Veikkaus toisen semifinaalin läpimenijöistä

Viisukuppilan ja ESCSTATS.comin viisihenkinen toimitus veikkasi kahdeksan kymmenestä finalistista oikein ensimmäisessä semifinaalissa. Toinen semifinaali on selvästi vaikeampi veikata, mutta jälleen yhdeksän finalistia löytyi helposti.

1. Suomi: The Rasmus – Jezebel

Vaikka Suomen finaalipaikka onkin harjoitusten perusteella epävarmempi, luottaa toimituksemme siihen, että The Rasmus nähdään myös lauantaina.

JATKOON: 5/5

2. Israel: Michael Ben David – I.M

Toisen semifinaalin alku on energinen ja Israelin Michael Ben David pitää tunnelman yllä The Rasmuksen jälkeen. Semifinaalissa on kuitenkin paljon meneviä pop-kappaleita, joten Israel voi jäädä jalkoihin.

KILPAILEE VIIMEISESTÄ JATKOPAIKASTA: 2/5

3. Serbia: Konstrakta – In corpore sano

Serbian kappale on varmasti yksi eniten puhuttaneista ja kulttihenkisen esityksen uskotaan iskevän ainakin puhelinäänestäjiin. Semifinaalissa äänestää myös muutama Serbian naapurimaa.

JATKOON: 5/5

4. Azerbaidžan: Nadir Rustamli – Fade to black

Azerbaidžan on tuttu näky viisufinaalissa, ja tälläkin kertaa finaalipaikkaan uskotaan. Upeaäänisiä mieslaulajia on tässä semifinaalissa kuitenkin useampia ja Azerbaidžan kilpailee samoista äänistä muun muassa Puolan ja Australian kanssa.

JATKOON: 4/5

5. Georgia: Circus Mircus – Lock me in

Viimeksi vuonna 2016 finaalissa nähty Georgia lähetti silloinkin hieman valtavirrasta poikkeavan kappaleen. Todennäköistä kuitenkin on, ettei maata nähdä finaalissa tänäkään vuonna.

EI JATKOON: 0/5

6. Malta: Emma Muscat – I am what I am

Edes kappaleen vaihtaminen ei arvioidemme mukaan nostanut Maltan mahdollisuuksia selviytyjä tästä semifinaalista jatkoon.

EI JATKOON: 1/5

7. San Marino: Achille Lauro – Stripper

Kahdesta rock-kappaleesta toimituksemme uskoo Suomen yltävän parempaan sijoitukseen. San Marinon Achille Laurolla on kuitenkin pienoinen kotikenttäetu, onhan hän kotoisin Pohjois-Italiasta.

EI JATKOON: 0/5

8. Australia: Sheldon Riley – Not the same

Australian Sheldon Riley vakuuttaa varmasti tuomarit äänellään, mutta koskettavan tarinan uskotaan liikuttavan myös puhelinäänestäjiä.

JATKOON: 5/5

9. Kypros: Andromache – Ela

Hieman rauhallisempaan meininkiin vaihtanut Kypros luottaa vahvasti omaan musiikkiperinteeseensä. Välimerellinen tunnelma siivittänee myös Kyproksen finaaliin.

JATKOON: 5/5

10. Irlanti: Brooke – That’s rich

Viime vuosina Irlanti on tarponut aikamoisessa suossa ja sijoittui vuosina 2019 ja 2021 semifinaalin viimeiseksi. Jatkopaikka on arvioidemme mukaan kaukana myös tänä vuonna.

EI JATKOON: 1/5

11. Pohjois-Makedonia: Andrea – Circles

Pohjois-Makedonia yllätti vuonna 2019 ainakin vedonlyöjät, kun maa lopulta nousi finaalissa tuomareiden suosikiksi. Tänäkään vuonna maan jatkomahdollisuuksiin ei uskota juuri kenenkään toimesta.

EI JATKOON: 0/5

12. Viro: Stefan – Hope

Viron menestys on ollut vaihtelevaa, sillä 2010-luvulla maa sijoittui kymmenen kärkeen kolmesti, mutta myös karsiutui finaalista neljä kertaa. Myös vuonna 2021 maa jäi ilman finaalipaikkaa. Stefanin kuitenkin uskotaan menevän heittämällä finaaliin.

JATKOON: 5/5

13. Romania: WRS – Llámame

Romania tarjoilee viisuissa lattarifiilistä, mutta kohtalona uskotaan olevan jälleen yksi karsiutuminen. Romania pääsi finaaliin viimeksi vuonna 2017.

EI JATKOON: 0/5

14. Puola: Ochman – River

Puolan Ochman on yksi kisojen ennakkosuosikeista. Dramaattinen tulkinta vie amerikkalaissyntyisen Ochmanin todennäköisesti finaaliin.

JATKOON: 5/5

15. Montenegro: Vladana – Breathe

Suomeksikin kappaleensa levyttänyt Vladana jatkaa Montenegrolle tutulla linjalla, mikäli veikkauksemme pitää paikkaansa. Kaksi välivuotta pitänyt Montenegro pääsi finaaliin viimeksi vuonna 2015.

EI JATKOON: 0/5

16. Belgia: Jérémie Makiese – Miss you

Belgian Jérémie Makiese on voittanut maansa The Voice -kilpailun, kuten useat muut tämän semifinaalin artisteista. Tuomariäänet voivat pelastaa Belgian myös tänä vuonna, viime vuonna maa pääsi finaaliin juurikin tuomarien avustuksella.

KILPAILEE VIIMEISESTÄ JATKOPAIKASTA: 2/5

17. Ruotsi: Cornelia Jakobs – Hold me closer

Ruotsi on Puolan ohella yksi suurimmista toisessa semifinaalissa kilpailevista ennakkosuosikeista. Finaalipaikka on jo lähes varma.

JATKOON: 5/5

18. Tšekki: We Are Domi – Lights off

2010-luvun lopulla pienoista nousukautta elänyt Tšekki karsiutui finaalista viime vuonna. Semifinaalin päättävä norjalais-tšekkiläinen kokoonpano We Are Domi voi kuitenkin palauttaa maan takaisin menestykseen.

JATKOON: 5/5

Kymmenen finalistia veikkauksen mukaan ovat siis:

Suomi
Serbia
Azerbaidžan
Australia

Kypros
Viro
Puola
Ruotsi
Tšekki

ja

Belgia, joka voitti uusintaäänestyksessä Israelin

Kuvat: EBU / Nathan Reinds