Saara Aallon ensimmäinen harjoitus ohi

Saara Aalto nousi Lissabonin viisulavalle tänään ensimmäistä kertaa. Artisti kertoi lehdistötilaisuudessa, että oli tyytyväinen harjoitukseensa, vaikka yhden elementin kanssa olikin havaittavissa pieniä ongelmia.

Lavalle oli tuotu iso rakennelma, jossa oli portaat kahdella puolta. Saaralla oli yllään musta kristallin koristeltu jakku ja pienen pienet shortsit sekä korkeat saappaat. Tanssijoiden ja taustalaulajien päällä oli harmaat puvut nahkaremmein ja nahkasaappain. Kenties kunnianosoitus Tom of Finlandille?

Esityksen alussa Saara on sidottuna tähden muotoiseen levyyn, joka pyörii ympäri ja artisti jatkaa laukkaan ylösalaisin. Tässä kohtaa tuli harjoitusten ongelmakohta, sillä kiinnityshihnat eivät irronneet aivan niin nopeasti kuin olisi pitänyt.

Seuraavassa vaiheessa Saara liittyy muun seurueen mukaan lattialle laulamaan ja tanssimaan. Monia huolestuttanut lapsikuoro-osuus sujui suurimmaksi osaksi mainiosti. Saaran laulu sujui tänään juuri niin hyvin kuin häneltä on totuttu odottamaan. Lopuksi Saara nousee takaisin korkoineen huipulle ja sukeltaa selkä edellä tanssijoiden käsivarsille ja lava täyttyy ilotulitussateesta.

Esitys sai Itävallan ja Kyproksen ohella isoimmat suosionosoitukset paikalle olevilta median edustajilta, jotka seuraavat harjoituksia tv-ruuduilta.

Hieman myöhemmin Saara tapasi median edustajia ja Suomen artisti tuntui kiinnostavan monia paikallaolijoita. Saara vastaili kysymyksiin hyväntuulisena ja jopa nauratti yleisöä sujuvalla englanninkielellään.

Saara kertoi pitkäaikaisesta viisu-unelmastaan ja projektin vaiheista. Häneltä kysyttiin liittyykö Monsters jotenkin Lordin kappaleeseen, johon Saara kuittasi koreografi Brian Friedmanin ehdottaneen jopa Lordilta tuttua kirvestä! Saara sanoi vastanneensa että ”tämä juttu on jo nähty”.

Myös Saaran seksuaalinen suuntaus ja ulostulo oli kysymyksen aiheena. Häneltä kysyttiin, kuinka vapauttavaa oli nyt olla avoimesti lesbo eikä elää kaksoiselämää. Saara ilahtui, että tätä kysyttiin, koska kukaan ei ole ennen ottanut tätä näkökulmaa esille. Hän sanoi olevansa hyvin iloinen siitä, että saa nyt vapaasti liikkua partnerinsa Merin kanssa. Pari alkoi seurustella ensin salassa ja Aalto kertoi ulostulon tehneen seurustelun paljon helpommaksi ja vapautuneemmaksi.

Saara vastaili myös kysymyksiin tulevaisuuden suunnitelmistaan ja tulevan kesän kiertueesta Britanniassa Steps-yhtyeen lämmittelijänä.

Yleensä ottaen tunnelma Lissabonin mediakeskuksessa on ollut positiivinen Suomen esityksen suhteen ja vallalla ehkä tietty helpottuneisuus siitä, ettei esitystä oltu tehty mahdottoman monimutkaiseksi. Joitakin soraääniäkin toki on kuultu: kaikki eivät ymmärrä mitä lisäarvoa ylösalaisin laulaminen ja lavalta heittäytyminen tuo at kappaleeseen.

Seuraavan kerran Suomen esitystä harjoitellaan Lissabonin lavalla torstai-iltana.