Cinéma (Elokuvat)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Kuinka usein käyt elokuvissa?

Kerran kuussa tai useammin
18
10%
Kerran kahdessa kuussa
23
13%
Kolmen tai neljä kuukauden välein suunnilleen
40
23%
Ehkä pari kertaa vuodessa
56
33%
Kerran vuodessa tai harvemmin
35
20%
 
Ääniä yhteensä: 172

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28250
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 10 Joulu 2017, 22:05

Katsoin tänään Netflixistä georgialaisen leffan nimeltä "My Happy Family". Tavallaan leffassa ei tapahtunut juuri mitään ja tunnelma oli vähän ahdistava, mutta jotenkin se kuitenkin piti mukanaan. :sekava: Suosittelen!
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3982
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja hra47 » 10 Joulu 2017, 22:59

Katselin eilen täälläkin ruoditun scifikauhun, Life:n blurayltä. Eka tunti oli oikein kiinnostava, mutta realismiin panostanut leffa (mm. painottomuuden luomiseen oli nähty vaivaa) sortui joihin epärealistisuuksiin ja kriisi paisui vähän turhankin mahtipontiseksi. Tunnin kohdalla leffa menetti otteensa. Loppu oli kuitenkin oikein vänkä. 3/5

Samoin katsoin Rogue One: A Star Wars Storyn levyltä ja se oli aika tunneköyhä pläjäys, jossa ei kiinnostanut ketkä taistelee keskenään ja miksi. Traaginen loppukin oli ohuiden henkilöhahmojen vuoksi yhdentekevä. Nää kaksi uusinta Star Warsia ovat osoittaneet, ettei ne ole enää mua varten. The Last Jedi saa jäädä odottamaan ilmaisnäytöstä televisiosta. Tuotantoyhtiöllä tuskin on mitään syytä muuttaa konseptia kun leffat tahkoavat kuitenkin sikana rahaa.

Niin joo ja tulihan se Alien Covenantkin nähtyä (mulla tuntui olevan oikea scifi-fantasia-kauhu festari). En tiedä oliko siinä sitä nihilismiä muussa kuin lopussa, joka oli kenties parasta koko leffassa. Komeaa kuvausta, jota soisin näkeväni Ridley Scottin ohjaamissa elokuvissa enemmänkin. Alienin historiaa kirjoiteltiin taas vähän uusiksi, vaikka joitain kurssikorjauksia yritettiinkin kohti alkuperäisen elokuvan (1979) tarinaa. Verta oli kuin Paul Verhoevenin leffassa konsanaan. Suht mielenkiintoinen, mutta ei mikään klassikko tämäkään. Toivottavasti Scottin Battle of Britain toteutuu, olisi mielenkiintoista nähdä häneltä leffa 2. maailmansodasta, onhan hän osoittanut kyntensä historiallisten leffojen parissa aikaisemmin. Sen menisin kyllä teatteriin asti katsomaan.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2555
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 11 Joulu 2017, 15:37

