Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Kyllä kannatti valita vielä hieman lisää kotitaloutta! Miten joku voi sekottaa vanilliinisokerin ja suolan?!! Oli kyllä tosi hyvää rahkapiirakkaa... Ja kalaseljankan perunat jäi raa'oiksi. Ja viime viikolla väännettiin ihQbejbe-dimmukisuli-päärynätorttua. :lol:
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

:lol: :lol: :lol:

ihQbejbe-dimmukisuli-päärynätorttu = ???
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Jvvv kirjoitti:ihQbejbe-dimmukisuli-päärynätorttu = ???
Päärynäpiirasta Ruotsinmaalta, nimi Tytin ja Ennin käsialaa. Ei kelvannut heille vanha nimi joten se sai kunnon nimen. Ja kun kerran torttua väännetään...
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
eepu4
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5018
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 16:26
Paikkakunta: Oulu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja eepu4 »

Loistava pikainen vatsantäyttäjä. :shock:


Mikronkestävä lautanen:

karjalanpiirakka
pari siivua meetvurstia
Päälle juustoa
lämmitetään mikrossa.njam!
jos todella rakastat rakkautta sanot
rakastavasi rakkaudella
niin silloin rakkaus rakastaa
niin silloin rakkaus rakastaa rakastaa sinuakin

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

Tai meetvurstin tilalle halkaistu nakki (Popsi Kevyt10, mieluiten) sekä turahdus ketsuppia ja sinappia. Hitto, pitää ostaa karjalanpiirakoita huomenna pitkästä aikaa... Niihin vaan kyllästyy niin nopeasti (kaupan sellaisiin).
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Yläasteen kotitaloustunnilla luokkakaverini teki pienoisen mokan :lol: (tuli vaan tuosta Jónsìn suola-vanilliinisokerijutusta mieleen). Pullaohjeessa luki muiden aineiden ohessa 3/4 dl sokeria ja 1 tl suolaa. Arvatkaa laittoiko tämä valopää ne juuri päinvastoin ja pullista tuli todella hyviä :lol: :lol:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30790
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Yläasteella sitä suolaa saattaa joutua leivonnaisiin sokerin asemesta jo pelkästään senkin takia, että suolan kaataminen sokeriastiaan on ollut jonkun kotitalousluokkaa viimeksi käyttäneen valopään mielestä tosi hulvaton kepponen. :twisted:

Nimim. "Kokemusta on"
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
peppino
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 193
Liittynyt: 24 Marras 2004, 12:36
Paikkakunta: Joensuu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja peppino »

Näin maanantain kunniaksi juomistakin... Sokerisiin paukkuihin kyllästyy aika nopeasti (ainakin useimmat aikuiset), joten jos kuivaa driksua etsii, ei mikään voita vanhaa kunnon kossuvissyä - ja aimo loraus sitruunamehua sekaan, niin a vot! Väristäkin tulee siten tyylikkään harmaa (kutsuimme ko. versiota aikoinaan "pilssivedeksi") :wink:

P.S. Ihan "oikeana" drinkkinä lasiin voisi harkita sitruunaviipaletta ja suolareunusta...
Enkä mie naamaa!

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Totta, Timoteus... Yläasteikäisillä on joskus "hulvaton" huumorintaju ;) Tässä minun kertomassani tapauksessa kyse oli valitettavasti vain leipojan omasta mokasta. Sokeripurkissa kuitenkin luki selkeästi SOKERIA ja puolta pienemmässä suolapurkissa SUOLAA, mutta silti menivät väärinpäin... :roll: :lol:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Minä kokeilin eilen hunajamarinoituja kalkkunapihvejä, jotka olivatkin oikein makoisia. Ainoa juttu vain oli se, että pihvipakkauksessa käskettiin paistaa kotkot "kohtalaisella lämmöllä noin viisi minuuttia molemmin puolin". Minä sitten käsitin tämän niin että lämpöä saa olla reippaammin, minkä seurauksena se hiivatin hunajamarinadi sitten paloi ruskeaksi tahnaksi. Itse liha oli hyvää, kunhan sen raaputtelu esiin marinadikarstan alta.

Nyt sitten mietitittää tuo kohtalainen lämpö? Kuinkas te enemmän kokkaavat tuon käsitätte?

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Öh? Se, mikä nyt tuossa tapauksessa toimii parhaiten, selviäisi varmaan kokeilemalla. Itse ymmärtäisin että kohtalainen on keskitasoa 3-4, ei liian kuuma muttei nyt ihan ykköselläkään...mutta harvoinpa tuota ruokaohjeissa näkee?!

