Serbia tuo tanssijytkettä viisulavalle – Armenia sen sijaan vetäytyy kisasta

Sanja Vučićin, Ivana Nikolićin ja Ksenija Kneževićin muodostama tyttötrio Hurricane edustaa Rotterdamissa Euroviisujen niin sanottua popimpaa osastoa. Useimmiten englanniksi esiintyvä kolmikko on päättänyt tällä kertaa lähteä kisaamaan omalla äidinkielellään ja näin ollen viisulavalla kuullaan ”Loco loco” nimeä kantava serbiankielinen tanssikappale. Kappale sai ensiesityksensä eilen julkaistun musiikkivideon myötä.

Hurricanen oli tarkoitus edustaa Serbiaa jo viime vuonna kokoonpanon voitettua maan viisukarsinnat kappaleella ”Hasta la vista”. Tänä vuonna Serbiassa ei järjestetty julkista karsintaa, vaan maan yleisradio RTS tarjosi Hurricanelle toisen mahdollisuuden lähteä kisaan mukaan. Monet viisufanit muistavat kolmikon tummaverikön Sanja Vučićin kuitenkin jo viiden vuoden takaa, sillä hän edusti Serbiaa vuonna 2016 viisuissa kappaleella ”Goodbye (Shelter)”. Tänä vuonna 27-vuotias Sanja on kirjoittanut sanat Hurricanen kilpailukappaleeseen, jonka on säveltänyt niin ikään serbialainen Nemanja Antonić.

Ikävämpiä viisu-uutisia saatiin eilen sen sijaan Kaukasukselta, kun Armenian yleisradio AMPTV ilmoitti maan vetäytyvän tämän kevään Euroviisuista. Koronapandemiaa suurempi syy vetäytymiselle on maan tämänhetkinen epävakaa poliittinen tilanne, minkä myötä AMRTV katsoi ettei heillä riitä aika ja voimavarat viisuvalintaan ja -valmisteluihin.

Katso Serbian kappaleen video Youtubessa

Keskustele Serbian kappaleesta foorumillamme

Keskustele Armeniasta foorumillamme

Kuva: DEJAN MILIĆEVIĆ