Viekö ennakkosuosikki Alankomaat illan jännitysnäytelmän? Katso Viisukuppilan veikkaus illan voittajasta!

Vuoden jännittävin päivä on koittanut euroviisufaneille. Israelin Tel Aviv on herännyt lauantaihin, jolloin euroviisufinaali kruunaa koko kevään jatkuneen euroviisukauden. Illan finaalista on tulossa kunnon kamppailu ja itse show tulee olemaan varmasti unohtumaton. Tiukan kisan ja huikeiden kilpailuesitysten lisäksi jännittävää finaalia tähdittää Madonna väliaikanumeroineen. Viime vuoden voittaja Netta laskeutuu itseoikeutetusti heti illan ohjelman alkuun viisulavalle. Lisäksi illan aikana tullaan näkemään melkoinen liuta aiempien vuosien euroviisutähtiä.

Viime vuosina vedonlyöjien ennakkosuosikit, kuten Portugal ja Israel, ovat vieneet kilpailun nimiinsä. Tänä vuonna tuota ennakkosuosikin viittaa on pitänyt yllään Alankomaat ja Duncan Laurence. Tunnelmallinen kappale ei kuitenkaan saanut finaaliin unelmapaikkaa, vaan Duncan valtaa lavan hieman ennen illan puoliväliä paikalta kaksitoista. Vielä aikaisemmin viisuillassa tullaan näkemään veikkailuissa kärkipaikoilla olevat naapurimaamme Venäjä ja Ruotsi. Sveitsin Luca Hänniä sen sijaan onnisti esiintymisjärjestyksen suhteen. Menevä tanssibiisi pääsee villitsemään katsojat kolmanneksi viimeisenä. Huikealla esityksellään vedonlyöntilistojen kärkipaikoille noussut Australia on myös mahtavalla paikalla illan toiseksi viimeisenä kilpailijana. Loppupuolelle itsensä esiintymään sai myös Italian Mahmood, jonka selkeästi Australiaa hillitympi esitys nähdään numerolla 22.

Näissä tunnelmissa kolmehenkinen Viisukuppilan tiimi alkoi rakentaa kevään viimeistä veikkaustaan. Kukin tiimimme jäsen veikkasi finaalin kärkiviisikkoa niin, että ensimmäiselle sijalle sijoitettu sai 5 pistettä, toiselle sijalle sijoitettu 4 pistettä ja niin edelleen. Vain seitsemän maata onnistui saamaan pisteitä, joten olimme suhteellisen yksimielisiä kärkeen sijoittuvista maista, vaikka vain kaksi maata, Australia ja Sveitsi, oli kaikkien listalla.
Ensimmäisen semifinaalin osalta onnistuimme löytämään kahdeksan läpimenijää oikein kymmenestä. Toisessa semifinaalissa paransimme tuosta ja veikkasimme yhdeksän finalistia oikein. Nähtäväksi jääkin, kuinka tämä veikkauksemme onnistuu. Siihen kannattaa tunnetusti suhtautua varauksella, koska euroviisut saattaa silloin tällöin olla kuin tikanheittoa humalassa.

Harjoituksia Tel Avivissa katsomassa olleen Viisukuppilan tiimin finaaliveikkaus:
1. Alankomaat 10 pistettä
2. Australia 9 pistettä
3. Sveitsi 8 pistettä
4. Ruotsi 6 pistettä
4. Venäjä 6 pistettä
6. Italia 5 pistettä
7. Pohjois-Makedonia 1 piste

Hilpeää, mieleenpainuvaa ja jännittävää viisuiltaa kaikille!