Skam

Video video - televisio-ohjelmat ja tallenteet

Valvoja: Colby

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38069
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Skam

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 16 Heinä 2017, 01:50

Toisaalla päiviteltiinkin, ettei sarjalla ole omaa ketjua... NYT ON! :uujee:

Kuva

Eli keskustelua norjalaisesta, ensisijaisesti nuorille suunnatusta draamasarjasta, jossa seurataan oslolaisten nuorten, mm. alkoholia, huumeita ja ihmissuhteita sisältävää elämää. Sarjasta on tehty neljä kautta, eikä uusia kausia tulla näillä näkymin tekemään.

Ensimmäisellä kaudella seurataan Evaa (linkkaamassani kuvassa keskellä), toisella Nooraa (toinen oikealta), kolmannella Isakia ja neljännellä Sanaa (oikealla).
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38069
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 16 Heinä 2017, 01:52

Mistä aloittaisin... ääh... oma suosikkikauteni on kolmas, joka varmaan on tullut täällä jo monta kertaa ilmi. :rakkaus:

Minusta tekijät olisivat saaneet jatkaa vielä omat kaudet Vildelle ja Chrisille. :draamaa:
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2034
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 22:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 16 Heinä 2017, 14:20

Tavallaan harmillista, että sarjan tekijät päättivät olla jatkamatta sarjaa. Chris ja Vilde olisivat minunkin mielestä ansainneet omat kautensa. Toisaalta sarjan loppuminen tässä vaiheessa saattoi olla ihan hyväkin asia. Aika paljon löytyy niitä sarjoja, jotka jatkuvat liian pitkään senkin jälkeen, kun tekijöiltä on ideat loppuneet. SKAM ei onneksi käynyt missään vaiheessa puuduttavaksi, vaan sarjaa jaksoi seurata mielenkiinnolla loppuun saakka. Neljännen kauden päätösjakso tuntui ihan luontevalta lopetukselta koko sarjalle.

Kolmas kausi myös oma ehdoton suosikkini. Isakin ja Evenin tarina on varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista poikarakkauden kuvauksista populaarikulttuurissa. SKAM käsittelee homoseksuaalisuutta tavalla, jota näkisi mielellään enemmänkin sarjoissa. :joojoo:

On vielä mainittava, että sarjan soundtrack on upea ja olenkin sarjan myötä löytänyt paljon uutta musiikkia omalle soittolistalleni. Voisin varmaan tehtailla jonkinlaisen listauksen jossain vaiheessa. :miettii:
Sä saat mun kamelin innostumaan

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38069
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 16 Heinä 2017, 20:51

granaattiomena kirjoitti:On vielä mainittava, että sarjan soundtrack on upea ja olenkin sarjan myötä löytänyt paljon uutta musiikkia omalle soittolistalleni.
Minä löysin myös pari uutta kivaa biisiä soittoon. :uujee: Pari biisiä oli minulle myös ennestään tuttuja.
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5436
Liittynyt: 10 Marras 2011, 21:58

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja Happy » 17 Heinä 2017, 00:39

Kuuntelin yli vuoden pöhinää Skamista mut päätin että minähän ala enään mitään teinisarjoja katselemaan.. keväällä sit päätin kattoo ekan jakson ja lopulta olin ihan myyty ja 3 ekaa kautta meni alle viikossa . vikaa kautta oli haikeeta katsoa kun ties et nyt tää kaikki loppuu :lohduton:

Menee kyllä kaikkien aikojen parhaiden sarjojen TOP 5:een Lostin, Ocn, Frendien ja Selviytyjien joukkoon

Harmillista ettei jatkettu 6 kauteen.. olishan nyt Vildestä vielä pitänyt oma kausi saada ja sit oishan 6.kaudella pitänyt nähä ne bussibailut ja känniläpät :uujee:

Suosikkihahmot oli: Eskild,Isak, Nora,Vilde & William :peukku:

Avatar
ESC93
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11272
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 16:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 17 Heinä 2017, 01:58

Mulla on ollut varmaan jo puoli vuotta tehtävälistallani katsoa tätä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi edes vilkaistua yhtään jaksoa. :draamaa: Tarttis jonkun tulla potkimaan mua. :heh:
Ich habe das Gefühl, mich zu verlieben
Kannst du mein Herzschlag spür'n? Es ist wie Fliegen

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 38069
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 17 Heinä 2017, 11:03

ESC93 kirjoitti:Tarttis jonkun tulla potkimaan mua.
*potkii, mutta hellästi* :heh:
Closed my eyes
So I couldn't see it
Felt so numb
But now I'm ready to feel it

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5927
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja WildDance » 17 Heinä 2017, 15:05

Minusta Skam on ihan viihdyttävä sarja. Ehkä hieman yliarvostettu, mutta ihan hyvää vihdettä sadepäiville. Suosikkihahmoni on ehdottomasti Vilde. Harmittaa, että hänestä ei kerretty tehdä omaa tuotatokautta.
Party Voice

pmama
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 848
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja pmama » 19 Heinä 2017, 11:34

Tyttäreni totesi, että Skamin innokkaimmat fanit ovat yli kolmekymppisiä! Muistelevat varmaan omaa nuoruuttaan, tai toivovat, että oma nuoruus olisi ollut yhtä tapahtumarikasta kuin Skamissa.

