Esittelyssä Kreikka: Maria Elena Kyriakou – One last breath

Maria-Elena 1Kyproksen Larnacassa syntynyt Maria Elena Kyriakou (s. 11.1.1984) on haaveillut osallistuvansa Eurovision laulukilpailuihin koko ikänsä. Musiikki on ollut hänelle aina tärkeää ja vuonna 1996 hän voitti lastenlaulukilpailun ollessaan vasta 12-vuotias. Sittemmin hän kouluttautui kuitenkin toiselle alalle ja vuonna 2006 Maria Elena suoritti kirjallisuuden ja humanististen tieteiden tutkinnon.

Musiikkimaailma veti kuitenkin kolmen lapsen äitiä puoleensa ja vuonna 2014 Maria Elena voitti The Voice of Greece -kilpailun ensimmäisen tuotantokauden. Hänen tähtivalmentajanaan toimi Despina Vandi, joka on ollut hänkin ehdolla Kreikan euroviisukarsinnoissa ja juontanut ne vuosina 2013 ja 2014. The Voicen voiton myötä Maria Elena sai levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa ja tähän mennessä häneltä on ilmestynyt single ”Dio egoismoi”. Esikoisalbumi ”Dio ageloi sti gi” on valmisteilla.

Viiden kilpailijan kesken käydyssä Kreikan karsinnassa Maria Elena sai täydet pisteet sekä puhelinäänestäjiltä että tuomaristolta ja siten selkeän mandaatin edustustehtäviin. Hän on ollut myös itse säveltämässä kilpailukappalettaan ”One last breath”, jotka hän kuvailee popballadiksi ja kappaleeksi, jollaista suuri yleisö ei osaa Kreikalta euroviisuissa odottaa. Kappaleen toisena säveltäjänä on toiminut Efthivoulos Theocharous ja sanoituksen siihen ovat tehneet Vangelis Konstantinidis ja Evelina Tziora.

Kreikka saa kunnian nousta viisulavalle heti Suomen jälkeen ensimmäisen semifinaalin kuudentena kilpailijana.

Katso kappale Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: Sophia Dranidou

Maria-Elena 2