Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Miik »

Violette kirjoitti:Miik, laita ohje reseptiketjuun!
Tämä ei mitenkään merkittävästi eroa tuosta Sallan ensimmäisen sivun ohjeesta, mutta yleisön pyynnöstä laitetaan silti. :heh: Maustamisen ja kypsenysjärjestyksen suhteen on hieman eroa.

Miikin herkkusieni-pekoni-pasta

Pilko paketti (170g) pekonia sellaisiksi sopiviksi haarukkapaloiksi ja laita pinnoitetulle pannulle ilman rasvaa kypsentymään (pekonista irtoaa itsestään kylliksi sitä). Pekoni saa saada hentoisesti väriäkin pintaan ja sillä välin voi silputa hienoksi sipulien koosta riippuen 2-3 sipulia (itse laitan yleensä kolme, vaikka olisi vähän isompiakin, koska niistä tulee sellaista hentoa makeutta kastikkeeseen). Kun pekonista irronnut neste on haihtunut pannulta ja jäljellä on vain rasvaa, niin eikun sipulit sekaan vain. Tässä vaiheessa lisään jo muutaman mausteista (ripaus cayannea ja paprikajauhetta). Sipulit eivät saa paistua, mutta saavat kypsyä mahdollisimman pehmeiksi. Sillä välin voi viipaloida sekaan tuoreita herkkusieniä (olen tehnyt myös säilykkeestä ja sekin toimii). Tässä vaiheessa laitan kannen hetkeksi koko komeuden päälle, jotta ainekset voivat hautua (tuoreista) herkkusienistä irtoavassa nesteessä. Sitten kun herkkusienet näyttävät olevan kypsiä, ota kansi pois ja haihduta ylimääräinen neste pois. Kun pahimmat lammikot pannulta ovat haihtuneet, lisää ruokakerma (2dl). Itse käytän 7-10% kermoja tai kasvisrasvavalmisteita. Samalla voi sekaan laittaa mausteita: pari ruokalusikallista tomaattipyrettä, valkopippuria, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää ja valkosipulijauhetta. Mausteita voi laittaa ihan oman maun mukaan. Ainoastaan muskottipähkinän kanssa saa olla varovainen: mieluummin liian vähän kuin liian paljon, ettei ruoka mene pilalle. Sitten koko komeus saa hautua miedolla lämmöllä niin kauan kuin on tarvis - vähintään kymmenen minuuttia mutta tuntikin on ihan jees. Välillä kannattaa tietenkin hämmennellä, ettei tartu pohjaan. Lopuksi voi vielä tarkastaa maun (itse usein lisään vielä valkosipulia, mustapippuria ja ripauksen suolaa). Sitten vaan mieleistään pastaa kastikkeen seuraksi (oma suosikkini on Rainbow:n fettuccine-munapasta). Ja eiku syömäänja suonet tukkoon! :mrgreen: Koska ruoka itsessään on todella mättöä, niin suosittelen oheen myös jotain salaattia/kasviksia keventämään mieltä (lue: vähentämään veritulpan riskiä). :heh:

Tästä määrästä söi viimeksi kaksi hyvällä ruokahalulla varustettua nuorehkoa miestä ja silti siitä jäi vielä toiselle näistä seuraavan päivän lounas. Toisaalta tää on kyllä niin hyvää, että ihan mielellään sitä syö vielä seuraavanakin päivänä. :joojoo:
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 20:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Ate »

Tein taas sämpyliä :uujee: Melko hauskan makuisia tuli niistä :surrur:

PORKKANASÄMPYLÄT 24 kpl

3 dl omenamehua
1 prk (200g) kermaviiliä
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
2 porkkanaa
10 dl sämpyläjauhoja
2½ dl kaurahiutaleita
1 dl rypsiöljyä

Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.
Anna kohota lämpimässä paikassa, peitettynä, kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä palloista sämpyliä. Anna kohota peitettynä n. 20 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kypsennä uunissa n. 10 minuuttia.
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

Mä oon ollu überhoro ja levitelly KakkaGeen seitan-ohjetta :shh:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Prinsessa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5602
Liittynyt: 02 Joulu 2007, 11:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Prinsessa »

Miikin pasta kuulostaa aivan järkyttävän ihanalta! :kuolaus: :surrur:
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Margot »

Toni kirjoitti:Mä oon ollu überhoro ja levitelly KakkaGeen seitan-ohjetta :shh:
Tää on semmonen virke, jota ei osais kuvitella, ellei sitä omin silmin näkis. :rofl:
What color is your life?