hra47 kirjoitti: Niin joo ja tulihan se Alien Covenantkin nähtyä (mulla tuntui olevan oikea scifi-fantasia-kauhu festari). En tiedä oliko siinä sitä nihilismiä muussa kuin lopussa, joka oli kenties parasta koko leffassa. Komeaa kuvausta, jota soisin näkeväni Ridley Scottin ohjaamissa elokuvissa enemmänkin. Alienin historiaa kirjoiteltiin taas vähän uusiksi, vaikka joitain kurssikorjauksia yritettiinkin kohti alkuperäisen elokuvan (1979) tarinaa. Verta oli kuin Paul Verhoevenin leffassa konsanaan. Suht mielenkiintoinen, mutta ei mikään klassikko tämäkään.
Ai ei ole muka ollut komeaa kuvausta aiemmissa Sir Ridleyn leffoissa? :shock: :mitvit: No, jos ei tämän ajan mittapuulla, niin elokuvien ilmestymisajankohtien mittapuulla kuitenkin.
Omasta mielestäni tuossa 'Covenantissa' vielä pahemmin romutettiin Alien-saagan loogista jatkumoa kuin 'Prometheuksessa'. Ridley-pappa - nämä vesitykset riittää jo! :megafoni: :jumankauta:
hra47 kirjoitti: Toivottavasti Scottin Battle of Britain toteutuu, olisi mielenkiintoista nähdä häneltä leffa 2. maailmansodasta, onhan hän osoittanut kyntensä historiallisten leffojen parissa aikaisemmin.
On todellakin osoittanut kyntensä historiallisten leffojen parissa: 'Kaksintaistelijat' on tuntematon leffa harmittavan monille, mutta huikaisevan tyylitellysti ja vakuuttavasti ohjattu pätkä! :kiitos:
'Battle of Britain' tuntuu hieman tylsältä aiheelta! :/ Ja taas pitää britin yrittää esittää "suurena voittona" ilmataistelut, joissa kuitenkin brittihävittäjiä ammuttiin alas saksalaisia enemmän! :mrgreen:
"Without music, life would be a mistake."

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3982
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja hra47 » 11 Joulu 2017, 16:02

Ihme_Mies kirjoitti: Ai ei ole muka ollut komeaa kuvausta aiemmissa Sir Ridleyn leffoissa? :shock: :mitvit: No, jos ei tämän ajan mittapuulla, niin elokuvien ilmestymisajankohtien mittapuulla kuitenkin.
No minusta hänen uudet leffansa ovat olleet kyllä visuaalisesti perustyylikkäitä, muttei läheskään yhtä hienoja kuin mitä hän teki joskus 70- ja 80-luvuilla (Alien, Blade Runner, Legend, Black Rain). Varmaankin jotain tekemistä sen kanssa, että hän on alkanut suoltamaan liukuhihnatahdilla elokuvan tai kaksi per vuosi, kun aikaisemmin hän on tehnyt leffan joka toinen vuosi. Ehkä joku Gladiator tai Black Hawk Down edustavat vielä vanhaa Ridleytä, mutta jossain vaiheessa hän on alkanut oikomaan mutkia visuaalisesti. Joka tapauksessa kuitenkin naurettavaa, ettei hänen leffansa ole koskaan voittaneet tietääkseni Oscaria kuvauksesta.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3982
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja hra47 » 11 Joulu 2017, 16:15

Ihme_Mies kirjoitti: 'Battle of Britain' tuntuu hieman tylsältä aiheelta! :/ Ja taas pitää britin yrittää esittää "suurena voittona" ilmataistelut, joissa kuitenkin brittihävittäjiä ammuttiin alas saksalaisia enemmän! :mrgreen:
Niin joo, tuohon vielä, että kyllä mä luotan Scottiin tässä aiheessa, että hän on kansallismielisyyttä suurempi taiteilijana. Jonkin verran mä olin havaitsevinani Robin Hoodissa ranskalaisten nokkimista, mutta yleensä hän on ollut taiteilijana tuollaisten asioiden yläpuolella. Eri juttu jos ohjaaja olisi joku Michael Bay. :nohyi:
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 45820
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 12 Joulu 2017, 16:18

Katsoimme Porin Anniksella DVD:ltä elokuvan Hiljaisuus. Se kirvoitti itseäni jopa sanailemaan muutaman sanasen siitä. Hyvät näyttelijäsuoritukset ja mielenkiintoinen elokuva muuten, vaikken tosiaan historiallisista elokuvista ja varsinkaan sotaelokuvista tykkää. Tässä ei kuitenkaan ammuttu ihan niin paljoa. Joonas Saartamo, Lauri Tilkanen, Joanna Haartti ja erityisesti Sinikka Mokkila tekivät huikeat roolisuoritukset. Yllätyin myös, että näköjään hyvä ystäväni on ollut lavastamassa elokuvaa. :shock:
"We try, we fight
We fall, it's alright
That's life
Oh, life"

