Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kiitos TOMItu :) Voipi olla, että pekonit lentävät roskiin...

Onnittelut 3000 viestistä! :peukku:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Thanks thanks! Tuli vain mieleen, että ehkä paras tapa säilyttää pekonia olisi mahdollisimman tiiviissä pakkauksessa ja siis vielä sellaisessa, missä ei ole kovin paljon ilmaa esim. muovipussi! En ole koskaan pakastanut pekonia, mutta kaiken järjen mukaan se pitäisi kyllä ihan säilyä muutaman kuukauden pakkasessa! Mut tosiaan ei voi varmaksi sanoa! :peukku:

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Mä olen pakastanut pekonia ja käytinkin sen sitten. Ehti olla ehkä 3 kk pakkasessa, ei ollut sivumakua eikä vääntänyt vatsaakaan. Eli ihan oolrait se oli.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

No nyt mä sitten kuitenkin menin paistamaan sen iltapalaksi ja söin hyvällä halulla :mrgreen: Ei se ainakaan kummalliselta maistunut.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Kinkulle toivoisin jotakin hyvää kastiketta. Onko jollakin ehdotusta?
Meillä tehdään tällainen kastike:

paistolientä hiukan
kermaa kelpo loraus
omenasosetta sekaan
mausteita maun mukaan.
Love shine a light

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Sinappihuntu on sialla yllä. Eihän siihen soosseja tarvita? ;)
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Onko kenelläkään muuten sattumalta hyväksi havaittua ja testattua ohjetta jouluhalolle? Kyseessä on siis ranskalainen jälkiruokaleivonnainen boûche de noël.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Soppis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8813
Liittynyt: 18 Touko 2004, 23:03
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Soppis »

mpappa kirjoitti:Kinkulle toivoisin jotakin hyvää kastiketta
Sinähän itse vastasit jo niin kuolattavan hyvin :kuolaus: Paistoliemessä sen salaisuus. Jospa joku innostusi kertomaan sulle kunnon kastikereseptin.

Violette kirjoitti:boûche de noël
Kuva

You and me, can't you see, we're playing with fire?
Tell me now, do you feel this burning desire?

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

:raaps:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Molen vuonna X tehnyt jouluhalon, mutta en kyllä nyt heti tästä lonkalta pysty heittämään hyvää ohjetta! Kirsikkahillo siihen kuitenkin kuuluu mun mielestäni, muuten se ei maistu JOULULTA!

Mitä taas tulee tuohon kastikkeeseen,niin kinkullahan ei tarvi olla mitään kastiketta! :peukku: Muut jouluruoat kaipaavat kuitenkin kylkeensä esim. karjalanpaistia. En ole koskaan ymmärtänyt tätä ruskeakastikejuttua jouluna. Mutta voisihan sitä kastiketta ryydittää esim. punaviinillä!

Vielä vähän lisäilen...tuli vain mieleen, että kannattaisikohan keittää ihan vain perinteinen lihaliemi? Kinkun paistoliemihän on melko rasvaista ja makukaan ei varmaan ole kovinkaan mukava, vai onko?

Avatar
Soppis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8813
Liittynyt: 18 Touko 2004, 23:03
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Soppis »

Violette kirjoitti::raaps:
Tutkailin netistä sen ohjetta ja vaikutti noin hyvältä ;)
TOMItu kirjoitti:...tuli vain mieleen, että kannattaisikohan keittää ihan vain perinteinen lihaliemi? Kinkun paistoliemihän on melko rasvaista ja makukaan ei varmaan ole kovinkaan mukava, vai onko?
Kyllä kinkulle saa mielellään olla hyvä kastike kyytipojaksi! Riippuu toki kinkusta, mutta olen maistanut todella hyviä kinkun paistoliemestä tehtyjä kastikkeita. Tulee paljon parempaa kuin lihaliemestä. Mutta tämäkin on makuasia :mrgreen: Eihän sitä pelkkää rasvaa tarvitse kastikkeeseen heittää, hyvän pohjan siitä paistoliemestä saa. Paistolientä on otettu talteen jo siinä vaiheessa, ennenkuin se on palanut/käristynyt uuniin.

You and me, can't you see, we're playing with fire?
Tell me now, do you feel this burning desire?

