Esittelyssä Sveitsi: Mélanie René – Time to shine

Q:_BildarchivPersonenRené_Mélanie20150305_René_MélanieSveitsin karsinta jakatui tänäkin vuonna tyypilliseen tapaan maan erikielisten kanavien (saksankielinen SRF/RTR, ranskankielinen RTS ja italiankielinen RTI). Jokainen kanava piti tahollaan omat karsintansa ja tammikuun 31. päivänä kisattuun finaaliin ylsi kolme saksankielisen kanavan, kaksi ranskankielisen kanavan ja yksi italiankielisen kanavan valitsema sävelmä.

Kilpailun voiton vei 24-vuotias Mélanie René kappaleellaan “Time to shine”. Edustuskappaleen valinnassa puhelinäänestäjillä ja tuomaristolla oli yhtäläinen painoarvo. Mélanien kilpailukappale on hänen itsensä säveltämä ja sanoittama ja sen sanoma on hyvin henkilökohtainen. Mélanie on nimittäin kertonut, että kappale kertoo ajasta, jolloin hän on tajunnut kasvaneensa niin henkisesti kuin ammatillisestikin ja miten vapaalta hänestä tuolloin tuntui kun hän on vihdoin tiennyt mitä tulevaisuudeltaan haluaa.

Mélanie on syntynyt Genevessä, mutta on perinyt eksoottiset piirteensä Mauritiukselta. Suurelle yleisölle vielä tuntematon tyttö kertoo olleensa musikaalinen jo lapsesta lähtien ja esiintyneensä aikaisemmin Romanian televisiossa. Viisuvalmistelujen ohessa Mélanie on työstänyt kevään aikana esikoislevyään. Euroviisuissa Mélanie tavoittelee Sveitsille finaalipaikkaa toisensemifinaalin esiintymisnumerolla 14.

Katso kappaleen karsintaesitys

Katso kappaleen esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: SRF/Oscar Alessio

Q:_BildarchivPersonenRené_Mélanie20150305_René_Mélanie