Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Maistoin nektariinia viime perjantaina. Todella hyuvää oli, vaikkakin makeaa..
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Ostin tänään villipersikoita. En oo ehtinyt vielä maistaa mutta ovat muodoltaan litteähköjä ja hinnaltaan kalliita. Villinektariinejakin olis ollut tarjolla.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11678
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
muu marja mustikka... valtavasti mustikkaa mehtisä, miten Teijän, Sinun paikkakunnallasi ...???????????
heikosti viinimarjoja, ehkä ennätys- sellaisesti mustaviinimarjoja.... eipä tullu/ehtiny saada kuin yhteen pussukaiseen .... ??
heikosti viinimarjoja, ehkä ennätys- sellaisesti mustaviinimarjoja.... eipä tullu/ehtiny saada kuin yhteen pussukaiseen .... ??
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Pieniä, kuivia ja rupisia ne mustikat, mitä täällä Tampereella nähnyt olen (ja Nokiankin puolella pistäydyin), ja sama vika vatuissa. Ehkä huomenna taas metsään tilanne tsekkaamaan, kun nuo edellisen kerran itikanpuremat ei enää niin pahasti syyhyä.
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Uuh, mitkä melonit Sarajevon vanhassakaupungissa! Vielä pilkkahintaan!
Riskinä seniorilaumat
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Ostin Lidlistä kaksi mangoa. Ekaa kertaa elämässäni ostin ihan raakaa mango hedelmää. Antakaapas vähän vinkkiä mitä noista voisi tehdä vai syönkö sellaisenaan?
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
^ mä oon laittanu vaan booliin en oikein tiedä mangolle mitään käyttötarkoitusta... ehkä johonkin hedelmärahkaan? tai sitten sellaisenaan. tai hedelmäsalaattiin! tai jugurtin kanssa..
vaikken mangon ystävä ole, on se kuitenkin tuoreena paljon parempaa kun pilttiversiona, joka on kuin ihan suoraan helvetin tulesta tullut.
toivottavasti ne sun mangot ei ole "ihan raakoja" meinaan sittenhän sun pitää odottaa aika kauan joo pas*a vitsi.
vaikken mangon ystävä ole, on se kuitenkin tuoreena paljon parempaa kun pilttiversiona, joka on kuin ihan suoraan helvetin tulesta tullut.
toivottavasti ne sun mangot ei ole "ihan raakoja" meinaan sittenhän sun pitää odottaa aika kauan joo pas*a vitsi.
Viimeksi muokannut riksa[, 27 Syys 2010, 19:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
I'm not as think as you drunk I am
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Mä söisin mangon joko ihan vaan kermavaahdon kera tai sitten rahkan tai smoothien muodossa.
What color is your life?
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Kypsyttele huoneenlämmössä pari päivää ja popsi ihan sellaisenaan, on hyvää Raakana maistuu lähinnä puulta, mutta kypsänä ihanan mehukasta.Weewa kirjoitti:Ostin Lidlistä kaksi mangoa. Ekaa kertaa elämässäni ostin ihan raakaa mango hedelmää. Antakaapas vähän vinkkiä mitä noista voisi tehdä vai syönkö sellaisenaan?
EDIT: Muistinkin juuri, että kerran tein tuoreesta mangosta ihan sairaan hyvää salsaa. Eli ihan kuin tekisi normaalia (tuore)salsaa eli tuoretta tomaattia, paprikaa, sipulia ja mausteita sekaisin + tietty chiliä ja lisäksi mangoa kuutioina. Ja tähän sopii vähän kiinteämpikin mango. Ihan sikahyvää tortillojen/tacojen kanssa tai tortillasipsien dippailuun. Tuore korianteri tai persilja sopii myös tosi hyvin mukaan.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Kiitos vinkeistä! Luin, että mangot kannattaa kypsyä muovipussin sisällä muutaman päivän, joten nyt mangot odottaa kypsymistään. Tuota salsaa vois ehkä kokeilla.
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Mistä mangosta tunnistaa, että se on kypsä?