Tuli mieleen noista suola-sokeri-hässäköistä, että Marjukkakin oli peruskoulussa köksäntunnilla vuonna kivi ja keppi. Ryhmät jaettiin aakkosjärjestyksessä, ja minua edeltävä tyyppi, jonka kanssa jouduin aina samaan ryhmään, oli maailman tumpuloin. Ei niin että mikään Michelin-kokki olisin ollut itsekään, mutta tämä kaippari teki mm. suola-sokeri-sähläyksen pariin otteeseen. Makeuttamattomasta kaakaojauheesta tehty kuuma maitokaakao sai tietyn säväyksen, kun siihen oli lisätty 2 rkl suolaa :shock: Maksapihveihin heppu laittoi sen sijaan sokeria. no ei se mitään, hänestä tuli ihan hyvä viulisti silti...
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Yleensä ei kannata niin orjallisesti lukea niitä pakkausselosteita! Toki siis niistä nyt jonkinsortin ohjenuoran voinee repäistä, mutta kyllä se ihan kokeilemalla syntyy tuo tatsi tähän ruoanlaittoon! Mielestäni on vähän väärin laittaa mitään "paistoaikaa" tuollaiseen tuotteeseen kun siihen kypsymiseen on oikeasti niin monta pointtia, mistä se voi riippua. Ensinnäkin paistinpannut ovat erilaisia, paistolämpötilat eivät ole valitettavasti kaikissa helloissa samalla tasolla, toisessa kakkonen voi olla toisessa nelonen tai kolmonen. Raaka-aineet (tässä siis kalkkuna) ovat melko varmasti erikokoisia, eli jos samaan pakkaukseen on vahingossa sattunut pari samankokoista pihviä ni suosittelen lottoamista samana päivänä. Tärkeintähän siipikarjan kanssa täytyy olla siinä, että liha tosiaan tulee kypsäksi, vähintään 75 mieluiten yli 80 astetta läpikotaisin. Ja sitten tärkeintä...tuote laitetaan lämpimälle pannulle, ei missään nimessä kylmälle. Että näin... :D

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Minä teen melkein aina noiden kanan tai kalkkunan fileepihvien kanssa siten, että ruskistan ne nopeasti pannulla ja kypsennän sitten uunissa loppuun. Pannulla kypäsksi asti paistaminen on minusta tylsää ja sottaista (paistorasva roiskuu), eikä sitä tosiaan voi ikinä olla varma milloin se liha on kypsää, niin monet asiat vaikuttavat siihen kuten TOMItukin sanoi... Tosin, jos ne uuniin lykkää niin kannattaa samantien kyhätä jonkinlainen kanapata: ruskistetut fileet uunivuokaan, sekaan vaikka silputtua sipulia, suikaloitua paprikaa ja puristettua valkosipulia ja päälle kaadetaan kermaa, ranskankermaa tai vaikka smetanaa. Sitten annetaan muhia uunissa puolesta tunnista kolmeen varttiin, niin hyvää tulee! Ja varmasti kypsääkin :) Lihasta ei tule kuivaa, kun sen hauduttaa tuolla tavoin jossain nesteessä. Jos pitää aurajuustosta, niin sitä kannattaa mieluusti tunkea joukkoon myös :mrgreen:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Nami, ihan alkoi kuola valua suusta kun luki tuota Violetten vinkkiä. Pitääpä ihan oikeasti kokeilla seuraavalla kerralla! :D

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Nyt kun kerran tuli broilerinfileet ja aurajuusto puheeksi, niin pitääkin laittaa tähän yksi todella hyvä ohje. Tämä on ihan Kuva Kuva

Aurajuusto-broileri neljälle:

* n. 500g hunajamarinoituja broiskun filepaloja
* 1 prk tomaattipyrettä
* 1 prk ranskankermaa
* 1 pss aurajuustomuruja
* loraus ruokakermaa
* puolikkaat paprikat: keltainen ja oranssi (ei pakollinen, itse jätän yleensä pois)
* valkosipulin kynsiä oman maun mukaan (mieluiten paljon :mrgreen: )
* 1 sipuli silputtuna

Ruskista broileripalat hyvin. Sekoita keskenään muut aineet. Laita broiskut uunivuokaan ja seos päälle. Levittele seos hyvin.
Anna hautua uunissa n.150 astetta vajaa tunti. Tarjoa ruoan kanssa riisiä ja mieluusti vastapaistettua patonkia ja tuoresalaattia. Punaviini sopii hyvin juomaksi.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Aurajuusto on todella mahtavan makuista siel joukossa, mut kannattaa muistaa et siinä on suolapitoisuus aika korkea. Itse laitan aurajuuston vasta ihan viimemetreillä n. 10 min ennnenkuin ruoka on valmista. Kannattaa myös kokeilla ihan tavallista fetaa auran sijasta, jossei homeesta pidä. Uunibroiskua syö sitten muutaman päivän. Parsakaalikin sopii joukkoon hyvin, porkkana ja muut wihanneksetkin tekevät ruoasta hyvinkin maukasta murkinaa!

