Tiistain harjoituksissa uutta ja vanhaa

Tämän vuoden Eurovision laulukilpailujen harjoitukset jatkuivat tänään Telenor Arenalla. Kisojen kolmas harjoituspäivä toi Oslon viisulavalle sekä kansallisista karsinnoista jo entuudestaan tuttuja elementtejä sekä joitakin uusia lavasteideoita. Lavalla nähtiin tänään muun muassa glitterpöksyjä ja suuri aprikoosin kivi.

Viisukuppilan Oslo-uutisointi pääsee täytiin vauhtiin viimeistään torstaina, ehkä jo huomenna keskiviikkona kun ensimmäiset omat toimittajamme ovat jalkautuneet kisakaupunkiin. Pyrimme kuitenkin pitämään lukijamme ajan tasalla jo nyt Suomesta käsin EBUn tarjoaminen materiaalien avulla.

Ensimmäisen harjoitusvuoronsa saivat tänään Liettua, Armenia, Israel, Tanska, Sveitsi, Ruotsi, Azerbaidzan ja Ukraina. Liettualaisen InCulton meno oli jo maan omista karsinnoista tuttua. Glitterpöksyihin ihastuneet eivät tule pettymään, sillä ne nähdään myös Oslossa. Armenian esitys jäljittelee vahvasti laulun tarinaa. Lavalle oli tuotu mukana valtava aprikoosin kivi.

Israelin  Harel Skaatin esitys muistutti jo karsinassa nähtyä. Israelilaiset olivatkin kertoneet, että pelkistetyn mutta vahvan esityksen halutaan antavan tilaa itse kappaleelle ja sen tulkinnalle. Myös Tanskan esitys sisälsi tuttuja elementtejä maan karsinnoista. Ainakin tuttu väliseinä nähdään Chanéen ja N’evergreenin välissä myös Oslossa.

Sveitsin esitys tuo lavalle, yllätys yllätys, kultaista väriä. Ruotsin esitys on puolestaan käytännössä identtinen jo Melodifestivalenissa nähdyn kanssa. Azerbaidzanin Safura on saattanut saada vaikutteita Britannian viime vuoden esityksestä, sillä lavalla nähdään portaat. Ukraina luottaa sen sijaan Alyoshaan ja tulkintaan, ainakaan toistaiseksi lavalla ei nähty muuta.

Liettua

Armenia

Israel


Tanska


Sveitsi

Ruotsi


Azerbaidžan

Harjoitusten seurantaa foorumillamme

Näin seuraat viisuharjoituksia netissä