Avatar
ratamo1
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 370
Liittynyt: 24 Joulu 2012, 00:27
Paikkakunta: Joensuu

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja ratamo1 » 16 Joulu 2017, 16:12

hra47 kirjoitti: Samoin katsoin Rogue One: A Star Wars Storyn levyltä ja se oli aika tunneköyhä pläjäys, jossa ei kiinnostanut ketkä taistelee keskenään ja miksi. Traaginen loppukin oli ohuiden henkilöhahmojen vuoksi yhdentekevä. Nää kaksi uusinta Star Warsia ovat osoittaneet, ettei ne ole enää mua varten. The Last Jedi saa jäädä odottamaan ilmaisnäytöstä televisiosta. Tuotantoyhtiöllä tuskin on mitään syytä muuttaa konseptia kun leffat tahkoavat kuitenkin sikana rahaa.
Mielipiteitä on toki monia, mutta itse pidin Rogue Onesta todella paljon heti kun sen elokuvateatterissa näin. Mielestäni Disney tekee oikein hyvää uutta sisältöä Star Warsin canoniin. Animoitu Rebels-sarja, joka on nyt jo neljännellä ja viimeisellä kaudellaan, on sekin mielestäni onnistunut säilyttämään mielenkiintonsa, vaikka on suunnattu etupäässä nuoremmalle yleisölle. Kirjat ja sarjat täyttävät hyvin niitä aukkoja, joita elokuvista jää. Mitä tulee The Last Jedi-elokuvaan, pidän sitä jopa yhtenä parhaista Star Wars elokuvista tähän mennessä ja alan kiintymään näihin uusiin hahmoihin. :tuuletus:

Jatkettaessa näin isoa elokuvailmiötä miten tahansa, aina löytyy valittamisen aihetta, kun jokainen luo omia näkemyksiään siitä, miten tapahtumakulun tulisi edetä ja näin oli myös minulla. Joko kaikki on liian samalla tavalla tehtyä, tai aivan liikaa uusiksi väännettyä unohtaen alkuperäisen trilogian henki kokonaan. Mielestäni tämä nykyinen tuotanto saa vapaasti olla omanlaisensa. Olkoot nyrpistelijät mitä mieltä tahansa, minä tykkään. :joojoo:
She's only a friend of a friend of a friend of a friend but she got me dirty dancing. :tanssi:

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2089
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Turkki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja inomu » 29 Joulu 2017, 22:31

Kävin katsomassa Tuntemattoman sotilaan. En olisi uskonut vielä kesällä, että näin tapahtuisi :shock: Ja vielä enemmän olin yllättynyt, että tykkäsin siitä! Pidin näyttelijäsuorituksista (jopa Robinista!) ja elokuva oli muutenkin ihan hyvin tehty. Kyllä tämä parempi versio on kuin aiemmat, sori vaan :draamaa: 3/5 tähteä!

Lisäksi kävin katsomassa elokuvan God's Own Country. Elokuva kertoo skotlantilaisesta lampurista, joka ihastuu romanialaiseen vuokratyöntekijäänsä. Mukavaa homoromantiikkaa ja -erotiikkaa siis :mrgreen: Elokuva on voittanut palkintoja, mutta mielestäni se oli juoneltaan aika perusromanssileffa . Mutta tykkäsin silti :peukku: 4/5 tähteä!
Because you're a sky full of stars
You're such a heavenly view

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 13763
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Hazard » 07 Tammi 2018, 21:08

inomu kirjoitti:Lisäksi kävin katsomassa elokuvan God's Own Country. Elokuva kertoo skotlantilaisesta lampurista, joka ihastuu romanialaiseen vuokratyöntekijäänsä. Mukavaa homoromantiikkaa ja -erotiikkaa siis :mrgreen: Elokuva on voittanut palkintoja, mutta mielestäni se oli juoneltaan aika perusromanssileffa . Mutta tykkäsin silti :peukku: 4/5 tähteä!
Yritettiinkö tässä hakea jotain Brokeback Mountain -tyylistä ratkaisua? Pitänee laittaa katselulistalle kun on saanut niin hyviä arvosteluja.
If you’ve never seen the dark, then you’ve never seen the stars.

