin kuudes, outoa. Vähän täytyy ihmetellä myös Armenian viidennettä sijaa. Siis toki LoveWave on selvää finaalitavaraa, mutta että kärkikahinoihin? Epäilen. :miettii:
Got a fire and a country heart 🔥

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3331
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Mattan »

Hazard kirjoitti:Kroatia tosiaankin kuudes, outoa. Vähän täytyy ihmetellä myös Armenian viidennettä sijaa. Siis toki LoveWave on selvää finaalitavaraa, mutta että kärkikahinoihin? Epäilen. :miettii:
Voin hyvinkin nähdä LoveWaven kärkikahinoissa, mutta Kroatia on täysi mysteeri. Epäilen, että tässä on alun innostusta ja Kroatian kerroin asettuu ajan myötä, mutta yllättävä trendi silti.
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
Puutarhuri
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1743
Liittynyt: 10 Helmi 2016, 15:23

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Puutarhuri »

^
Ei parane vähätellä sen turkkipillin mahtia siinä Armenian kappaleessa. Istanbulin matkalla tajusin että tuo turkkipillin ja poppikappaleiden yhdistäminen on joku kosmopoliittinen juttu, ehkä jopa euroviisuase, joka kutsuu äänestäjiä koolle pillipiiparin lailla.

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5322
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Jonttu »

Eikö Ruotsin ykköspaikka ole aika yllättävä? Isäntämaiden ei ole tapana voitella pahemmin viisuja, moni äänestäjä saattaa olla nihkeä äänestämään heitä ellei kappale ole aivan ylivoimaisen hyvä. Viimeksihän Ruotsi oli 14. omissa kisoissaan.
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57786
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Vedonlyönti 2016

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

^ Mutta kun se on Ruotsi. Sieltä osaa melkeinpä aina odottaa menestyvää kappaletta ellei jopa voittajaa.
⚰️ R.I.P. Eurovision 🪦

Lukittu