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

Margot kirjoitti: Tää on semmonen virke, jota ei osais kuvitella, ellei sitä omin silmin näkis. :rofl:
Toihan tekee itseasiassa KakkaGeestä mun sutenöörin.. :heh:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Leena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3601
Liittynyt: 18 Syys 2004, 22:38
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Leena »

Tämähän nyt on vallan mainio ketju. Tänään vasta tutustuin tähän oikein antaumuksella.Hyviä ja monipuolisia reseptejä olette laittaneet tänne,kiitos :kiitos: Tulen kokkaileen jatkossa hyvin paljon näillä ohjeilla.

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Aika jännä juttu... multa loppui suola pari viikkoa sitten, enkä ole sitten muistanut kauppareissuilla ostaa sitä. Makuaisti on tottunut suolattomuuteen yllättävän nopeasti: nyt kaikki valmisruuat maistuvat jo ihan kamalan suolaisilta.

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 20:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Ate »

Ate kirjoitti:Tein taas sämpyliä :uujee:
Ja taas :surrur: Näistäkin tuli hyviä ja vähän erikoisen makuisia.

TOMAATTISÄMPYLÄT 24 kpl

370g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl kuivattua rosmariinia
3/4 dl auringonkukansiemeniä
n. 9 dl vehnäjauhoja
1/3 dl oliiviöljyä

Päälle:
24 mustaa oliivia
kuivattua rosmariinia

Voiteluun:
oliiviöljyä

Sekoita tomaattimurska ja vesi keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, rosmariini ja auringonkukansiemenet. Alusta vehnäjauhot vähitellen vaivaten. Lisää oliiviöljy lopuksi taikinaan. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja laita palat voideltuihin muffinivuokiin. Anna kohota peitettynä n. 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paina sämpylien keskelle kuoppa ja voitele sämpylät oliiviöljyllä, vältä voitelemasta kuoppia. Paina kuoppiin oliivit ja ripottele rosmariinia sämpylien pinnalle. Kypsennä uunissa n. 10 minuuttia.
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali »

Kuulostaa hyviltä. :kuolaus:
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 20:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Ate »

Tuu maistamaan :vonkaus: Noista tuli kyllä tosi hyviä! Oon syöny niitä jo ihan liikaa :heh:
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Onpas mielenkiintoinen tuo tomaattisämpyläohje. Porkkanasämpylöitä teen usein, mutta tomaattia en ole edes osannut ajatella. Noita on ihan pakko kokeilla :peukku: .
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Millainen ihminen paistaa muna-sokerivaahtoa pannulla? Minä ainakin. Oli itse asiassa hyvää kuningatarhillon kanssa.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
PikkuGwyneth
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2227
Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja PikkuGwyneth »

Toni kirjoitti:Mä oon ollu überhoro ja levitelly KakkaGeen seitan-ohjetta :shh:
Tämä tajuttoman uskomaton lause toi mieleeni pääsiäisen ja sen, että ei seitan-pihvit aina onnistu... Tein herkullisen näköisiä pihvejä, mutta koostumus jäi melko kumimaisiksi (tekohampaalliset vieraat eivät pystyneet syömään niitä...). En muista kuinka pitkäksi olen ohjeistanut seitan-möykkyjen keittämisen, mutta se kannattaa siis olla reilu (ja pihvit ohuita), ettei tule purukumifiilistä.

Syön juuri kikherne-seitanleikkeitä, joita en voi kuin kehua. Resepti löytyy täältä. Paistoaika oli mulla kyllä pidempi kuin mitä ohjeessa mainittiin, paistelin rauhassa miedolla lämmöllä (hällän lämpö 2-4) varmaan vartin per puoli.

