Voittaako ennakkosuosikki Ukraina? Miten käy Suomen? Katso Viisukuppilan finaaliveikkaus!

Viisukuppilan ja ESCSTATS.comin viisihenkinen toimitus veikkasi toisen semifinaalin kymmenestä finalistista oikein yhdeksän. Tänään vuoden 2022 Euroviisut huipentuvat finaaliin, jossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 kilpailee vain 25 kappaletta.

Finaaliveikkausta varten toimituksemme pisteytti kappaleet menestysmahdollisuuksien mukaan seuraavasti: voittaja 5 pistettä, sijoille 2.–5. sijoittuvat 3 pistettä ja sijoille 6.–10. sijoittuvat 1 piste. Tämän lisäksi veikkasimme myös Suomen sijoitusta finaalissa. Suomen The Rasmus nousee illan finaalissa lavalle neljäntenä.

1. Ukraina: Kalush Orchestra – Stefania – 25 pistettä

Ukraina on vedonlyöjien selvä ennakkosuosikki ja myös toimituksemme uskoo siihen, että Kalush Orchestra nappaa Ukrainan kolmannen viisuvoiton. Kalush Orchestra esiintyy finaalissa esiintymisnumerolla 12., jolla myös Duncan Laurence voitti kilpailun vuonna 2019.

Ukrainan uskotaan ottavan kolmannen viisuvoittonsa. Kuva: EBU / Corinne Cumming

2. Iso-Britannia: Sam Ryder – Space man – 15 pistettä

Iso-Britannian Sam Ryder on noussut viimeistään viisuviikolla yhdeksi kilpailun ennakkosuosikeista. Iso-Britannia on sijoittunut kymmenen kärkeen viimeksi vuonna 2009.

3. Ruotsi: Cornelia Jakobs – Hold me closer – 13 pistettä

Ruotsin Cornelia Jakobs pääsi finaaliin torstain toisesta semifinaalista. Suureksi fanisuosiksi noussut ”Hold me closer” kilpailee varmasti finaalissa huippusijoista.

4. Italia: Mahmood & Blanco – Brividi – 11 pistettä

Paluun viisulavalle tekevän Mahmoodin ei uskota sijoittuvan yhtä korkealle kuin vuonna 2019. Tuolloin ”Soldi”-kappaleella maata edustanut Mahmood sijoittui toiseksi.

5. Espanja: Chanel – SloMo – 11 pistettä

Viime vuosina kehnosti menestynyt Espanja täydentää veikkauksemme viiden kärjen. Mikäli veikkauksemme osuu oikeaan, olisi finaalin viiden kärjessä jopa kolme suurta rahoittajamaata.

6. Puola: Ochman – River – 9 pistettä

Puola esiintyy finaalin loppupuolella, Iso-Britannian Sam Ryderin jälkeen. Puola on sijoittunut kymmenen kärkeen viimeksi vuonna 2016, ja kuudes sija olisi maan historian toiseksi paras.

7. Serbia: Konstrakta – In corpore sano – 6 pistettä

Serbia Konstrakta esiintyy finaalissa Puolan jälkeen. ”In corpore sano” sai koko Torinon viisuyleisön taputtamaan mukana jo toisessa semifinaalissa.

8. Norja: Subwoolfer – Give that wolf a banana – 5 pistettä

Pohjoismaista kymmenen kärkeen uskotaan sijoittuvan Ruotsin ja Norjan. Subwoolferin huumori voi olla tuomareille liikaa, mutta yleisöääniä Keithille ja Jimille varmasti sataa.

9. Ranska: Alvan & Ahez – Fulenn – 5 pistettä

Saksaa lukuunottamatta kaikkien rahoittajamaiden uskotaan sijoittuvan finaalin kymmenen kärkeen. Viime vuonna Ranska sijoittui finaalin toiseksi.

10. Kreikka: Amanda Georgiadi Tenfjord – Die together – 3 pistettä

Veikkauksessamme kymmeneksi sijoittuisi Kreikka, joka sijoittui samalle sijalle myös viime vuoden viisufinaalissa.

Suomen sijoitus: 16.

Toimituksemme uskoo, että The Rasmus löytyy finaalin tuloslistan keskivaiheilta. Sijoitus olisi Suomen mittapuulla erinomainen. Alkupään esiintymispaikka voi vaikuttaa pisteisiin, mutta ”Jezebel” on finaalin ainoa rock-henkinen kappale, jolle aina löytyy yleisönsä.

Kuva: EBU / Andres Putting