Esittelyssä Latvia: Triana Park – Line

Triana ParkLaulu- ja soitinyhtye Triana Park (aiemmin tunnettu latviankielisellä nimellään Triānas Parks) valittiin Latvian euroviisuedustajaksi helmikuun lopussa käydyssä karsintafinaalissa, jossa heidän kilpailukappaleensa ”Line” peittosi kolme muuta sävelmää. Tämä nelikko oli aiempien viikkojen aikana kilpaillut menestyksekkäimmin Supernova-laulukilpailussa, joka nyt kolmantena vuonna putkeen toimi Latvian viisukarsintana. Vuodesta 2008 aktiivisena toiminut Triana Park saa hartioilleen mukavat paineet, sillä viimeisen parin vuoden aikana Latvia on ollut mukavassa nousussa Euroviisuissa.

Bändi ei ole kuitenkaan viisuympyröissä mikään ensikertalainen, sillä se on ennen edustuspaikan saamista osallistunut peräti viidesti Latvian karsintaan. Sitkeys palkittiin, ja tänä vuonna he pääsevät piirtämään viivaa Kiovaan. Viisukarsintaosallistumisien lisäksi yhtye on julkaissut yhden albumin ja yhden EP:n, minkä lisäksi heillä on lukuisia singlejulkaisuja vuosien varrelta. Elektronista pop- ja folk-rockia soittavan Triana Parkin kokoonpano on pysynyt koko ajan samana. Päävokalisti Agnese Rakovskan lisäksi yhtyeeseen kuuluvat kitaristi Artūrs Strautiņš, rumpali Edgars Viļums ja basisti Kristaps Ērglis.

Vuodesta 2000 asti Euroviisuissa mukana ollut Latvia on vuosien varrella saavuttanut menestystä hyvin vaihtelevasti. Neljän top-10-sijan ja jopa yhden voiton lisäksi maalla on myös kuuden vuoden karsiutumisputki, joka sisältää peräti kolme semin jumbosijaa. Supernova-aikana (2015 eteenpäin) Latvia ei ole vielä kertaakaan karsiutunut, joten näillä eväillä Triana Parkin ja kappaleen ”Line” pitäisi selvittää tie finaaliin. Esiintymispaikka semifinaalin viimeisenä saattaa myös edesauttaa tavoitetta, mutta lopullinen kohta nähdään tietenkin vasta 9. toukokuuta.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen musiikkivideo

Katso kappaleen live-esitys

TrianaParkLATVIA

Kuva: Filips Smits