Taas mennään – ensi kevään viisujen ensimmäinen artisti on selvillä

Vaikka isäntämaa Italia ei ole saanut vielä edes päätettyä tulevaa kisakaupunkia, on moni maa jo julkaissut suunnitelmiaan seuraavan viisukappaleen tai -artistin valintaprosessista. Erityisesti karsintakaudesta nauttiville viisuihmisille näyttäisikin olevan luvassa antoisa kevät. Moni maa, joka viime keväänä antoi toisen mahdollisuuden vuoden 2020 viisuartistilleen, on nimittäin ilmoittanut valitsevansa kilpailukappaleensa jälleen kansallisen karsintakilpailun kautta.

Belgiassa sen sijaan luotetaan edelleen sisäisen valinnan voimaan. Vetovastuu viisuvalinnasta on tällä kertaa maan ranskankielisellä yleisradiolla RTBF:llä, joka ilmoitti eilen valinneensa maan tulevaksi viisuedustajaksi tämän vuoden The Voice Belgique -ohjelman voittajan Jérémie Makiesen. 21-vuotias Jérémie pitää tällä hetkellä taukoa geologian opinnoistaan sillä laulamisen ohella jalkapallo pitää hänet kiireisenä. Maalivahtina pelaava Jérémie solmi taannoin yksivuotisen sopimuksen Belgian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Royal Excelsior Virton -seuran kanssa.

RTFB ei ole toistaiseksi kertonut tarkemmin milloin Jérémien kilpailukappale julkaistaan. Ihan lähiaikoina lisätietoja ei kuitenkan kannata odottaa, sillä ensi kevään Euroviisujen osallistujamailla on vielä noin puoli vuotta aikaa valita ja ilmoittaa tulevat kilpailukappaleensa.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Katso Jérémien taidonnäyte The Voice Belgique -ohjelmassa

Kuva: HADRIEN HANSE/eurovision.tv