Veikkaus ensimmäisen semifinaalin läpimenijöistä

Huomenna selviää, mitkä ensimmäisen semifinaalin maista selviytyvät Eurovision laulukilpailun finaaliin, joka pidetään tulevana lauantaina. Viisukuppilasta on tänä vuonna kolmen hengen tiimi seurannut yli viikon harjoituksia sekä hallissa että pressikeskusten näyttöjen välityksellä. Kokosimme veikkauksemme tiistain semifinaalin lopputuloksesta. Ensimmäisessä semifinaalissa kisa jatkopaikoista on tasainen ja veikkaaminen olikin paikoin erittäin hankalaa. Löysimme kuitenkin lopulta kymmenen todennäköisintä finalistia.

Suomessa riittää jännitettävää Daruden ja Sebastian Rejmanin finaalipaikan suhteen. Suomi ei ennakkoveikkailuissa ole ollut korkealla ja tiimistämme vain yksi piti Suomen finaalipaikkaa todennäköisenä. Kaikki olivat kuitenkin samaa mieltä siitä, että todella lähellä semifinaalin kymmenen kärkeä Suomi tulee olemaan.

Kukin tiimistämme listasi omat veikkauksensa läpimenijöistä, viidestä niistä oli varmaa ja viisi todennäköistä läpimenijää. Varmoille läpimenijöilleen kukin antoi kaksi pistettä ja todennäköisille pisteen. Lisäksi kukin nosti kolme maata, jotka ovat lähellä finaalia, mutta karsiutuvat niukasti. Näille maille annettiin puolikas piste. Mikäli kappaleen perässä on siis luku 6/6, tarkoittaa se, että kaikki tiimimme jäsenet uskoo kappaleen varmaan finaalipaikkaan. Näin saimme kasaan veikkauksen, jossa on kymmenen todennäköisintä finaaliin selviytyjää. Huomenna puolen yön aikaan selviää, että olimmeko arvioissamme edes lähellä.

1. Kypros: Tamta – Replay
Kyproksella on heikko esiintymispaikka, mutta kappale menee jalan alle. Paljon on kiinni siitä, miten Tamtan livelaulu sujuu.
JATKOON 5/6

2. Montenegro: D mol – Heaven
Huono esiintymisnumero sekä toimimattomat kemiat on Montenegron kiusana näissä viisuissa. Heaven unohtunee katsojilta ja tuomareilta muiden kappaleiden varjossa.
EI JATKOON 0/6

3. Suomi: Darude feat. Sebastian Rejman – Look away
Alkupään esiintymisnumero ja Sebastianin tulkinnan epävarmuus saattaa jättää Suomen finaalista. Muuten Suomi erottuu positiivisesti tavallisuudellaan semifinaalinsa erikoisuuksia pursuavasta kokonaisuudesta.
NIUKASTI EI JATKOON 2/6

4. Puola: Tulia – Fire of love (Pali sie)
Puola luottaa kansalliseen väriin ja vahvaan lauluvoimaan. Emme kuitenkaan usko tämän olevan tänä vuonna resepti, joka veisi finaaliin.
EI JATKOON 0,5/6

5. Slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
Normaalisti Slovenian koruton ja yksinkertainen esitys olisi vaarassa jäädä unohduksiin, mutta tässä semifinaalissa veikkaamme pelkistämisen jopa toimivan.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3,5/6

6. Tšekki: Lake Malawi – Friend of a friend
Iloinen, värikäs ja välitön esitys tuntuu toimivan. Luotamme kaikki Tšekin finaalipaikkaan.
JATKOON 5/6

7. Unkari: Joci Pápai – Az én apám
Unkarin Joci laulaa varmasti ja tulkitsee vahvasti. Tulkinnan uskoisi purevan niin tuomareihin kuin Unkarin ystävämaiden äänestäjiin, joita Unkarilla tässä semifinaalissa tuntuu olevan yllättävän paljon.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3/6

8. Valko-Venäjä: ZENA – Like it
Valko-Venäjä energisyys lavalla vaikuttaa hieman pakolla puristetulta. Emme usko kappaleen kantavan itseään finaaliin.
EI JATKOON 0,5/6

9. Serbia: Nevena Božovic – Kruna
Nevena on harjoituksissa laulanut puhtaasti ja esitys on tyylikäs. Ruudussa nähdään myös Nevenan pyöräyttävän ympärilleen digitaalista tähtipölyä.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3,5/6

10. Belgia: Eliot – Wake up
Belgian radiopoppiksen esityksessä ei paljoa kikkailla, muuta kuin moneen otteeseen viisulavalla nähdyillä rummuilla. Vilpittömän oloinen Eliot hoitanee esityksellään itselleen finaalipaikan.
JATKOON 4/6

11. Georgia: Oto Nemsadze – Keep on going
Georgian esityksessä on tulta ja tulikiveä sekä vahvaa tulkintaa. Epäilemme kuitenkin, ettei kappaleen sanoma ja paatoksellinen melodia avaudu muulle Euroopalle tarpeeksi.
NIUKASTI EI JATKOON 1,5/6

12. Australia: Kate Miller-Heidke – Zero gravity
Pop-oopperat jäävät viisuissa kyllä mieleen, mutta harvemmin nappaavat huippusijoituksia. Australian esitys saa kuitenkin leukoja loksahtamaan auki varmasti niin kotikatsomoissa kuin tuomaristossakin. Se tulee olemaan yksi vuoden muistettavimmista esityksistä.
JATKOON 6/6

13. Islanti: Hatari – Hatrið mun sigra
Islanti jatkaa esityksessään semifinaalin visuaalista tykitystä. Kappale ja esitys on epäsovinnainen, mutta erottuu joukosta niin, että selviytyy mielestämme finaaliin.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3,5/6

14. Viro: Victor Crone – Storm
Viro on taistellut koko viikon esityksessään olevan myrskyn kuvausteknisen toteutuksen kanssa ja Victor on ajoittain ollut epävarma äänensä kanssa. Jos kaikki menee kuitenkin suunnitellusti, niin Viron päässee finaaliin.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3,5/6

15. Portugali: Conan Osíris – Telemóveis
Portugali tuo lavalle omaperäisen esityksen ja varmasti ainutlaatuisen sävelmän, joka ei kosiskele musiikin kuuntelijoiden valtavirtoja. Emme siis kauheasti ihmettelisi, jos Portugali karsiutuu finaalista.
EI JATKOON 0/6

16. Kreikka: Katerine Duska – Better love
Kreikka palauttaa semifinaalin musiikkitarjonnan lähemmäksi popin valtavirtoja sopivasti show’n loppupuolella. Uskomme, että tämä palkitaan finaalipaikalla ja Katerine pääsee esittämään persoonalista ääntään myös lauantaina viisulavalla.
JATKOON 6/6

17. San Marino: Serhat – Say na na na
Serhat oli lähellä finaalipaikkaa viime kerralla ja nyt ainakin esiintymispaikka on kohdillaan. Päädyimme silti veikkaamaan niukkaa karsiutumista sympaattiselle turkkilaiselle.
NIUKASTI EI JATKOON 2/6

Kymmenen finalistia veikkauksen mukaan ovat siis pistejärjestyksessä:

Australia 6/6
Kreikka 6/6
Kypros 5/6
Tšekki 5/6
Belgia 4/6
Islanti 3,5/6
Serbia 3,5/6
Slovenia 3,5/6

Viro 3,5/6
Unkari 3/6