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3884
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 07 Tammi 2018, 21:46

Hazard kirjoitti:Yritettiinkö tässä hakea jotain Brokeback Mountain -tyylistä ratkaisua?
Itekin oon nähnyt God's Own Countryn ja siinä on tietty samankaltaisuus Brokeback Mountainin kanssa. Elokuvien tarinat ovat kuitenkin erejä. God's Own Countryssa ei kipuilla niinkään oman seksuaalisen suuntautumisen kanssa, vaan rohkeudesta rakastaa. Olikin mukava nähdä homoista kertova elokuva, jossa homous ei tuottanut ongelmia tai ristiriitoja. Leffa on miellyttävä myös elokuvallisesti. Turhaa pölötystä ei ole, brutaalin rosoinen maalaiskuvasto toimii ja maailma on selvä rajainen. Sulavaa ja koskettavaa katsottavaa.

Tykkäsin myös kotimaisesta Joulumaa leffasta. Siitäkin oltiin kaikki turha karsittu ja osattiin keskittyä olennaiseen. Ja siinäkin oli kaunis miljöö. Perinteisetkin suhdedraamat ja -kuviot voivat toimia, jos ne vaan kuvataan huolella ja sopivasti kliseepankkia käyttäen.

Tällä hetkellä elokuvissa pyörivä unkarilainen elokuva Kosketuksissa kiinnostaisi mennä katsomaan.
fui eu

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7546
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja skidi » 10 Tammi 2018, 11:16

Minäkin kävin katsomassa välipäivinä God's own countryn. Juoneltaan köyhähkö pehmopornahtava homokuvaus, joka jätti ihan hyvälle tuulelle. Maisemat hienoja.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 45820
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 10 Tammi 2018, 14:58

Miksi Porin pitää olla niin ahdasmielinen paikka, ettei Finnkinossa näy koskaan mitkään homoleffat?! :jupinaa:
"We try, we fight
We fall, it's alright
That's life
Oh, life"

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9381
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Tammi 2018, 19:16

Dokumenttifestari DocPoint 29.1.-4.2. Helsingissä. Over the Limit kuvaa rytmisen voimistelun olympiavoittajan Margarita Mamunin valmistautumista Rion olympialaisiin. Ohjaaja Marta Prus on entinen lajin harrastaja.

Viimeksi näin unkarilaisen Berliini-voittajan ja Oscar-ehdokkaan Kosketuksissa. Elokuvan Mária on kuin Silta-sarjan Saga Norén, vain vähemmän tyly. Ihmisiä ei liioin paloitella vaan eläimiä: päähenkilöt ovat töissä teurastamossa. Alexandra Borbély palkittiin roolistaan Euroopan omassa gaalassa, syystäkin.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9381
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja sziget » 20 Maalis 2018, 23:34

TV1 esitti tuon Over the Limit -dokkarin eilen, nyt Areenassa. Mykistävä teos. Tylytys on raakaa, mutta kukin voi miettiä, mihin olisi itse huippu-urheilijana valmis, jos on mahdollista olla maailman paras.

