Neljäs harjoituspäivä alkoi, vuorossa Bulgaria, Makedonia, Israel ja Slovenia

Neljäskin harjoituspäivä hemmotteli auringollaan Düsseldorfissa Arenan herätessä uuden päivän harjoituksiin. Tänään ensimmäisiin harjoituksiinsa tulivat toisen semifinaalin kymmenen viimeksi esiintyvää maata alkaen Bulgariasta. Poli Genova kiipesi aurinkoisesta ilmasta huolimatta sadepisaroiden ympäröimälle lavalle, koska se oli valittu hänen esityksensä taustateemaksi. Pientä kangertelua saksalaisissa järjestelyissä oli, koska yli puolet harjoituksista ei välittynyt lehdistökeskukseen, kaksi viimeistä vetoa onneksi kuitenkin. Nämäkin vedot poikkesivat hieman toisistaan, joten selkeästi muutokset esitykseen on vielä mahdollisia. Poli esiintyi viisihenkisen bändin kanssa ja bändistä oli kolme naisia. Toisessa vedoista Poli käveli ja osittain juoksi vaaleassa mekossaan catwalkin päähän pienemmälle lavalle, meni sinne polvilleen ja lopuksi repi mekostaan pidemmät kangassuirot pois ja kipitti takaisin päälavalle. Suorituksessa tuli selkeästi kiire ja viimeinen veto tapahtuikin pelkästään päälavalla ja vedon lopussa Poli repi jälleen vaatteensa pyrojen ympäröidessä lavan. Vaatetuksen vaaleus sinistä taustaa vasten oli toimiva ja bändin naisjäsenetkin näytti kamerassa hyviltä. Mukava sekoitus ulospanoltaan Cool Vibesia (Sveitsi 2005) ja Leave me Alonea (Suomi 2007).

Makedonia vyöryttää lavalle slaavienergiaa harjoituksissaan. Vlatko asettuu esityksen alussa kitaransa kanssa mikrofonitangon taakse ja taustalla tanssii neljän miehen ja yhden naisen ”kasakkaryhmä”. Kameroissa esitys näyttää ainakin vielä hieman sekavalta tanssijoiden temppuilessa, tytön keimaillessa ja Vlatkon koittaessa laittaa parastaan. Lisäksi on minihaitaria, Vlatkon megafoniin huutamista ja taustalla pyöriviä kyrillisiä kirjaimia. Ehkä lavalla nähtynä ihan kiva esitys saadaan vielä kameraystävällisempään muotoon harjoitusten edetessä.

Israelin Dana oli unohtanut päähänsä pimeään halliin aurinkolasinsa, mutta hyvä, että artisti suojaa silmänsä Saksan nopeasti yllättävältä ja petolliselta auringonpaisteelta. Hänellä oli myös kaksi käsilaukkua harjoituslavalla mukana, joten ilmeisesti Dana ei siis luota backstagen turvallisuustoimiin, vaan pelkää taskuvarkaita. Viisihenkinen enkelikuoro ei onnistunut peittämään kaikkia Danan vääriä nuotteja, joita jokaiseen vetoon eksyi. Dana teki harjoitusvetoja yllättävän vähän. Taustavalot olivat varsin kesyt ja mielikuvituksettomat – sininen, violetti ja punainen olivat pääväreinä ja kuviona viivoja sekä palloja. Kamera-ajot ovat nopeita ja pyrkivät luomaan diskotunnelmaa, mutta se ei liene yllätys. Dana yllättänee sitten puvullaan, jota vielä tänään hänen päällään ei nähty, tai sitten tekee lavalla jotain yllättävää, koska tämä harjoitus ei ainakaan suurempia yllätyksiä tarjoillut. Tällaisena Israel tulee auttamatta jäämään muiden semifinalistien jalkoihin, mikä varmasti olisi entiselle viisuvoittajalle kova kolaus.

Slovenia päätti aamupäivän harjoitukset. Maja oli ilmeisesti jo pukenut esiintymisasun päälleen ja astui lavalle saappaissaan, joiden varsi ylsi yli polvien. Kulta-hopeinen mekko ketjuineen on kaunis, edestä sopivan antava, reisiä paljastava ja samalla metallisen kovan oloinen. Taustalla piikikkäät ruusut tanssivat kappaleen raadolliseen tunnelmaan sopien. Neljä taustalaulajatarta osallistuu koreografiaan yhdessä Majan kanssa, ja esitys on hyvin onnistunut.  Majan laulu kulkee hyvin ja näillä eväillä on hyvä kameramiestenkin lähteä lounastauolle.

Katso escstats.com:n videot Bulgarian, Makedonian, Israelin ja Slovenian harjoituksista.

Poli Genova pikkulavalla harjoituksissa
Vlatko ja taustatanssijat
Vlatko ja villiä kasakkamenoa
Dana ei ollut tänään parhaassa harjoitteluterässä, treenit menivät lähinnä ihmettelemiseksi
Slovenian Maja Keuc
Slovenian naisenergiaa harjoituksissa

 

Majan mekko