SVT julkaisi Melodifestivalen äänimäärät

MånsRuotsin yleisradioyhtiö SVT on perinteiseen tapaan julkistanut avoimesti tarkat Melodifestivalen-kilpailussa annetut äänimäärät. Ääniä annettiin jälleen runsaasti, neljässä semifinaalissa, andra chansenissa ja finaalissa yhteensä 14 426 739 kappaletta. Huomiolle pantavaa on ensimmäisen semifinaalin huomattavasti laihemmat äänimäärät, jotka johtuivat varmasti samaan aikaan Falunissa kisailluista Hiihdon MM-kilpailuista sekä uudessa äänestyssovelluksessa esiintyneistä teknisistä ongelmista. Jos äänimääriä vertaisi suoraan, eivät ensimmäisestä semifinaalista suoraan finaaliin ponnistaneet Jessica Andersson ja Eric Saade olisi yltäneet finaalipaikkaan mistään muusta alkukilpailusta. Mutta ensimmäinen semifinaali ei tässä suhteessa ole vertailukelpoinen. Tänä vuonna ei kisaan mahtunut suuria floppeja, vaan heikoinkin semifinalisti Daniel Gildenlöw sai ensimmäisessä erässä yli 44 000 ääntä. Täpärimmin suoraan finaaliin ylsi toisesta erästä Magnus Carlsson, joka vielä ensimmäisellä äänestyskierroksella hävisi Samirille ja Viktorille. Toisella kierroksella eroa äänissä oli vain 0,02 % Magnuksen eduksi. Voittoisa Måns Zelmerlöw oli täysin ylivoimainen kilpailun kaikissa vaiheissa. Hän sai jo semifinaalissa yli 771 000 ääntä eli 30 % kaikista äänistä. Andra chansenin kautta finaaliin edenneen kisan nestorin Hasse Anderssonin menestys saattoi tulla monille viisufaneille yllätyksenä. Hänhän ylsi loppujen lopuksi finaalissa yleisöäänissä kolmannelle sijalle.

Katso täydellinen taulukko SVT:n sivuilta