I, Tonya on hieno kuvaus Tonya Hardingista ja vuoden 1994 taitoluisteluskandaalista. Tyyliltään lähinnä satiirinen komedia, koska tarina on niin älytön, ettei vakava draama toimisi. Kriitikot eivät tajunneet mitään. HS:n mukaan luistelukohtaukset on muka tehty "helpoimman kautta", höh. Päätähti Margot Robbie on pelannut jääkiekkoa, hän treenasi tosissaan roolia varten ja teki itse kaiken paitsi hypyt. Ylen juttu oli hyvä ja asiallinen.
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28250
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 04 Huhti 2018, 21:46

Älkää menkö katsomaan Spielbergin Ready Player One -leffaa. Järkyttävän määrän myötähäpeää sain kokea. Kamalan epämiellyttävää. :jouluhymy:
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
Hazard
Press
Press
Viestit: 13763
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Hazard » 10 Huhti 2018, 02:13

Justice League katsottu. Mukava, vaikkakin tavaonmainen toimintahöttö muttei mitään Avengersin tapaista. Kumpikohan muuten voittaisi jos ryhtyisivät tukkanuottasille? Kostajat aika selvästi oma suosikkini - olenhan jo useasti kaikki leffat katsonut. Iron Man -elokuvasarja on yksi kaikkien aikojen suosikeistani toimintaleffojen saralla. :joojoo: RDJ on loistava roolissaan.
If you’ve never seen the dark, then you’ve never seen the stars.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28250
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 23 Huhti 2018, 22:35

Fingerpori-leffan näyttelijäkaarti on julkistettu: Kari Väänänen (Homelius), Jenni Kokander (Rivo-Riitta), Santtu Karvonen (Heimo Vesa), Pirjo Lonka (Krapula-Päivi) sekä Aku Hirviniemi (Allan Kurma).

Jenni Kokander on kyllä täydellinen valinta! :tapu:

kuva
Kuva: Solar Films / Marek Sabogal
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3488
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 23 Huhti 2018, 22:54

^ Mutta kuka vetää Asko Vileniuksen roolin? :miettii: :heh:
Minä: Yhteen baariin mahtuu sata kiloa paskaa!
ratamo1: Me ollaan se
💩
:toilet:

Avatar
andre06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4068
Liittynyt: 02 Maalis 2014, 00:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja andre06 » 20 Touko 2018, 23:21

Näin Marvel- elokuvien ystävänä nautin kovasti Infinity War- elokuvasta. :peukku: Elokuva piti jännityksessä alusta loppuun ja odotan seuraavaa ja viimeistä osaa jo innolla! :uujee:

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1276
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu » 31 Touko 2018, 17:26

Täällä vaihtokaupungissani on opiskelijaleffateatteri, jonne pääsee katsomaan hyvinkin tuoreita elokuvia eurolla. Olen tähän mennessä käynyt katsomassa kolme. Kaikki olivat saksaksi dubattuja, mutta dubit yllättävän hyvät.

Professor Marston and the Wonder Women
Ihmenaisen keksijästä ja tämän puolisoista kertova elokuva. Herra Marston eli polyamorisessa suhteessa psykologivaimonsa ja erään oppilaansa kanssa, ja he kehittelivät yhdessä nykyisenlaisen valheenpaljastimen (ja käyttivät sitä myös itseensä ;) ). Melko konformistinen, ehkä hieman fanipalvelun puolelle lipsahtava leffa, mutta aiheeltaan äärimmäisen mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu. Hyvä hahmokaarti, Luke Evans päärooliissa. ★★★½

Kingsman: The Golden Circle
Britannian ja kaiketi myös Hänen majasteettinsa salaisessa palvelussa oleva agentti pyrkii pysäyttämään huumeliigan. Tarinassa tapahtuu äärimmäisen mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä twisti, ja maailmankin ympäri päästään seikkailemaan. Sekä hyviksiä että pahiksia kaatuu kuin heinää, mutta sekös menoa haittaisi. Aivan älytön kohellus, mutta ah niin tyydyttävä. ★★★★½

Jumanji
Uusi versio eräästä lapsuuteni lempielokuvasta. Ei mikään mestariteos millään mittarilla, mutta kuvaa nuoruuden epävarmuutta oikein ansiokkaasti. Näyttelijäkaarti tulkitsee teinejä hauskasti ja vakuuttavasti. Lautapelistä on siirrytty pelikonsoliin, vaikkakin ysärisellaiseen, ja pelin sisäisen maailman kuvaus on hauskaa ja osuvaa. Ainakin iski halu verestää vanhoja muistoja. ★★★★
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28250
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Pete » 06 Kesä 2018, 21:58

Solo: A Star Wars Story oli mielestäni todella hyvä, vaikka arvasinkin parissa kohtaa, mitä tuleman piti. Varsinkin Qi'ra-hahmo oli mielenkiintoinen.

