Esittelyssä Malta: Claudia Faniello – Breathlessly

claudia faniello breathlessly maltaMaltan saarivaltiota edustaa tänä vuonna Claudia Faniello (s. 25.2.1988), jonka olemme tottuneet näkemään Maltan viisukarsinnoissa vuosien varrella. Sinnikkyys lopulta palkittiin, sillä yhdeksäs osallistumiskerta toi Claudialle lentolipun Kiovaan.

Hänen artistiuransa alkoi jo vuonna 2005 voitettuaan kotimaansa kykykilpailun. Seuraavana vuonna edessä olikin viisukarsinnat, joissa sijoitus oli harmillisesti 12. Voiton nappasi tuolloin Claudian veli Fabrizio kappaleella ”I do”. Ensimmäinen kokopitkä albumi ”Convincingly better” näki päivänvalon elokuussa vuonna 2010, minkä jälkeen yleisö on saanut nauttia yksittäisistä singlejulkaisuista.

Claudia on kertonut julkisuudessa avoimesti kärsineensä bulimiasta teini-ikäisenä. Nykyään hän vierailee kouluissa ja sairaaloissa jakamassa tietoa sairaudesta. Laulajan ammattinsa lisäksi hän työskentelee koulunkäyntiavustajana.

Kilpailukappaleen ”Breathlessly” ovat säveltäneet ja kirjoittaneet Philip Vella, Sean Vella ja Gerard James Borg. Viimeisenä mainittu herra on ollut mukana säveltämässä muun muassa viisukappaleita Ira Loscon ”7th Wonder” (Malta 2002) ja Tolmatšovan sisarusten ”Shine” (Venäjä 2014).

Malta juhlii tänä vuonna 30-vuotistaivaltaan Euroviisuissa. Yhtäkään voittoa maa ei ole pystynyt saavuttamaan, mutta palkintokaapissa komeilee kaksi hopeaa ja pronssia. Kiovassa Malta kilpailee toisessa semifinaalissa kilpailunumerolla neljä. Vielä tässä vaiheessa Claudia ei ole noussut vedonlyöjien suosikiksi, mutta finaaliviikko voi vielä muuttaa kaiken.

Katso kappaleen musiikkivideo

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: Kris Micallef