Myönnän, en ole ikinä tainnut tavata kyseistä hedelmää muualla kuin vauvanruokasoseissa.
Ostin satsumia.
Myönnän, en ole ikinä tainnut tavata kyseistä hedelmää muualla kuin vauvanruokasoseissa.
Ostin satsumia.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Minulla on kauheat ennakkoluulot mangoja kohtaan, koska sen ainoan kerran kun sellaisen ostin, se oli raaka ja haisi hyvin voimakkaasti tärpätille. Siitä on kyllä niin kauan aikaa, että ehkä kannattaisi kokeilla rohkeasti uudestaan .
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Ihastuin Kiinassa dragonfruitiin (suomeksi?) ja söin sellaisen joka päivä. Maksoi vaan muutamia kymmeniä senttejä ja isoja ja mehukkaita oli! Harmikseni huomasin että Suomessa ne ovat pieniä, kurpahtaneita ja maksaa melkein VIISI EUROA hedelmältä! En osta. Täällä Englannissakin maksaa melkeen kaksi puntaa. Ehkä sitten vuodenvaihteessa filippiineillä saan kokea taas tämän makunautinnon.
Papayaankin olen nykyään kovin mieltynyt. Nam.
Onko olemassa pahoja hedelmiä?
Papayaankin olen nykyään kovin mieltynyt. Nam.
Onko olemassa pahoja hedelmiä?
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.
arī man jāaiziet.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Dragonfruit on suomeksi pitahaya tai pitaya. Pöllöjä nimiä, kyllä Itse olen kerran tuota hedelmää maistanut ja oli oikein maukasta
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Ostin tänään kauppareissulla suomalaista lehtikaalia, kun satuin bongaamaan (kerrankin!). Kuulemma oikea superkasvis Wikipedian mukaan:
Ajattelin koklata ihan salaattiin ja ehkä kypsennettynä jonkin ruoan lisukkeena. Onko jollain hyväksi koettuja vinkkejä, esim. kasvismestari PikkuG:llä?
Lehtikaalissa on paljon rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaalin energiasisällöstä 39 prosenttia tulee proteiineista, kun sama luku keräkaalin kohdalla on vain 20. Lehtikaali onkin kasvissyöjien suosiossa rauta-, kalsium- ja proteiinipitoisuutensa takia.
Ajattelin koklata ihan salaattiin ja ehkä kypsennettynä jonkin ruoan lisukkeena. Onko jollain hyväksi koettuja vinkkejä, esim. kasvismestari PikkuG:llä?
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Olen kyllä käyttänyt lehtikaalta, mutta ei mulla ole mitään erityistä vinkkiä.
Lehtikaali jää helposti aika kovaksi/sitkeäksi, joten olen yleensä tehnyt siitä pitkään haudutettuja juttuja, kuten keittoja tai uunilaatikoita. Nythän on tosiaan lehtikaalisesonki, muulloin kyseistä tuotetta on vaikea löytää.
Lehtikaali jää helposti aika kovaksi/sitkeäksi, joten olen yleensä tehnyt siitä pitkään haudutettuja juttuja, kuten keittoja tai uunilaatikoita. Nythän on tosiaan lehtikaalisesonki, muulloin kyseistä tuotetta on vaikea löytää.
Kymmenen sientä.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
^No tänks! Taidan kokeilla huomenna jauhelipihvien lisukkeena ihan vaan haudutettua lehtikaalia ja kerron sitten, miten meni. Maistoin eilen ihan raakana ja oli oikein kivan makuista, joskin sitkeää.
Pidättekö te muut eri kaaleista? Minä pidän kovasti etenkin valkokaalista, ruusukaalista ja parsakaalista. Kyssäkaalia en ole koskaan maistanut, mutta taidanpa kokeilla sitäkin ihan lähiaikoina, kun keksin mitä siitä valmistaisin. Valkokaali on ainoa, joka paranee kypsennettäessä, parsa- ja kukkakaalit menevät taas tosi helposti pilalle, jos kypsentää liikaa.