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Aurajuusto on kyllä niin makuasia! Minen tykkää sitten yhtään, ei vaikka kuinka olen sitä vähä vähältä yrittänyt maistella tässä parikymmentä vuotta, mutta kun ei niin ei. Pahaa. Ja ei-auransyöjän näkökulmasta sitä ollaan liikaakin tunkemassa joka paikkaan. Kuva
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Heh... en minäkään suostunut tuomaan sitä metriä lähemmäs suutani viel pari vuotta sitten. Nyt se on niin ihanaa herkkua ja juuri ruoanlaitossa käytän sitä paljon. Ehkei kannata suoraan paketista ääntä kohden viskoa, mutta juuri esim kastikkeisiin, laatikoihin, leivonnaisiin jne. kun sitä lisää niin hyvää tulee :D

Avatar
peppino
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 193
Liittynyt: 24 Marras 2004, 12:36
Paikkakunta: Joensuu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja peppino »

Marjukka kirjoitti:----- Itse ymmärtäisin että kohtalainen on keskitasoa 3-4, ei liian kuuma muttei nyt ihan ykköselläkään...mutta harvoinpa tuota ruokaohjeissa näkee?!
-----
Jaa, mulla on keittokirja jossa lähes kaikki ohjeet on tasoa "paistetaan hyvässä uuninlämmössä, kunnes on kypsää".... :lol:

No joo, se kirja on siltä ajalta "kun isä lampun keksi"...
TOMItu kirjoitti: Aurajuusto on todella mahtavan makuista siel joukossa, mut kannattaa muistaa et siinä on suolapitoisuus aika korkea. ---
Onneks rasvapitoisuus on vastaavasti aika matala... :P Mutta Aura on kyllä herkkujen herkkua, kuten muutkin homejuustot.. En tosin ole kokeillu miten brie tai vastaava toimisi pizzan päällä. Hmmm... :)
Enkä mie naamaa!

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Heh rasvapitoisuus on toki korkea, mutta suolaisuus voi yllättää vegatiivisesti, jos sitä löytyy liikaa. Rasvapitoisuus vähän katoaa mutta suola on aika tärkeä. :D

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

TOMItu kirjoitti:Ehkei kannata suoraan paketista ääntä kohden viskoa, mutta juuri esim kastikkeisiin, laatikoihin, leivonnaisiin jne. kun sitä lisää niin hyvää tulee :D
Noh, en voi muuta sanoa kuin että yritetty on ihan parikyt vuotta siihen totutella, mutta jos ei tykkää niin ei tykkää! Ei voi mit. Syö munkin puolesta sitten vähän ylimääräistä...
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Nadi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2822
Liittynyt: 26 Marras 2003, 13:30
Paikkakunta: Järvenpää

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Nadi »

Ei uppoo kans noi homeiset juustot tähän tätiin ei :? !

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja male »

Minä voisin syödä homejuustoa vaikka kuinka! Todella hyvää!

Valkosipulistakin tykkään paljon, mutta kukaan muu perheessäni ei kestä sitä...

PS. Mistäköhän syystä kaikki kaikkoavat juuri sen jälkeen kun olen syönyt homejuustoa ja valkosipulia. En tajua.... :wink:
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

male kirjoitti:PS. Mistäköhän syystä kaikki kaikkoavat juuri sen jälkeen kun olen syönyt homejuustoa ja valkosipulia. En tajua.... :wink:
Siis en minäkään :wink: Tästä täytyy tehdä viiltävä analyysi heti pikimmiten!

