Esittelyssä Liettua: Donny Montell – I’ve been waiting for this night

Donny1Myös Liettua lähettää Tukholman kisoihin artistin, joka on jo aiemmin kilpaillut Euroviisuissa. Donny Montell edusti maataan Bakun kisoissa vuonna 2012 ja ylsi finaalissa sijalle 14.

Liettuan pääkaupungissa Vilnassa syntynyt Donatas Montvydas osallistui ensimmäiseen laulukilpailuun jo kuusivuotiaana. Sen jälkeen Donatas on voittanut mm. paikallisen Tanssii tähtien kanssa -kilpailun sekä osallistunut Liettuan viisukarsintoihin yhteensä viisi kertaa.

Donny 2Vuoden 2012 viisuedustuksen jälkeen Donny on työstänyt toista albumiaan, joka julkaistiin viikko sitten. Albumilta poimitulla ”I’ve been waiting for this night” -kappaleella Donny osallistui Liettuan tämänvuotiseen viisukarsintaan, joka kesti hurjat kymmenen viikkoa. Donny on itsekin kertonut karsinnan olleen raskas ja jopa liiankin pitkä, koska esitystä piti yrittää parantaa joka kerta.

Viikosta toiseen Donny kuitenkin oli niin puhelinäänestäjien kuin tuomarienkin suosikkien joukossa ja finaalissa voitto irtosi selvällä erolla toiseksi tulleeseen Erica Jenningsiin. Erica tosin on ehtinyt kokea viisuhuuman jo kertaalleen vuonna 2001. Silloin hän oli mukana Liettuaa edustaneessa SKAMP-yhtyeessä.

Donnyn tämänvuotisen edustuskappaleen takana löytyy ruotsalaiset Jonas Thander ja Beatrice Robertsson. Jonas Thander on aiemmin työskennellyt mm. Taylor Swiftin ja Demi Lovaton kanssa.

Kuvat: Gediminas Žilinskas

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Donny3