Pääsiäisen varsinainen herkku oli muuten Kyöpelivuori eli kuorrutettu kukkakaali. Aloita keittämällä kukkakaali melko kypsäksi, mutta siten, että se pysyy vielä kasassa kokonaisena. Tee soijakermakastike: paista pieneksi silputtuja sipulia (1 iso kpl) ja valkosipulinkynttä (1 iso tai 2 pientä) reilussa lorauksessa öljyä (esim. aurinkokuivattujen tomaattien öljyä), lisää pari ruokalusikallista jauhoja ja pari teelusikkaa currya, muskottipähkinää, suolaa ja valkopippuria. Sekoittele huolella tasaiseksi. Lisää hetken päästä purkki soijakermaa ja saman verran purkin huuhteluvettä. Sekoittele ja kiehauta. Lisää n. 1/4 pkt marinoitua tofua pienenä silppuna. Jäähdytä kastike, kaada keitetyn kukkakaalin päälle ja koristele 1/4 pkt pienillä tofukuutioilla. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Kymmenen sientä.

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Miik »

Tein äsken hentoisesti pinkkejä lättyjä (tai räiskäleitä tai lettuja tai miksi kukakin niitä kutsuu). :uujee: :rofl:

Laitoin maidon tilalle mansikoin ja mustikoin maustettua Gefilus LGG -tehojuomaa. :surrur:
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

Nyt kaipaisin kevyehköjä vappuruokavinkkejä! :peukku: En ihan täysin tiedä, mitä vappuna kuuluisi syödä... Ilmeisesti munkkien, tippaleipien, tuulihattujen, sillin ja siman lisäksi on olemassa muitakin vappuruokia. Joillakin on kuulemma vappuna myös tapana syödä perunasalaattia ja pikkulisukkeita (prinssinakkeja ja pieniä lihapullia) sekä patonkia erilaisilla levitteillä... Onko muutakin, mitä voisi vappuna popsia?

PUHUKAA MINULLE! ei ole pakko ihan heti, mutta ois kiva, jos ens viikkoon mennessä...
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Tuolla näyttäisi olevan kaikenalisia vappuherkkuja. Kyllä minun vappuuni ainakin se perunasalaatti ja erilaiset kylmät ruuat (lihapullat, pikkunakit, graavilohi) ovat kuuluneet. Lisäksi voi sitten tehdä muita salaatteja, vihreää salaattia ja vaikkapa tonnikala- tai kanasalaattia.

Painonvartijoilla on kanssa kaikenlaisia kevyitä vappuruokaohjeita. Varoitan kuitenkin kokeilemasta niiden simareseptiä, se litku oli pahaa :yrjo:

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

Yritin katsoa omasta painonvartijoiden juhlakirjasta, löytyisikö vappujuhliin ruokaohjeita, mutta ei löytynyt. Kaiken maailman muihin elonkorjuujuhliin ja kissanristiäisiin kyllä löytyi. :niinpa: Kaipa joku näppäräsorminen dieetti-ihminen on saanut niitä nettiinkin siirrettyä. :joojoo:

Ajattelin tehdä vapuksi meille (ajateltiin olla kotona) kaikenlaista helposti syötävää. Ehkä pari-kolme salaattia, joista valita ja sitten pari-kolme "kylmää" ruokavaihtoehtoa niihin lisukkeeksi. Sitten just jotain vaaleeta leipää ja siihen ehkä jotain töhnää päälle. En kyllä tiedä, miten nuo vappumunkit ja tippaleivät voisi korvata. Ehkä sitä voisi vapun kunniaksi hakea sitten yhdet tippikset tai munksut. Urheilee ne sitten vaikka pois seuraavalla viikolla. :joojoo: Simaa vois kyllä pitkästä aikaa ostaa. Itse ei jaksa tehdä, kun siitä tulee niin helposti oudon makuista. :shock:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Toni kirjoitti:En kyllä tiedä, miten nuo vappumunkit ja tippaleivät voisi korvata.
Kevytsokeria? :mitvit:
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 42821
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Toni kirjoitti: En kyllä tiedä, miten nuo vappumunkit ja tippaleivät voisi korvata. Ehkä sitä voisi vapun kunniaksi hakea sitten yhdet tippikset tai munksut.
No mites ne tuulihatut jollain makealla täytteellä, vaikka jotain hedelmärahkaa tms. sisään? Olis ainakin vähemmän rasvaa kuin uppopaistetussa tuotteessa. Tai joku sitruunainen muffini.

