Esittelyssä Valko-Venäjä: Naviband – Story of my life

NAVI ValkoVenäjä Euroviisut

Tänä vuonna tehdään ainakin yhdenlaista euroviisuhistoriaa: ensimmäistä kertaa koskaan viisulavalla kuullaan nimittäin valkovenäjän kieltä! Tämän mahdollistaa Naviband-nimellä mukana oleva duo, joka koostuu Artsjom Lukjanenkasta ja Ksenija Žukista. Folk-, indie- ja pop-musiikkia soittava ja yhdistelevä kokoonpano on tunnettu iloisista sävelmistään ja nimenomaan siitä, että heidän kaikki kappaleensa on esitetty valkovenäjäksi.

Artsjom ja Ksenija perustivat yhtyeen vuonna 2013 Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. 24-vuotias Artsjom on ammatiltaan toimittaja ja laulamisen lisäksi soittaa kitaraa sekä pianoa. 25-vuotias Ksenija on keskittynyt vain laulamiseen. Jo duon ensimmäinen single ”Abdymi myane” oli ehdolla vuoden parhaaksi valkovenäjänkieliseksi kappaleeksi. Tämänvuotinen viisukappale löytyy heidän tammikuussa julkaistulta kolmannelta studioalbumilta.

Ensimmäistä kertaa euroviisukarsintaan Naviband osallistui vuonna 2016, jolloin heidän kilpailusävelmänsä ”Heta ziamla” sijoittui neljänneksi Ivanin voittamassa karsinnassa. Vuotta myöhemmin oli Navibandin vuoro, ja tammikuun loppupuolella käydyssä karsinnassa ”Historyja majho žyccia” otti voiton ennen jonkinasteista fanisuosiota nauttinutta Nutekia. Artsjomin säveltämä ja sanoittama kappale sai myöhemmin englanninkielisen otsikon ”Story of My Life”, mutta kappaleen esityskieleen ei koskettu.

Elämän mahdollisuuksista ja tapahtumista sekä sen kauneudesta kertova Valko-Venäjän viisu esitetään toisen semifinaalin neljäntenätoista, ja se koettaa katkaista maan kahden vuoden mittaista karsiutumisputkea. Vuodesta 2007 eteenpäin Valko-Venäjä ei ole karsiutunut kertaakaan kolmena tai useampana vuonna putkeen, joten tähän peilaten sen pitäisi päästä piristämään myös viisufinaalia.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso kappaleen live-esitys

Katso kappaleen musiikkivideo

Kuva: BTRC