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Tosiaan riippuu kinkusta! Me suolaamme itse kinkun, joten en osaa ottaa kantaa esim "harmaasuolattujen" paistinliemeen. Mutta tosiaan näitä kuppikuntia on monia, toiset haluavat syödä kinkun lämpimänä toiset kylmänä. Itse syön ainoastaan kylmänä ja omatekoisen sinapin kera. :peukku:

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Meilläkin suolataan kinkku itse.

Minusta kinkulla saa olla kastike, ei mitään ruskeakastiketta, vaan paistoliemestä/lihaliemestä värkättyä soosia. Pittääpä kokkeilla sitä lihaliemipohjaa.

Ainakin minä paistan sen kinkun aina liian kypsäksi, että kyllä sitä kastikettä pitää olla lol .
Love shine a light

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

Tää on sit ihanaa eli suosittelen lämpimästi, vaikka onkin kuivakakku :twisted:

PiparKakku

3 munaa
3,5 dl sokeria
150 g rasvaa
3 dl vehnäjauho
1,5 tl leivinjauho
4,5 tl kaneli
4,5 tl kardemumma
1,5 tl neilikka
1,5 dl kermaa

uuni kuumenemaan +200
kakkuvuoan voitelu ja jauhotus
kuivat aineet keskenään
rasvan sulatus ja jäähdytys
muna ja sokeri vatkataan
taikinaan vuorotellen sekoitellen kuivat aineet ja rasva ja kerma
alatasopaisto n. tunti

Tää kakku on ihanaa :p

Anna3
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 92
Liittynyt: 20 Marras 2004, 10:53
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Anna3 »

Nämä ovat kirjasta nimeltä Lumen taju

Keitetty maito, jossa on tuoretta inkivääriä ja 1/4 tanko vaniljaa

Paistettuun banaaniin tehtyyn viiltoon kaadetaan kanervahunajaa ja pari pisaraa likööriä

*************************************************
Vaikuttavat sopivalta vaihtelulta perinteisten joulunautintojen seassa

Avatar
salla
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 943
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 21:11

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja salla »

Kiitos Papageno! Ihan pakko kokeilla!!!! Oon hilitön makeasyöppö.
Tässä helppo porkkanalaatikon ohje, joka vie kielen ja mielen mennessään.

-n.5 kpl isoja porkkanoita (tee sosetta)
-riisipuuroa (esim. litran maitoannokseen tehtynä)
- siirappia (n. 1 dl-) riippuu miten makeesta tykkää
-kuohukermaa 1-2 dl
-valkopippurii
-1 muna

kaikki vaan sotkee sekasin ja maistelee ennen uuniin laittoa. apua...nyt en muista lämpötilaa ja aikaa...olisko 175 ja 45 min? onpa hyvä resepti... :puna:
Viimeksi muokannut salla, 21 Joulu 2005, 14:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
barbarossa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7772
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja barbarossa »

Papageno71 kirjoitti:Tää on sit ihanaa eli suosittelen lämpimästi, vaikka onkin kuivakakku :twisted:
Hei mahtavaa! Minäkin poropeukalo ja keittiön katastrofi eksyin tänne ketjuun ja heti löytyi tällainen. Olen vuosikausia raahannut Ruotsista tällaisia kuivakakkuja eikä niitä Suomesta saa mistään! Pakkasessa on nytkin pari ja lisäksi kaapissa sellainen valmisjauhe tämän tekemiseen, mutta tämä reseptikin täytyy testata! :peukku: Tänks Pappis!
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
salla
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 943
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 21:11

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja salla »

Niin ja tällaista "kotisuklaata"meinasin tänään kokeilla

-250 g maitosuklaata (sulata esim. mikrossa)
-1 dl vaahtokarkkeja (pilko pieniksi paloiksi)
- 0,5 dl pähkinöitä (rouheena tai paloina)
-1 dl rusinoita

sitten sekoitetaan vuokaan sekaisin ja kymään 2 h. mahtaa maistua!!

Anna3
Oliskos jäävesi välillä?
Oliskos jäävesi välillä?
Viestit: 92
Liittynyt: 20 Marras 2004, 10:53
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Anna3 »

Mä kuulin tänään radiosta että siihen kinkun paistoliemeen voi lisätä esim. omenahilloa ja sinappia.