Venäjällä, Valko-Venäjällä, Kazakstanissa ja Kirgisiassa jakelukieltoon asetettu The Death of Stalin oli erittäin mielenkiintoista satiiria. Kunpa olisi mahdollista saada tietää, miten asiat oikeasti menivät tuossa valtataistelussa. Tällaisia historiallisia hetkiä pohtivia elokuvia näkisin mielelläni useamminkin. :joojoo:
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
tanko
Jalat ristissä
Jalat ristissä
Viestit: 619
Liittynyt: 14 Joulu 2013, 19:16
Viesti:

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja tanko » 02 Heinä 2018, 00:33

Olen hulluna Purcellin tekemään Queen Maryn hautajaismarssiin 1695, joka on myös Kellopeliappelsiini-elokuvan tunnusmelodia. Tässä tunnin versiossa sitä on miksattu toistuvasti peräjälkeen, mikä miellyttää, koska tunnelma ei lopu kesken. On erikoista, että 1971 on ollut käytössä "syntikkasoundi", jossa on todella outo, universumia hivelevä mystinen ufotunnelma.

Saara ♕ The Queen
EYPΩVIΣIΩN - Undo my sadness
AᗺBA ✈️ ARRIVAL

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6632
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 24 Heinä 2018, 01:51

Spede Pasasen varhaiset elokuvat ovat kyllä ehkä yllättävästi parempia, mitä hänen ns. myöhempi tuotanto. :shock: Olen ehtinyt katsoa lyhyeen aikaan Pähkähullun Suomen, Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut (olen kyllä aina luullut, että se kirjoitetaan muodossa seikkailut :puna: ) ja Noin 7 veljestä. Kaikki parempia tekeleitä, mitä yksikään Turhapuro. Eivätähän nuo tusina ensimmäisiä Spede-filmejä ole yksinomaan Speden tekosia, mutta hänhän halusi luoda elokuvat oman "brändin" alle. Olihan Disneykin vain Disney, vaikka siellä oli muitakin hääräämässä.
"Nuo kolme koiraa eivät pelkää mitään. Siksi ne ovat niin pelkäämättömiä."

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3982
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja hra47 » 24 Heinä 2018, 02:32

Jep, mustavalkospedet ovat keskimäärin parempia, erityisesti Pähkähullu Suomi, josta saa kai kiittää pitkälti Jukka Virtasta sekä ohjaajana että kirjoittajana. Myös mustavalkoturhikset. Väreissä se turhapuron naamamaskeeraus oli liian rivon ja epäuskottavan näköinen.

Kamalan laatuisia ne televisiossa maikkarilla esitettävät kopiot. Letterboxia 4:3 kuvasuhteella ja usein vielä kuva vinossa kun nykyaikana pitäisi olla jo 16:9 koko ruudun täyttävänä kuvana. Olis aika restauroida ne kondikseen jos filmimateriaalit ovat vielä tallella. Kengännauhabudjetillahan sitä Speden verbaalihuumoria kuvattiin, joten sinänsä ei mikään ihme, että kopioiden tekninen laatu on mitä on.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

pmama
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 959
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja pmama » 25 Heinä 2018, 11:12

Kävin katsomassa Mamma mia! Here we go again. Ensimmäinen osa on meidän perheessä äiti-tytär kulttileffa, joten odotukset olivat sekä korkealla että skeptiset.
Varoitus: Saattaa sisältää juoni- ja muita paljastuksia.

