Karsintakausi kuumenee

Vaikka nopeimmat maat (Sveitsi ja Albania) ehtivätkin valitsemaan tulevat edustuskappaleensa jo viime vuoden puolella, on karsintakausi käynnistymässä vasta nyt monissa Euroopan kolkissa. Esimerkiksi Moldovasta kantautuvat uutiset kertovat miten maata jo aikasemmin edustaneet Olia Tira and Sunstroke Project sekä Nelly Ciobanu tavoittelevat molemmat toukokuista Bakun matkaa. Maan viisuvoittoa tavoittelevat kappaleet ovat nyt kaikkien kuultavissa internetissä. Maaliskuun 10. päivä kisattavassa finaalissa kuullaan 23 sävelmää, joista 20 selvittää tiensä finaaliin tuomaripisteiden avulla ja kolme nettiäänestyksen kautta.

Pohjoismaista ensimmäisenä viisunsa valitsee Tanska, jossa finaali kisataan jo tämän viikon lauantaina. Kilpailukappaleet ovat kuultavissa Tanskan yleisradion DR:n viisusivuilla. Islannissa karsintaruljanssi käynnistyi viime viikolla. Nyt verkossa onkin kuultavissa jo toisen semifinaalin kilpailukappaleet. Myös Norjassa karsintakausi on käynnistämässä ja siellä kolmesta semifinaalista ensimmäinen kisataan niin ikään tämän viikon lauantaina. Monet Norjan karsintakappaleista ovat esimerkiksi Youtubessa kuultavissa vaikka NRK:n sivulla kappaleita ei vielä olekaan. Linkkejä näihin löytyy esimerkiksi foorumimme Norja 2012 -ketjusta.

Muutamna edustuskappaleen nimikin on saatu tietoomme. Makedonialainen supertähti Kaliopi valittiin sisäisesti maan laulajaksi jo viime marraskuussa. Uutissivusto esctodayn avulla tiedämme nyt myös sen, että hänen kilpailukappaleensa nimi on ”Crno i belo” (Црно и бело, suom. Musta ja valkoinen). Kaliopi on itse tehnyt kappaleensa sanat ja sen on säveltänyt Romeo Grill. Lisätietoja kappaleesta ja sen julkaisusta odotellaan lähipäivinä. Ranskan Anggun kilpailee Bakussa puolestaan kaksikielisellä kappaleella ”Echo (You and I)”. Asiasta hetki sitten uutisoineella escdaily-sivustolla kerrotaan, että kaksi kolmasosaa kappaleesta esitetään ranskaksi ja loput englanniksi. Rytmikkääksi kuvaillun kappaleen ovat kynäilleet William Rousseau ja Jean-Pierre Pilot, jotka ovat saaneet miksausapuja Veronica Ferrarolta ja monien kansainvälisten tähtien kanssa yhteistyötä tehneeltä David Guettalta. Kappaleen julkaisupäivää ei ole vielä tiedossa, mutta Ranskasta kantautuvat huhut vihjaavat, että kappale kuultaisiin vielä tässä kuussa.