Ite oon kyllä sillä kannalla, että ei ne vuoden ehkä 20 juhlapäivää niin painonhallinnassa ratkaise kuin ne 345 vähemmän juhlavaa. Eli juhlapäiviksi voi panna dieetin hyllylle. En vaan muuten niin kovin tykkää noista uppopaistetuista jutuista.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 42821
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Kasvis(maksa)laatikko

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Ruokakokeilukeskustelun innoittamana tässä maksalaatikon vegaanisen jäljitelmän resepti. Itse en ole kokeillut, onko hyvää. Luulisin, ettei tähän parasta uunivuokaansa kande uhrata; mulla on joku hyvä vuoka joskus mennyt piloille vähän samantapaiseen sörsseliin (ts. pinnoite irtosi). Lähde on Mirka Muukkosen ja Anna Särkisillan Vegaanin kasviskeittokirja.

2 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 dl vettä
0,5 dl pähkinöitä
0,5 dl siirappia
2 sipulia
1 rkl soijajauhoja
4 dl soijamaitoa tai -kermaa
1 tl yrttisuolaa
vähän meiramia ja paprikajauhetta

Keitä suurimot puolikypsiksi. Lisää joukkoon muut aineet ja mausta [toim. huom. olisikohan pähkinät syytä rouhia tai jauhaa ennen lisäämistä?] Paista 45-60 min 175 asteessa.

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali »

Nää Pirkasta bongatut juurespihvit oli HYVIÄ. Paistaminen oli vähän jännittävää, koska meillä ei ole lättypannua ja taikina oli aika löysää, mutta kyllä sekin onnistui. Erityisesti tykkäsin noista Provencen yrteistä pihvien mausteena. :kuolaus: Chutneyn korvasin ihan peruskermaviilikastikkeella (sinappi, sitruuna, suola, pippuri, sokeri), koska en ollut ihan varma, tykkäänkö korianterista. Hifistelijä voi tietty tehdä juuressoseen itekin, mutta tuo vihanneshyllystä bongattu lauantaimakkarapötkön kaverin näköinen tuote oli tosi helppokäyttöistä. Suosittelen lämpimästi ja teen itekin uudestaan. :joojoo:

JUURESPIHVEJÄ JA MINTTU-CHUTNEYKASTIKETTA

(4 annosta)
Ainekset:
JuurespihvejÄ ja minttu-chutneykastiketta

1 pkt (500 g) Pirkka-juuressosetta
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl perunajauhoja
1 pieni (100 g) sipuli
2 kananmunaa
1 tl Provencen mix -yrttisekoitusta
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Paistamiseen:
juoksevaa margariinia

Minttu-chutneykastike:
1 tlk (200 g) ruokajogurttia tai kermaviiliä
1/2 dl minttu-korianterichutneya (Worldfoods)

1. Sekoita juuressose, kaurahiutaleet ja perunajauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Kuutioi sipuli ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.

3. Paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä miedolla lämmöllä. Paistoaika on noin 4 minuuttia / puoli.

4. Sekoita jogurtti tai kermaviili ja minttu-korianterichutney. Tarjoa lisäksi salaattia.
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Avatar
Magnum
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3126
Liittynyt: 17 Loka 2005, 16:22
Paikkakunta: Miami

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Magnum »

Nyt kun viisutapaamispuolella on keskusteltu eri maiden ruuista kisastudiossa, päätin itse syödä sunnuntain kunniaksi saksalaisittain.

Bratwurstia haudutetun hapankaalin kera

400g bratwurstia
500g hapankaalia
1,5 dl vettä/valkoviiniä/olutta tai 2 dl hapankermaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1tl suolaa
1tl mustapippuria
2tl sokeria tai hunajaa

Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi
Kuumenna pannu/kattila
Kuullota sipuli
Kaada sekaan hapankaali ja pilkottu valkosipulinkynsi
Paista hetki
Kaada sekaan vesi, valkoviini olut tai hapankerma
Laita sekaan suola, pippuri ja sokeri/hunaja
Hauduta kunnes kaali on pehmeää ja suurin osa nesteestä imeytynyt

Vähän ennen kuin kaali on hautunut, paista bratwurstit toisella pannulla. Jos haluat tehdä hapankaali-makkarapataa, voit pilkkoa makkarat ja paistaa ne samalla, kun kuullotat sipulia ja antaa niiden hautua kaalin seassa. Hapankaalin lisäksi myös punakaaliversio toimii. Tämän ruuan lisäkkeenä toimii perunamuusi varsin hyvin, ruokajuomaksi suosittelen olutta.
"Nakuilu on ihan jees"
-Naali