Leffa alkaa kivoilla retro-kohtauksilla Oxfordissa 1979, muutama mukava joukkokohtaus, joista en nyt niin innostunut. Elokuva kertoo Donnan nuoruudesta, mutta valitettavasti sekä käsikirjoitus ja ohjaus jättävät nuoret näyttelijät pinnallisiksi. Mielestäni tämän jatko-osan parasta antia olivat entiset "vanhat" näyttelijät, jotka myös lauloivat parhaiten. Nuori Donna, Lily James, laulaa hyvin, mutta hänen moderni laulutyylinsä (ns. persoonallinen) ei minua miellytä.

Jatko-osan laulut ovat niin outoja, etten edes tiennyt niiden olevan Abban tuotantoa. Luulin niiden olevan uusia elokuvaan sävellettyjä. Elokuva on musikaali ja laulunumeroita riittää. Tosin ne eivät saa aikaan sellaista riemuntunnette kuin ykkösosan laulut, jotka olivat kaikki Abban hittejä.
Nyt tulee sitten kritiikkiä. En tarkoita pahalla arvostella elokuvaa, mutta nämä ovat minun omia havaintojani. Ensimmäinen on kuvauspaikka: Mamma mia 2 on kuvattu Kroatiassa, Visin saarella ja sen kyllä huomaa. Kroatiassa ei ole mitään vikaa, mutta jos vertaa ykkösosaan, niin paikat on ihan erilaiset. Veden ja pihkapuiden värikin on erilainen. Rannassa huomaa selvästi Kroatian tyypillisen kivireunan saaressa, talot on rakennettu erilailla ja kirkon tornikin on erilainen. Selvästi huomaa Länsi-Rooman ja Bysantin erot. :draamaa:

Ykkösosaa ei ole kunnioitettu senkään vertaa, että elokuvassa puhuttaisiiin yhtä Kreikan sanaa, saati että näyttelijöissä olisi edes kreikkalaisen näköisiä tyyppejä. Esimerkiksi paikallisen baarin bändi on kokoelma etnisesti kiinnostavia tyyppejä, ei kreikkalaisia. Minusta ykkösosan kreikkalaiset tyypit olivat juuri se suola, mikä kiinnosti. :mummeli:
Tämä on tällaista ykkösosaan hurmaantuneen vanhan fanin mökötystä. Mutta ykkösosa naurattaa ja itkettää. Kakkososassa hörähdin 3 kertaa ja itkin kyllä kunnolla My Love, my life -biisissä. Nenäliinat mukaan, äidit ja tyttäret!

Paras musikaalinumero oli veneiden saapuminen satamaan, muistaakseni Dancing Queen.

PS. Vielä yksi valituksen aihe: mielestäni ääniraita ei ollut synkassa huulien kanssa, todella ärsyttävää!
PPS. Cher ja Andy Garcia olivat hyviä!

Klippejä:
https://www.youtube.com/watch?v=Oeq9MmQj2fw Oxford: Whn i kissed the teacher

https://www.youtube.com/watch?v=AXyXAr_hDlw Dancing Queen

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 45820
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 25 Heinä 2018, 20:15

Mä kyllä itse tykkäsin Mamma Mian jatko-osasta kovastikin! :uujee:

Kotiuduin juuri, kun kävimme äidin kanssa katsomassa sen. En osannut aavistaakaan, että paikka, missä leffa on kuvattu, olisi Kroatiassa. Näytti niin kreikkalaiselta, samoin väestö, varsinkin se Donnan nuoruudessa oleva baarin vanhempi nainen. :shock: Pidin myös uusista näyttelijöistä hirveästi (ei varmaan yllätä :rakkaus: ). Nuori Donna lauloi upeasti eikä pojissakaan nyt mitään valittamista ollut. :peukku:

Kerrankin leffa, joka kesti just sopivan kauan. Paketoitu hyvin ja tykkäsin siitä, että Meryl Streepillä oli edes pieni rooli tässä (sekin juttu tuli mulle vasta tänään selville, kun äiti kertoi). :heh:
"We try, we fight
We fall, it's alright
That's life
Oh, life"

