Esittelyssä Valko-Venäjä: Uzari & Maimuna – Time

Uzari ja Maimuna 1Valko-Venäjän euroviisuedustaja ratkesi jo joulunpyhinä kun Uzari ja Maimuna voittivat maan karsintakilpailun Tapaninpäivänä kappaleella ”Time”. Toukokuun alussa 24-vuotissyntymäpäiviään juhliva Uzari (oik. Juri Naurotski) on itse säveltänyt kaksikon ”Time”-kappaleen ja sanat siihen on kynäillyt Svetlana Geraskova.

Uzarin kohdalla vanha sanonta ”Kolmas kerta toden sanoo” pitää paikkaansa, sillä hän on tavoitellut maan euroviisuedustajan pestiä kahdesti aikaisemminkin. Vuonna 2012 ”The Winner” -kappale sijoittui kisassa viidenneksi ja seuraavana vuonna ”Secret” kahdeksanneksi. Viisukokemusta nuori minskiläismies hankki itselleen kuitenkin jo vuonan 2011 toimimalla Anastasia Vinnikovan taustalaulajana Düsseldorfin  euroviisulavalla.

Silloisessa Leningradissa vuonna 1980 valkovenäläiselle äidille ja malilaiselle isälle syntynyt Maimuna (oik. Maimuna Amadu Murasjko) vastaa dueton viuluosuuksista. Jo teini-ikäisenä ensimmäisiin kansainvälisiin viulukilpailuihinsa osallistunut, nykyään kahden lapsen äiti Maimuna on levyttänyt urallaan myös kaksi albumia urallaan: Queen of Africa ja Showtime.

Euroviisuja varten muodostetun dueton jäsenillä on myös yksi yhteinen intohimon kohde, nimittäin Taru sormusten herrasta -teokset. Tämän voikin päätellä esimerkiksi esikatseluvideolla Uzarin käyttämistä korvaviritelmistä. Viisulavalle Valko-Venäjän kaksikko nousee ensimmäisen semifinaalin yhdentenätoista kisaajana.

Katso karsintaesitys

Katso esikatseluvideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: BTRC

Uzari ja Maimuna 2