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

barbarossa kirjoitti:
Papageno71 kirjoitti:Tää on sit ihanaa eli suosittelen lämpimästi, vaikka onkin kuivakakku :twisted:
Hei mahtavaa! Minäkin poropeukalo ja keittiön katastrofi eksyin tänne ketjuun ja heti löytyi tällainen. Olen vuosikausia raahannut Ruotsista tällaisia kuivakakkuja eikä niitä Suomesta saa mistään! Pakkasessa on nytkin pari ja lisäksi kaapissa sellainen valmisjauhe tämän tekemiseen, mutta tämä reseptikin täytyy testata! :peukku: Tänks Pappis!
Anytime :peukku: Toi kakku on aivan ihanaa. Kuin pehmeää piparia :p

Avatar
Katten-Gustaf
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11843
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 17:29
Paikkakunta: Siellä sun täällä...

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Katten-Gustaf »

Suorastaan törkeän hyvää toi Pappiksen kakku. Ohje liitetään reseptiarkistoon. Hyvä joulukakku!

Kiitos ihanasta ohjeesta.
...kan inte säga nej,
jag måste släppa tag,
du vinner över mig...

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

salla kirjoitti:Tässä helppo porkkanalaatikon ohje, joka vie kielen ja mielen mennessään.

-n.5 kpl isoja porkkanoita (tee sosetta)
-riisipuuroa (esim. litran maitoannokseen tehtynä)
- siirappia (n. 1 dl-) riippuu miten makeesta tykkää
-kuohukermaa 1-2 dl
-valkopippurii
-1 muna

kaikki vaan sotkee sekasin ja maistelee ennen uuniin laittoa. apua...nyt en muista lämpötilaa ja aikaa...olisko 175 ja 45 min? onpa hyvä resepti... :puna:
Mun ohjeessa (mm. Pirkka-ohjeissa josta jätän pois mantelit ja Karjalaisessa keittokirjassa) riisin tilalla mannaryynit, ei muita mausteita kuin suola -ei siis pippuria eikä siirappia (jota lurautan kyllä lanttulaatikkoon). Mannaryyniversioon ei myöskään tule munaa -hyvä ottaa huomioon näinä ruoka-aineallergioiden luvattuina aikoina. Ohje on jopa helpompi kuin Sallan, koska mannoja ei keitellä ennakkoon vaan lisätään porkkanasoseen joukkoon. :peukku:
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Tein nyt jouluaterian jälkkäriksi jouluhalon :) Erittäin hyvää tuli, kaikki pitivät kovasti, vaikka käytössä ei ollutkaan mikään perinteinen ranskalainen resepti.

Tässä se resepti, jolla tein. On sen verran hyvä, että pistän jakoon, ja voihan tätä varmasti muulloinkin syödä kuin jouluna.

Suklainen jouluhalko
6 annosta

Taikina
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
0,5 g sokeria

Kourrutus
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
50 g taloussuklaata
0,5 rkl pikakahvijauhetta

Koristelu
pikakahvijauhetta
cocktailkirsikoita

Valmista taikina. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpapereineen sokeroidulle alustalle ja irrota leivinpaperi varovasti pohjan päältä. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahtoon loput aineista. Levitä täyte pohjalle. Rullaa kääretortun tapaan. Jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa molemmista rullan päistä pienet palat pois niin, että päistä tulee tasaiset. Valmista kuorrutus. Vaahdota kerma ja pane sekaan sokeri, sulatettu suklaa ja pikakahvijauhe. Levitä kuorrutus halon päälle ja koristele pinta vielä pikakahvijauheella ja kirsikoilla.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Sade
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 537
Liittynyt: 13 Tammi 2005, 13:32
Paikkakunta: Lieksa

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Sade »

:p Hyviä ohjeita kaikki, mitä mie tässä lueskelin. Nyt jouluaaton ähkyksi syömisen jälkeen, mieleni tekeepi kasviksia. Aivan ihana ja helppo lisuke esim. broilerin ja lihan kanssa, eikä tarvitse aina syödä riisiä, perunaa tai makaronia.

Muunnelmia voi tehdä useasta, mutta minun herkkuni on kukkakaalista. Siis.....

Kiehauta kukkakaali noin 5min suolatussa vedessä. Tee käyttötarkoitukseesi sopivia pikkupaloja kaalista ja laita ne folionyyttiin, ripauta hieman mustapippuria ja lusikallinen iki-ihanaa aurajuustoa tai koskenlaskija juustokin sopii miedomman maun ystäville. Pikkunyytit uuniin ylä vastuksen alle 250 astetta ja noin 5-10 min. On hyvää. Tomaatti maistuu myös, samalla systeemillä.