Minä katson Skamia, koska olen kiinnostunut nuorisokulttuurista. Lisäksi käynti Oslossa siivitti intoani aloittaa Areenassa Skamin katselu. Todella kotona puhumme "Skamia", sanasto on jonkin verran rajoittunut. Tyttäreni on siis asiantuntija ja hän totesi, ettei Skamissa edes puhuta norjaa vaan jotain ruotsin tapaista murretta. :eeek: Tämähän minua kiinnostaa eri toten, koska olen kielistä äärimmäisen kiiinnostunut.

Minä siis katson Skamista myös nuo ulkokuvat tosi tarkasti. Lisäksi Skamissa on joka tuotannossa jokin tärkeä yhteiskunnallinen aihe, nuoria läheltä liippaava.

Olen ihastunut näyttelijöihin, he ovat erittäin luontevia. Roolihahmot ovat rakastettavia omine virheineen.

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4963
Liittynyt: 01 Marras 2013, 14:06

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja Elvis » 19 Heinä 2017, 23:04

Ehdottomasti kuuluu lempisarjoihini! :joojoo: Ensimmäinen kausi sai jo imaistua mukaansa. Katson koko kauden kahdessa päivässä Areenasta, ja viikon aikana olinkin katsonut kaikki kolme ensimmäistä kautta. Kolmas kausi oli ehdoton suosikkini. Minusta Isak oli hahmona jo valmiiksi kiinnostava, mutta hänestä tuli esiin paljon uusia puoli kolmannella kaudella ja hänen ja Evenin suhdetta ja sen kehittymistä oli jännittävää seurata. Ymmärrän miksi neljänteen kauteen haluttiin lopettaa, mutta Vildesta ja Chrisista olisin halunnut saada vielä lisää tietoa ja he olisivat ansainneet omat kautensa. Sarja käsitteli vakavia aiheita, jotka ovat olleet ajankohtaisia. Nuorten elämä sarjassa vaikutti yllättävän realistiselta ja näyttelijät olivat todella luontevia. En viitsi tällä viestilläni täyttää koko keskustelua, joten päätän tämän kertomalla, että suosikkihahmoni olivat Isak, Even, Noora ja Eskild. <3
"Hands up to the sky, I’m screaming.
People with the broken feelings,
Lost in mazes, lost to find themselves."

Melovin - Wonder

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2673
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 23:04

Re: Skam

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 20 Heinä 2017, 00:16

Skam on kyllä hauska ilmiö. Taitaa olla viimeisiä autenttisia 90-luvun syntyneistä nuorista kertovia sarjoja. Itse olen katsonut vain kolmos kauden alusta loppuun ja ensimmäisestä ja neljännestä kaudesta muutaman jakson sieltä täältä. Sinänsä oon kyllä pitänyt katsomastani, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi katsoa sarjaa kokonaan. Skamissa on onnistuttu luomaan tuore lähtökohta tuttuihin teemoihin ja se ei tunnu niin ummehtuneelta mitä monet jenkkilähtöiset lajitoverinsa. Se miten sarja käsittelee rakkautta ja ystävyyttä koskettaa, on mukavalla tavalla lempeää ja rehtiä. Näyttelijät ovat kauttaaltaan loistavia ja tekevät maailman eläväksi. Ja kaikki on kuorrutettu nykyhipsterstandardeja vastaavaksi. Helppo sarja rakastaa.

Mutta silti olen katsonut vain vajaat puolet jaksoista. Ehkä en oo tarpeeksi vanha tai nuori ja mun on vielä vaikea kestää sitä, että en ole enää itse lukioikäinen. : D Tosin ei lukioelämä sellaista ole kuin Skamissa, vaikka sarja onnistuukin näyttäytymään hetkittäin uskottavana. Loppujen lopuksi Skamkin esittää kuvaelman kultaisesta nuoruudesta, jota lopulta harva jos kukaan elämässä oikeasti kokee. Elämä on kato paljon tylsempää ja ihmeellisempää suuntaan ja toiseen. :P
ah yeah yeah yee, yeah yeah yee fuego

Vastaa Viestiin