Euroviisuklubi 30 vuotta!

ogaefinland_30years_logoTiesittekö, että euroviisuklubitoiminnan juuret ovat täällä meillä Suomessa? Euroopan ensimmäinen OGAE-klubi (Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision) perustettiin nimittäin Savonlinnassa vuonna 1984 eli 30 vuotta sitten. Sittemmin toiminta on laajentunut ympäri Eurooppaa ja jopa Euroopan rajojen ulkopuolelle. Kansainväliseen OGAE Internationaliin kuuluukin tällä hetkellä 42 jäsenklubia, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä lähenee jo kymmentätuhatta.
Suomen OGAEn puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi kertoo, että euroviisuharrastus voi Suomessa hyvin ja tunnuslause ”Euroviisut – Musiikkia kaikille” toteutuu toiminnassa hyvin.
– Pienestä euroviisuharrastajien ryhmästä on 30 vuodessa kasvanut noin 850 jäsenen aktiivinen klubi. Jäsenistä noin puolet ovat naisia ja puolet miehiä ja viime vuosina klubiin on liittynyt myös kokonaisia perheitä, Pihkakorpi tietää kertoa.
Klubi välittää vuosittain lippuja niin Suomen ja lähimaiden karsintakilpailuihin kuin kansainväliseen loppukilpailuunkin. Lippuasioiden hoitamisen lisäksi tarjolla on paljon euroviisuaiheisia tapahtumia kuten usemmalla paikkakunnalla järjestettävät esikatselutilaisuudet sekä euroviisudiscot.
– Yksi vuoden kohokohdista on alkusyksystä järjestettävä vuotuinen Euroviisuristeily, The Eurovision Cruise, josta on muodostunut osallistujamäärältään yksi suurimmista viisutapahtumista koko maailmassa, Pihkakorpi iloitsee.
Kansainvälisen OGAE-verkoston puheenjohtajalla Maiken Mäemetsillä on runsaasti omakohtaista kokemusta siitä, millaisia suomalaiset euroviisufanit ovat.
– Suomalaiset fanit harrastavat Euroviisuja tunteella ja sydämellä!
Kansainvälisen kattojärjestön mittakaavassa Suomen klubi lasketaankin järjestössä niin sanotuksi isoksi klubiksi.
– Suomen klubi edustaa koko jäsenistöstä noin 8 prosenttia. Suomen Euroviisuklubi pitää toiminnassaan kiinni sovituista aikatauluista, mikä helpottaa kansainvälisen OGAEn toimintaa, Mäemets kehaisee.
30-vuotista Euroviisuklubia juhlistetaan tänä iltana Helsingissä loppuunmyydyssä gaalaillassa. Illan ohjelmisto on luonnollisesti rakennettu euroviisumusiikin ympärille.

Viisukuppila onnittelee päivänsankaria ja kiittää klubia saumattomasta yhteistyöstä!