Jälkkärinä menisi hedelmärahka. Yksi purkki rahkaa ja yksi purkki vatkattua kevyt kermaa. Sotketaan varovasti yhteen. Ripaus sokeria, oman maun mukaan. Minä laittaisin nyt joukkoon pieniä appelsinin ja banaanin paloja, tässäkin mielikuvitus rajana...
Jääkaappi kylmä hedelmärahka on aina yhtä menestys, helppoa ja herkullista !

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Banaani sopii mun mielestä aivan MAAAAHROTTOMAN hyvin hedelmärahkaan..sen sijaan taas vaikka ananaksesta tykkäänkin, niin se ei sovi hedelmärahkaan. Yök! Yleensä esimerkiks töissä, hedelmärahkaan on laitettu niitä valmiscocktailsekoituksia, niin niissä sit joutuu kärsimään niistä ananaksista.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Tommi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2962
Liittynyt: 12 Marras 2003, 21:21
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Tommi »

Hitto :D :D

Tein jauhelihakastiketta ja tuo on vesimäistä. Miten siit saa sellasen oikeanlaisen vielä tässä vaiheessa, kun se on jo kattilassa hautumassa? :D
I'm not a slut from Holland and I'm not fucking old bitch from Sweden.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kiehuta kastiketta ilman kantta, niin liika neste haihtuu pois. Voit myös suurustaa kastikkeen esim. maissi- tai vehnäjauhoilla.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja itikka »

GiveMeWings kirjoitti:
ZetZet kirjoitti:Minä pyöräytin itselleni wokin pakastevihanneksista, nuudeleista ja katkaravuista. Hyvää oli. :peukku:
Mä tein eilen saman: pikakeitin aasia-nuudeleita, paistoin ne pannussa teriaki-kastikkeessa, sekaan isoja katkarapuja sekä pilkottuja paprikanpaloja... oli aivan ihanaa (ja kevyttä!) :mrgreen:
Tästä "laihdutuskeskustelusta" tulikin mieleen... tein tänään ihan itse keksien ja soveltaen hyvin onnistunutta "kiinalaista" ;)

Possun paloja (esim. palapaistilihoja)
porkkana suikaleina
sipuli reiluina paloina
paprika paloina
pari-kolme herkkusientä viipaleina

Nämä kypsennetään miedolla lämmöllä ja reilulla rasvalla... ;)

Lopuksi sekaan "hapaimeläkastike", jossa:
sitruunamehua (n. ruokalusikka- pari)
soijakastiketta (ainakin tuplasti sitruunamehua enemmän)
balsamicoa (rkl)
valkoviinietikkaa (pari prk)
hunajaa (rkl)
sokeria (hiukkasen... ;))
tomaattipyrettä (1-2 rkl)
vettä (kylmää, n. 1 dl)
maizenaa 1 rkl
...hyvin sekoitettuna keskenään.

Kun lihan ja kastikkeenpohjan on saanut lämpimäksi uudestaan, voi maustaa lopputuloksen maustaa vaikka pippurilla ja makealla chili-kastikkeella. :mrgreen:

Lisukkeeksi sopii hyvin öljyssä ja curry-tahnassa kuulotettu riisi, johon veden lisäämisen jälkeen heitetään vielä esim. lihaliemikuutio.
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

Avatar
salla
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 943
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 21:11

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja salla »

Auttakaa! Huomenna tulee vieraita ja mun piti tehdä sellaista ihanaa porkkanakakkua, johon tulee se juusrokuorrutus. Unohdin ostaa tomusokeria!!! Mitä voin tehdä aineilla: sokeri, jauhoja, munia, tuorejuustoa, pähkinöitä (perustarvikkeet löytyy: leivinjauhe, van.sok, maito, kerma, yms.)

eikka-peikko

Lusikkaleipiä!!

Viesti Kirjoittaja eikka-peikko »

Minä tein tänään ensimmäistä kertaa elämässäni yksin lusikkaleipiä! Mummun kanssa opettelin jotain vajaa puoli vuotta sitten, ja nyt tein iha ite :) Tuli vähän liian tummia, muuten ihan syötäviä...

Vastaa Viestiin