Pidättekö te muut eri kaaleista? Minä pidän kovasti etenkin valkokaalista, ruusukaalista ja parsakaalista. Kyssäkaalia en ole koskaan maistanut, mutta taidanpa kokeilla sitäkin ihan lähiaikoina, kun keksin mitä siitä valmistaisin. Valkokaali on ainoa, joka paranee kypsennettäessä, parsa- ja kukkakaalit menevät taas tosi helposti pilalle, jos kypsentää liikaa.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Mä pidän erittäin paljon kaaleista. Ihan peruskaalista ja sitten kiinankaalista. Kiinalaisessa keittiössä käytetään tosi paljon kaalia, ja kaaliruoat olivat ehdottamasti yksiä suosikeitani Kiinassa - yleensä ihan vain wokkipaistettua kiinankaalia. En tiedä miten ne siitä sai niin hyvää. Sitä tehtiin sekä isosta että pienestä kiinankaalista. Paikallisella nimellä "baicai" eli valkoinen kasvis.
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.
arī man jāaiziet.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Juu kyllä. Nyt syksyllä lähikauppani on myynyt nimellä kesäkaali aivan ihanaa valkokaalia, jota vedän siltään. Yleensä jääkaapissani on aina kaalia. Jos sattuu puisevampi yksilö jota ei viitsi raakana syödä, voi aina tehdä kaaliruokia. Kukka- ja parsakaaleista pidän myös. Kyssäkaalien laatu vaihtelee paljon, joskus on oikein kuiva väkevä tikkuinen kaali ja joskus taas muhkean mehevä. Edelliset tapaukset voi pehmittää muiden uunijuuresten kanssa. Ja ruusukaalithan ovat ihania, niitä vain tulee harvemmin syötyä. Punakaalin makuun en oikein ole päässyt, ne tuntuvat olevan järjestään valkokaaleja kuivempia. Muutama päivä sitten oli kyllä työpaikkaruokalassa mainiota punakaalihauduketta. Ehkä pitäisi joskus kokeilla reseptejä?Violette kirjoitti:Pidättekö te muut eri kaaleista?
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Tuli mieleen, että minkä vihannesten nyt on sitten sanottu ehkäisevän mitäkin? Ainakin tomaateista on puhuttu, että ehkäisisivät kaikenlaisia syöpiä...? Eikös kaalinkin pitäisi auttaa jotenkin syöpää ehkäisevästi..?
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
^Ainakin suolistosyöpiä olen kuullut kaalin väitettävän ehkäisevän. Mutta jos söisi kaiken, minkä pitäisi olla jotenkin terveyden kannalta hyväksi, niin sitähän lihoisi ihan mielettömästi.
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Melkein kaikki vihannekset ja hedelmäthän sisältävät antioksidantteja, joilla on lukuisia terveysvaikutuksia (esim. nuo syöpiä ehkäisevät vaikutukset). Jotkut sisältävät niitä huomattavasti enemmän kuin toiset, mutta kyllä kaikki ovat silti enemmän tai vähemmän terveellisiä. Vitamiineillahan on myös monia erilaisia terveydelle suotuisia vaikutuksia, ja niiden on todettu vähentävän riskiä lukuisiin sairauksiin useissa tutkimuksissa.Toni kirjoitti:Tuli mieleen, että minkä vihannesten nyt on sitten sanottu ehkäisevän mitäkin? Ainakin tomaateista on puhuttu, että ehkäisisivät kaikenlaisia syöpiä...? Eikös kaalinkin pitäisi auttaa jotenkin syöpää ehkäisevästi..?
Ihan mahdotontahan se on täsmälleen sanoa, että mitä vihannesta pitää syödä jos haluaa välttää sitä ja sitä syöpäsairautta tai muuta kenkkua tautia...
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Minä tykkään myös kaaleista! Ja koska olen ryhtynyt karppaajaksi niin niistä tulee nykyään kokeiltua kaikenlaisia reseptejä, esim. suolalla ja pippurilla maustettu, kermassa haudutettu valko- tai punakaali on ihan järjettömän hyvää . Kukka- ja parsakaalit on myös ihania. Violetten vinkistä yritin etsiä myös lehtikaalia, mutta sitä ei ainakaan täkäläisistä kaupoista löydy. Kauppatorilta sellaisen olisi saanut, mutta olis pitänyt ostaa koko valtava puska hintaan 8 € /kpl niin jäi kaalit hankkimatta .
