Veikkaus 1. semifinaalin läpimenijöistä

Illalla selviää, mitkä ovat vuoden 2023 Euroviisujen ensimmäiset finalistit automaattisten finalistien lisäksi. Viisukuppilan ja ESCstatsin uutis- ja moderaattoritiimi on tehnyt oman veikkauksensa illan läpimenijöistä. Numerot jokaisen maan alla viittaavat siihen, kuinka moni meistä veikkaa ko. maata jatkoon. Suomen Käärijä kisaa viimeisenä numerolla 15. 

1. 🇳🇴 Norja: Alessandra – Queen of kings
TikTokissa menestystä niittänyt Alessandra saa kunnian avata viisut vuosimallia 2023. Kappale ”Queen of kings” on ollut tukevasti kiinni jatkopaikassa jo pitkään, eikä uutistiimi ole eri mieltä.
Jatkoon: 8/8

2. 🇲🇹 Malta: The Busker – Dance (our own party)
Toista esiintymispaikkaa pidetään yleensä hankalimpana. The Buskerin nimeä ei ole turhan montaa kertaa nostettu esiin viisukuplassa finaalin suhteen. Sen tiedämme, että raatien poissaolo sataa Maltan laariin.
Ei jatkoon: 3/8

3. 🇷🇸 Serbia: Luke Black – Samo mi se spava
Serbia jatkaa eksperimentaalisemmalla linjalla Luke Blackin johdolla. Uskomme peliteeman kantavan finaaliin saakka kehnohkosta esiintymispaikasta huolimatta.
Jatkoon: 6/8

4. 🇱🇻 Latvia: Sudden Lights – Aijā
Latvia on ollut varsinkin kuppilassa yllättävän suosittu. Sudden Lightsin viisu äänestettiin perinteisessä pudotuspelissämme peräti toiseksi heti Käärijän jälkeen. Meidän mielestämme Latvialla tekee tiukkaa finaalipaikan suhteen.
Ei jatkoon: 2/8

5. 🇵🇹 Portugali: Mimicat – Ai coração
Portugalia voisi kuvata sanoilla ”flamenco meets kabaree”. Harjoitusten perusteella esitys näyttää melko minimalistiselta karsintafinaalin vetoon verrattuna, mutta suurin osa meistä uskoo Mimicatin läpäisevän semifinaalin.
Jatkoon: 6/8

6. 🇮🇪 Irlanti: Wild Youth – We are one
Irlannilla oli ongelmia korvanappien kanssa jury show:ssa maanantaina. Väitämme, ettei edes tyylipuhtaalla suorituksella irtoa tänäkään vuonna finaalipaikkaa. Irlanti rämpii jälleen pohjamudissa.
Ei jatkoon: 0/8

7. 🇭🇷 Kroatia: Let 3 – Mama šč!
Kaoottinen ja provokatiivinen ”Mama šč!” kääntää katseita. Enemmistön perusteella traktori matkaa finaaliin varsinkin raatien loistaessa poissaolollaan.
Jatkoon: 5/8

8.🇨🇭 Sveitsi: Remo Forrer – Watergun
Sveitsin kappale on yksi niistä, jotka saattavat kärsiä ilman raateja. Silti ainoastaan yksi meistä on sitä mieltä, ettei biisi kanna finaaliin saakka tässä seurassa.
Jatkoon: 7/8

9. 🇮🇱 Israel: Noa Kirel – Unicorn
Israel on ottanut selvästi oppia vuosi sitten kolmannen sijan kopanneelta Chanelilta. Noan oma tanssibreikki saa sukat pyörimään jaloissa ja puhelimet laulamaan. Selkeä finalisti.
Jatkoon: 8/8

10. 🇲🇩 Moldova: Pasha Parfeni – Soarele și luna
Pasha Parfeni palaa viisulavalle väkevästi. Etnisiä vaikutteita, mystiikkaa, lyhytkasvuinen huilisti. Vain yksi meistä on epäileväinen Moldovan finaalipaikan suhteen.
Jatkoon: 7/8

11. 🇸🇪 Ruotsi: Loreen – Tattoo
Vedonlyöntitoimistojen lellikki ja yksi koko kisan suurimmista ennakkosuosikeista. Parilagrilli tulille ja finaaliin!
Jatkoon: 8/8

12. 🇦🇿 Azerbaidžan: TuralTuranX – Tell me more
Azerbaidžan on jäänyt finaalin ulkopuolelle vain kerran aiemmin, ja silloinkin vain nippa nappa. Meidän mukaamme tästä tulee toinen kerta, ja samalla maan huonoin suoritus Euroviisuissa koskaan.
Ei jatkoon: 1/8

13. 🇨🇿 Tšekki: Vesna – My sister’s crown
Viisuissa nähdään harvinaista herkkua, sillä Tšekin kuusihenkinen naisyhtye valtaa lavan kolmanneksi viimeisenä. Vesna on saanut paljon ylistystä ja sitä pidetäänkin varmana finalistina myös meidän kirjoissamme.
Jatkoon: 8/8

14. 🇳🇱 Alankomaat: Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning daylight
Onko herkkien balladien aika ohi? Alankomaita kiusaa ehdottomasti se, ettei sillä ole raateja apuna tänä vuonna. Kolme meistä näkee kappaleen ja esityksen riittävän juuri ja juuri illan semifinaalissa.
Ei jatkoon: 3/8

15. 🇫🇮 Suomi: Käärijä – Cha cha cha
Suomen sensaatiomainen Käärijä kilpailee lauantaina Euroviisujen voitosta. Ensimmäistä kertaa vuosiin ei tarvitse jännittää finaalipaikan suhteen.
Jatkoon: 8/8

Meidän veikkauksemme 1. semifinaalin jatkoonmenijöistä on täten seuraava:

🇮🇱 Israel: Noa Kirel – Unicorn
🇭🇷 Kroatia: Let 3 – Mama šč!
🇲🇩 Moldova: Pasha Parfeni – Soarele și luna
🇳🇴 Norja: Alessandra – Queen of kings
🇵🇹 Portugali: Mimicat – Ai coração
🇸🇪 Ruotsi: Loreen – Tattoo
🇷🇸 Serbia: Luke Black – Samo mi se spava
🇫🇮 Suomi: Käärijä – Cha cha cha
🇨🇭 Sveitsi: Remo Forrer – Watergun
🇨🇿 Tšekki: Vesna – My sister’s crown

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: EBU/eurovision.tv