Tämä ei mitenkään merkittävästi eroa tuosta Sallan ensimmäisen sivun ohjeesta, mutta yleisön pyynnöstä laitetaan silti.Violette kirjoitti:Miik, laita ohje reseptiketjuun!
![Heh :heh:](./../images/smilies/heh.gif)
Miikin herkkusieni-pekoni-pasta
Pilko paketti (170g) pekonia sellaisiksi sopiviksi haarukkapaloiksi ja laita pinnoitetulle pannulle ilman rasvaa kypsentymään (pekonista irtoaa itsestään kylliksi sitä). Pekoni saa saada hentoisesti väriäkin pintaan ja sillä välin voi silputa hienoksi sipulien koosta riippuen 2-3 sipulia (itse laitan yleensä kolme, vaikka olisi vähän isompiakin, koska niistä tulee sellaista hentoa makeutta kastikkeeseen). Kun pekonista irronnut neste on haihtunut pannulta ja jäljellä on vain rasvaa, niin eikun sipulit sekaan vain. Tässä vaiheessa lisään jo muutaman mausteista (ripaus cayannea ja paprikajauhetta). Sipulit eivät saa paistua, mutta saavat kypsyä mahdollisimman pehmeiksi. Sillä välin voi viipaloida sekaan tuoreita herkkusieniä (olen tehnyt myös säilykkeestä ja sekin toimii). Tässä vaiheessa laitan kannen hetkeksi koko komeuden päälle, jotta ainekset voivat hautua (tuoreista) herkkusienistä irtoavassa nesteessä. Sitten kun herkkusienet näyttävät olevan kypsiä, ota kansi pois ja haihduta ylimääräinen neste pois. Kun pahimmat lammikot pannulta ovat haihtuneet, lisää ruokakerma (2dl). Itse käytän 7-10% kermoja tai kasvisrasvavalmisteita. Samalla voi sekaan laittaa mausteita: pari ruokalusikallista tomaattipyrettä, valkopippuria, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää ja valkosipulijauhetta. Mausteita voi laittaa ihan oman maun mukaan. Ainoastaan muskottipähkinän kanssa saa olla varovainen: mieluummin liian vähän kuin liian paljon, ettei ruoka mene pilalle. Sitten koko komeus saa hautua miedolla lämmöllä niin kauan kuin on tarvis - vähintään kymmenen minuuttia mutta tuntikin on ihan jees. Välillä kannattaa tietenkin hämmennellä, ettei tartu pohjaan. Lopuksi voi vielä tarkastaa maun (itse usein lisään vielä valkosipulia, mustapippuria ja ripauksen suolaa). Sitten vaan mieleistään pastaa kastikkeen seuraksi (oma suosikkini on Rainbow:n fettuccine-munapasta). Ja eiku syömäänja suonet tukkoon!
![MrGreen :mrgreen:](./../images/smilies/mrgreen.gif)
![Heh :heh:](./../images/smilies/heh.gif)
Tästä määrästä söi viimeksi kaksi hyvällä ruokahalulla varustettua nuorehkoa miestä ja silti siitä jäi vielä toiselle näistä seuraavan päivän lounas. Toisaalta tää on kyllä niin hyvää, että ihan mielellään sitä syö vielä seuraavanakin päivänä.
![Joojoo :joojoo:](./../images/smilies/nyoknyok.gif)