Avatar
Hanhis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3884
Liittynyt: 30 Tammi 2010, 22:04

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja Hanhis » 31 Heinä 2018, 00:30

Uuden Mamma Mia elokuvan kävin minäkin katsomassa. Ensimmäisen osan kotikutoinen tunnelma on onnistuttu tuomaan myös jatko-osaan. Donnan nuoruusvuosien kuvaus on yllättäen elokuvan mielekkäintä antia, sillä yleensä suhtaudun "flashback"-ratkaisuihin nihkeästi. Jatko-osan käsikirjoitus on varsin vähäpätöinen ja se ei tuo mitään uutta esille: tuntuu, että se ikään kuin täydentää ensimmäisen elokuvan tarinaa eikä ole millään muotoa uusi kertomus. Mamma Mia kakkosessa tärkeintä onkin sen riemukas henki, joka välittyy hyvin. Tuntemattomatkin abbabiisit iskevät kauniiden maisemien keskellä. Ilman alkuperäistä näyttelikaartia jatko-osaa olisi ollut turha tehdä, tosin Meryl Streepin läsnäoloa kaipaa.

Sinänsä tarpeeton mutta viihdyttävä jatko-osa. :surrur:
fui eu

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9381
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja sziget » 30 Elo 2018, 00:56

Sicario 2: Soldado häviää ykköselle, kuten moni on sanonut. Yhdysvaltain pelejä kuvataan lupaavasti, mutta pian tarina ajautuu "hävitetään jäljet ja tapetaan todistajat" -uralle, joka syö tehoja. Myös torstaina näkemäni BlacKkKlansman puraisi vain osittain. Komediaksi se ei halua (vaikka aineksia olisi), jännäriksi se on turhan yllätyksetön. Alun ja lopun kehystys on mykistävä, ja Jasper Pääkkösen lisäksi pääosan John David Washington suoriutuu hyvin.

Eilen oli vuorossa Maria By Callas -dokumentti. Sen lumo perustuu entisöidyn aineiston valikointiin. Kertojalta ja muilta selittäjiltä vältytään, vain kirjeille on tarvittu lukija. Haastatteluissa Callas tuntuu sanovan paljon. Musiikkia kuullaan kiitettävästi.

DVD:ltä katsoin Scorsesen The Aviatorin (2004). Howard Hughes on hahmona kiehtova, ja Leonardo DiCaprio paahtaa sata lasissa. Oscareista viis, mutta Cate Blanchett sai omansa halvalla. Hänen ylityypitelty Katharine Hepburn -sketsihahmonsa pilaa lähes koko elokuvan. Ei puutu kuin hassunhauska hokema. Jeskamandeera ja plurts plörts!
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6632
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 14 Syys 2018, 20:46

Uusi mielensäpahoittaja kärsi hieman epätasaisesta temposta ja hipusen liian pitkästä kestostaan, mutta vioistaan huolimatta ihan pätevä teos. :joojoo: Heikki Kinnunen pääroolissa Litjaa parempi, tosin ei Litjankaan suoritus ollut kehno.
"Nuo kolme koiraa eivät pelkää mitään. Siksi ne ovat niin pelkäämättömiä."

Avatar
antsa798
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3962
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:58
Paikkakunta: Kouvola

Re: Cinéma (Elokuvat)

Viesti Kirjoittaja antsa798 » 14 Syys 2018, 21:06

Taida mennä käymään elokuvissa sitten huhtikuun katsomassa Mamma Mian jatko-osan. Sitä on nimittäin siirretty Kouvolan Veturin Kinossa puoli kuudesta vähä vaille neljään, joten pääsisi jopa bussilla pois ja sen hintaa myös laskettu vain kuudeksi euroksi. :uujee:
So why, why do I think it's okay
Not being me 'cause of you?
And what do you want me to say?
What do you want me to do
To get your attention?

Vastaa Viestiin