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Olisiko kenelläkään mitään hyväksi havaittuja bataattireseptejä? Ostin bataattia kaupasta tehdäkseni linssi-bataattipataa, mutta olisi kiva kokeilla jotain muutakin ruokaa. Ohjeita on toki netti pullollaan, mutta haluaisin kuulla ihan käytännössä hyviksi todettuja reseptejä. Bataattisosekeittoa voisi ainakin kokeilla.

Joskus oli puhetta kais(t)an porkkana-bataattisoselaatikosta, mutta en löydä sitä ohjetta täältä mistään vaikka olen kokeillut hakea vaikka millä hakusanoilla. Sitä olisi kiva kokeilla ainakin... Apua? Anyone? <3
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Mä tykkään bataatti-perunamuusista, joka siis tehdään ihan samoin kuin tavallinen perunamuusi. Samoin tykkään ihan hirveesti bataattiranskalaisista. :kuolaus: Pilkon bataatit sen kokoisiksi, että niitä on miellyttävä syödä (about tuplasti paksumpia kuin tavalliset ranskalaiset) heitän öljyä sekaan (ihan reilusti) ja samaan kippoon vielä vähän yrttejä maun mukaan. Vähän ne menevät mössöksi uunissa, mutta pitää olla varovainen, ettei liikaa.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Noita ranskalaisia pitää kokeilla joskus myöhemmin, kun en ole laiharilla. :heh: Mutta bataattimuusia voisi kokeilla! Se varmaan toimisi porkkanankin kanssa? Siihen seuraksi sitten joku hyvä (porsaan)pihvi niin tulee varmaan hyvää. :kuolaus: Pitääpä kokeilla, vaikka seuraavan kerran kun poikaystävä tulee syömään. Kiitos vinkistä!

En loukkaannu, vaikka muutkin antaisivat vinkkejä bataatin käyttöön. :cool:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Voin suositella myös juurespataa. :joojoo: Itse pilkoin siihen bataattia, perunaa, lanttua, palsternakkaa, porkkanaa ja vielä pari pientä salottisipulia. Hyvää oli. Pilkkoo kaiken vaan paloiksi (pieniksi), heittää pataan. Päälle ja sekaan öljyä, voita ja yrttejä. :kuolaus:

Porkkanasta en osaa sanoa, mutta bataatti-porkkana-perunamuusi voisi varmaan ollakin hyvää. Porkkanaa ei vain taida saada sellaiseksi sopivaksi vaahdoksi kovin helposti, joskaan en ole kokeillut.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kyllä porkkanasta tulee hyvää muusia, olen usein tehnyt peruna-porkkanamuusia. Porkkana vaan vaatii hieman pidemmän kypsennysajan kuin peruna. Olen yleensä tehnyt niin, että viipaloinut porkkanat ja keittänyt niitä 5 min. ja lisännyt sitten lohkotut perunat mukaan.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Violette kirjoitti:Olisiko kenelläkään mitään hyväksi havaittuja bataattireseptejä? Ostin bataattia kaupasta tehdäkseni linssi-bataattipataa, mutta olisi kiva kokeilla jotain muutakin ruokaa. Ohjeita on toki netti pullollaan, mutta haluaisin kuulla ihan käytännössä hyviksi todettuja reseptejä. Bataattisosekeittoa voisi ainakin kokeilla.

Joskus oli puhetta kais(t)an porkkana-bataattisoselaatikosta, mutta en löydä sitä ohjetta täältä mistään vaikka olen kokeillut hakea vaikka millä hakusanoilla. Sitä olisi kiva kokeilla ainakin... Apua? Anyone? <3
oiskohan toi kaistan resepti jouluketjussa? Mä tein sitä kaistan ohjeella joulupöytään ja oli helkkarin hyvää!

Bataattisosekeitto on kans NAM NAM NAM! Mukaan voi heittää kans melkein mitä vaan..lanttua, porkkanaa, parsakaalia... :kuolaus:

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

En löytänyt sitä ohjetta jouluketjusta. :raaps:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Vastaa Viestiin