Esittelyssä Norja: Margaret Berger – I feed you my love

Norjan lippua Malmöhön lähtee liehuttamaan 27-vuotias vaaleaverikkö Margaret Berger (s. 11.10.1985). Trondheimissä syntynyt ja Hitrassa kasvanut Margaret lauloi nuorena gospel-kuorossa, kävi musiikkikoulua ja aloitti omien laulujen säveltämisen jo 12-vuotiaana. Varsinainen musiikkiura sai alkunsa vuoden 2004 Norjan Idols-kilpailusta, jossa silloin hädin tuskin täysi-ikäisyyden tavoittanut nuori nainen sijoittui toiseksi. Margaret peittosi kilpailussa muiden muassa Norjan vuoden 2008 viisuedustajan Maria Haukaas Storengin. Monenlaista musiikkityyliä sisältänyt debyyttialbumi ”Chameleon” ylsi Norjan albumilistalla korkeimmillaan neljänneksi ja ansaitsipa sieltä lohkaistu video ”Lifetime Guarantee” paikallisen Grammy-palkinnonkin.

Toinen albumi ”Pretty Scary Silver Fairy” näki päivänvalon vuonna 2006, minkä kanssa tyyliä oli vaihdettu astetta electrompaan suuntaan. Singlet ”Samantha” ja ”Will you remember me tomorrow” nousivat top 20 –listalle, mutta albumi itse ei ollut niin suuri menestys kuin toiveissa olisi ollut. Kahdeksanneksi listoilla korkeimmillaan yltänyttä albumia seurasi muutaman vuoden hiljaiselo, jonka aikana Margaret vaikutti erinäisissä muoti- ja dj-projekteissa.

Vielä julkaisematonta kolmatta albumiaan ”Chastisement” työstäessään Margaret teki yhteistyötä monien ruotsalaisten electrotuottajien kanssa. Yksi näistä yhteistyön hedelmistä on Karin Parkin ja MachoPsycho-säveltäjätiimin (Niklas Olovson ja Robin Lynch) hengentuotos ”I feed you my love”, jolla Margaret lopulta osallistui myös Norjan euroviisukarsintaan Melodi Grand Prix’hin. Tiukkaan valkoiseen mekkoon pukeutunut Margaret voitti finaalissa sekä tuomarien että katsojien äänet puolelleen ja sai lopulta lähes tuplasti enemmän pisteitä kuin toiseksi sijoittunut Adelénin ”Bombo”. Vahvaan lavaläsnäoloon ja rauhalliseen esiintymiseen luottanut Margaret teki yhdessä yössä paluun norjalaisten tietoisuuteen.

Malmön euroviisutuottajat päättivät jo ennalta, että isäntämaan naapurit Norja ja Tanska sijoitetaan eri semifinaaleihin, jotta lippuja varmasti riittää kaikille halukkaille. Norjalle arpoutui toinen semifinaali, josta se lähtee havittelemaan finaalipaikkaa numerolla 13. Viime vuonna Tooji jäi finaalin jumboksi, mutta tänä vuonna tuo kohtalo ei todennäköisesti toistu: vedonlyöntilistojen mukaan ”I feed you my love” on yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista.

Katso kappaleen karsintafinaaliesitys Youtubessa

Katso kappaleen musiikkivideo Youtubessa

Keskustele aiheesta foorumillamme