Avatar
eepu4
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5018
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 16:26
Paikkakunta: Oulu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja eepu4 »

Homejuusto ja valkkari passaa kyllä varsinkin kanalle kastikkeisiin. =P~
Hunajamarinoitu kana on herkkujen herkku! :P

Uunissa voi laittaa vaikka näin:

hunajamariniotuja kanan rintafiléitä(Niitä ohuita)
päälle
nokare voita
Kermaa(ihan kahvikerma käy tai joku kevyt)4dl-5dl (huom.ruokailijoiden määrä)Fileiden peittoon asti
Aurajuustoa se pikku pussi(murusia) tai maun mukaan
Valkosipulia pari kynttä tai miten maistuu
Aromi-mausteseosta maun mukaan (suolatonta kun sitä on suolalla ja ilman)
Sitruuna mehu tiivistettä loraus

Unohdinkohan jotain :D ,kun kokkaan en ole niin millin tarkka määrissä
näppituntumalla ja avoimin mielin.

Ei tartte laittaa suolaa ja sitruunamehu päälle
kun otat uunista tai juuri ennen tarjoilua ,voi puristaa myös tuoreesta sitruunasta.Jos ruoka joutuu odottamaan lisää vielä kerran ennen tarjoilua.
Itse tykkään että sitruuna myös maistuu kirpakasti mutta niin että erottaa aurajuuston maun.Muista että sekoitat kastiketta aina samalla kun lisäät sitruunaa.
Sitten tälle vaikka valkkariperunat tai muusi

Lisäkkeeksi vaikka baby porkkanat:
keitä vesi lisää 1 rkl voita
ei tartte suolaa jos ei halua,jos niin hyppysellinen
keitä porkkanat napakoiksi
ripottele päälle ruohosipulia tai persiljaa.
Viimeksi muokannut eepu4, 02 Helmi 2005, 10:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
jos todella rakastat rakkautta sanot
rakastavasi rakkaudella
niin silloin rakkaus rakastaa
niin silloin rakkaus rakastaa rakastaa sinuakin

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mä laittaisin tuohon satsiin valkosipulia ainakin neljä kynttä :oops:

Babyporkkanat on tooooooodella hyviä love-smiley-016: Minä laitan niitä aina lihapullien seuraksi. Keitän ne nopeasti vedessä, jossa on ripaus suolaa ja kuivattua rakuunaa tai kirveliä. Persilja käy myös. Valutuksen jälkeen vielä nokare voita joukkoon, niin avot! Tuore persilja olisi varmaan kaikkein parasta mausteeksi, mutta harvemmin sitä kaapista löytyy.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
eepu4
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5018
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 16:26
Paikkakunta: Oulu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja eepu4 »

Itse käytän suolaa hyvin harvoin ,yrtit ja mausteet on hyviä.
En silti välitä erikoisen tulisesta maustamisesta.
Vihanneksia ja juureksia myös pitää olla.

Monesti hyvää saa odottamattoman vaivattomasti.
jos todella rakastat rakkautta sanot
rakastavasi rakkaudella
niin silloin rakkaus rakastaa
niin silloin rakkaus rakastaa rakastaa sinuakin

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Totta! Yksinkertainen on joskus yllättävän ja jopa luvattoman hyvää... Mistä muuten tulikin mieleeni monet perinteiset suomalaiset kotiruoat, jotka eivät ole nykyisin kovin trendikkäitä tai erityisen hehkutettuja, mutta ah niin ihania kotona rakkaudella tehtynä smilie_daumenpos: Esimerkiksi vanha kunnon kaalilaatikko, lihaperunasoselaatikko, sipatti keitettyjen perunoiden kanssa (miksi kaikki tuntuvat aina vihaavan sipattia? Minusta se on hyvää :? ), pitkään haudutettu lihakeitto tai hernekeitto, makkarakeitto...mmmm... =P~ Halpaa, terveellistä ja maukasta opiskelijan kukkarollekin sopivaa ruokaa.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Lilli
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 855
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 20:08
Paikkakunta: Kuopio

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Lilli »

Mie en kertakaikkiaan voi vihata SIPATTIA ...... koska ei hajuakaan mitä mahtaa moinen perinnesapuska olla!??? :roll: :roll:

Kertokee ihmeessä tiedottomalle, jotta voin kokeilla! :wink:
Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen.
- Muumit -

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Öö siis jos nyt puhutaan samasta ruoasta, niin se on maitokastiketta jossa on kinkkua! Tällä nimellä se meilläpäin menee, mutta onhan tota suomenmaata laajaksi, joten variaatioita saattaa olla moneen junaan. Kyllähän sitä melkein joka kodissa syödään lanttulaatikkoa jouluna, mutta toiset laittavat siihen pelkästään lanttuja, lanttua ja porkkanaa, lanttua porkkanaa ja perunaa tai lanttua ja perunaa, mut samaa värkkiä sitä ainakin nimen puolesta tulee :D

Vastaa Viestiin