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Minä olen nähnyt lehtikaalia vain yhdessä kaupassa, lähi-Cittarissani, mutta en juuri muualla. Tosin en ole etsinytkään erityisemmin Mulla on tapana kaupassa tutkailla vihanneshyllyjä ja ostaa hetken mielijohteesta sitä mikä kulloinkin hyvältä näyttää.
Maistoin eilen keitettynä ja oli ihan hyvää, sitkeys katosi kun keitin vedessä n. 10 min. Jännän makuinen kaali
Maistoin eilen keitettynä ja oli ihan hyvää, sitkeys katosi kun keitin vedessä n. 10 min. Jännän makuinen kaali
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
^ Olin lukevinani netistä, että Lasipalatsin maatilatorilta lehtikaalia löytyisi.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Laitoin Rucolaa ekaa kertaa leivän päälle ja oli hyvää! Olen syönyt täällä muutenkin paljon tuota Rucolaa. Onko se Suomessa muuten kallista vai perussalaatin hintaista? Kun Kiinassa se oli melkoisen kallista ja "hienoa", mutta täällä maksaa tasan saman verran kuin mikä tahansa lehti.
Olen ruvennut korvaamaan Rucolalla (tai välillä muilla lehtirehuilla) myös riisin, jos ostan vaikka valmista intialaista ruokaa.
Olen ruvennut korvaamaan Rucolalla (tai välillä muilla lehtirehuilla) myös riisin, jos ostan vaikka valmista intialaista ruokaa.
Ir laiks, viss kādreiz beidzas. Viens vārds, ej, lai tev veicas. Durvis vējš tūlīt aizraus ciet,
arī man jāaiziet.
arī man jāaiziet.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Minäkin käytän usein rucolaa, joko sellaisenaan salaattina, eri lajikkeisten salaattien kanssa tai esim. lämpimissä ruoissa höysteenä. En yleensä katso hintoja vaan ostan sitä mikä näyttää hyvältä, mutta uskoisin ruclan olevan ainakin tavallista lehtisalaattia hintavampaa... Täällä Suomessa on nykyisin myynnissä ilahduttavan paljon erilaisia salaattilajikkeita Kokeilkaapa myös esim. tuoretta pinaattia salaattina. Hyvää.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Tänään tuli ostettu appelsiineja, kun olivat erittäin halpoja Prismassa. Rupesinkin ihan miettimään, milloin olen niitä viimeksi ostanut. Tajusin, että pidän appelsiineja hyvin vaikeasti kuorittavina ja jollakin tapaa hyvin vanhanaikaisina ja jo niin nähtyinä/syötyinä. Mandariinit/Klementiinit/Satsumat ovat niin paljon helpompia ja kauniimpiakin.
^ ja ^^ Minäkin pidän rucolasta.
^ ja ^^ Minäkin pidän rucolasta.
Riskinä seniorilaumat
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Appelsiini on huomattavasti hankalampia mutta harvemmin pahanmakuinen kuin mandariinit/satsumat/klementiinit (vähän niinkuin minä ). Aplarin pikkuserkut ovat nahkeakuorisina lähestulkoon kuvottavia
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Ostin juuripersiljaa ja kokeilin sitä ensi kertaa ihan uunijuuresten seassa. Aika kivan makuista! Onko kellään kokemusta kyseisestä rehusta tai jotain käyttövinkkejä? Pussissa ehdotettiin tekemään siitä gratiinia valkosipulikermaperunoiden tyyliin tai keittämään sellaisenaan paloina lisukkeeksi. Ne ainakin kokeilussa, mutta en loukkaannu jos saan muitakin vinkkejä. Jos ei ole vinkkejä niin voitte muuten vaan kommentoida juuripersiljaa.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show